Framolekene avsluttet med 3000 m for senior med 15 mann på startstreken. Jonas Dalland fra Gular åpnet friskest som hare for Thomas Windheim og holdt jevn fart til en sluttid rett over 8.30. Når harene etter hvert gav seg, måtte Thomas Windheim løpe de siste drøye 3 rundene alene i vinden. Han greide å holde farten fint selv om det ble tøft på slutten og mistet NM-kravet med 3 sekunder. Bak ham ble det en flott fight mellom Mulugeta Hulensav fra Norna og triatleten Kristian Blummenfelt fra Fana, som førstnevnte vant på 8.48,53.

Pernille Thomassen fra vant kvinneklassen på 10.13,86, og BFG Fana veteranen greide dermed NM-kravet på 3000 m med drøye sekundet. Amalie Lekva fra Norna ble nummer 2 og vant J 16 år med tiden 11.17,32, som er pers med noen få tideler og samtidig under Jr-NM-kravet. Marte Hjortland Hundhammer, også hun fra Norna, har et stykke igjen til toppformen og fikk tiden 11.40.09.

Anders Tjørnhom fra Kvinesdal vant g-17 år med god margin på tiden 9.05,98. Nærmest fulgte Stian Bekkevoll (KIF) og Jørgen Tvedt fra Norna i den klassen.

Anders Boye fra Sunndal vant juniorklassen på tiden 9.10,84. Øystein Wigestrand fra Strandebarm fulgte nærmest, mens 3. plassen gikk til Mikael Iden fra Norna.

15-åringene løp 2000 m og her skulle det bli et oppgjør mellom årets komet i klassen, Vegard Austevoll fra Kalandseid og fjorårets ener Lars Lunde fra Stord. Disse holdt følge hele veien. På oppløpet var det Vegard som var sterkest og vant på 5.57,50. Lars Lunde har fortsatt et stykke igjen på toppformen. Kanskje prikker han den til UM på Askøy i slutten av august.

Jenteklassen ble vunnet av Ingrid Helene Nyhus, som løp fra resten av jentene allerede før to runder var passert. Hun fikk notert 6.59,18. Ingrid Næss Johansen sikret 2. plassen i spurtduell med Anna Serine Røssland. Alle 3 jentene er fra Gneist.

De yngste løp 600 m, og her fikk vi flere gode tider. Renate Lie fra Gneist fosset fra konkurrentene i J 14 år. Hun gjorde et skikkelig forsøk på å få en knalltid, men fikk det litt tungt på slutten og hun ble klokket inn på 1.38,92.

I jenter 13-år fikk Karia Kuvaas Herting fra BT det perfekte løp da Sigrid Bru Reigstad fra Osterøy dro opp farten innledningsvis. Med medvind på siste 150 m greide jenten fra Bergens Turnforrening å senke persen sin med 4 sekunder til 1.44,40.

Kristoffer Blucher fra Gneist fortsetter å imponere. I sololøp vant han G 13 år på 1.33,69 og var med det over 7 sekunder foran klubbkamerat Kristian Schjønningsen.

Gutter 14 år ble vunnet av Daniel Nikolai Pedersen, som løp fra klubbkamerat fra Skjalg August Borge Harbo på oppløpet og fikk notert tiden 1.34,26.

Selv om årets Framoleker ble berørt av kommunestreiken, greide arrangøren Norna å gjennomføre lekene på en utmerket måte. De fleste merket sikkert ikke noe til den i det hele tatt, men for Norna ble det mange ekstra dugnadstimer og merarbeide. Så får vi bare håpe streiken tar slutt snart. Neste helg er det stor-KM på Fana Stadion.

Link Framolekene med resultater

Startskuddet er akkurat gått og Framolekenes siste øvelse er i gang.

Jonas Dalland sørger for riktig fart i feltet.

Andreas Iden hadde håpet på en god rygg da han meldte seg opp i seniorklassen, her er det han som må gjøre grovarbeidet.

Thomas Windheim inn til seier.

Hverken Mulugeta (Norna) eller Kristian Blummenfelt (Fana) stoler på arrangøren sine tider og bruker egen klokke.
Men 2. og 3.plass blir det i alle fall.

Kristian Tjørnhom tar teten tidlig.

Stian Nordheim leder gruppen av utfordrere.

Nornaduoen Amalie Lekva og Marte Hjortland Hundhammer, blir nummer 1 og 2 i J 16 år.

Kristian Tjørnhom vinner på 9.05,98, godt under JrNm kravet.

Pernille Thomassen fra BFG Fana blir beste dame.

Fire konsentrerte jenter på 2000 m i J 15 år.

Vegar Austevoll fra Kalandseid tar teten med Lars Lunde på hjul.

Ingrid Helene Nyhus fra Gneist løp fra de øvrige jentene og vant på ny pers 6.59,18.

Vegar Austevoll inn til seier på 2000 m i G 15 år.

Ingrid Næss Johansen holder akkurat unna for klubbveninne Anna Serine Røssland i spurten.

Start 600 m G 13 år.

Kristoffer Blucher fra Gneist gjør nok et strålende løp på 600 m.

Kristian Schjønningsen fra Gneist blir nummer 2.

Knut Haukeland (BT)  sikrer 3.plassen i tøff kamp med Magnus Vonen fra Varegg.

Gutter 14 år, start 600 m.

Daniel Nikolai Pedersen slår klubbkamerat fra Skjalg  August Borge Harbo i spurten og vinner G 14 år.

Klart for start 600 m J 13 år.

Kari Kuvaas Hertig fikk det perfekte løp i rygg på Sigrid Bru Reigstad og kan takke henne for en solid pers i dag.