224 km, 3 bakker - og monsterbakken Monte Zoncolan tilslutt.

Liquigas tok kommandoen fra første bakke - og ga den aldri fra seg! Bassos hjelperyttere malte sakte men sikkert resten av feltet med hard og tøff kjøring.Inn i Zoncolan begynner det endelige slaget for dagen. Etter 3 km av bakken er Scarponi, Basso og Evans alene. Basso ser fantastisk bra ut og sitter og trør lett uten så mye som en eneste liten bevegelse i ansiktet.

Scarponi trodde jeg på - helt til det sier poff og han ikke klarer å følge. Basso og Evans fortsetter kjøret. Interessant å se kjørestiler. Basso sitter mens Evans jobber både stående og sittende.

Med 3,7 km igjen skjer det. Basso tråkker ufortrødent videre, mens Evans får hammeren så det holder. På de siste 3,7 km taper Evans 1,19 min til Ivan Basso!

Basso vinner altså i stor stil, men kan takke laget sitt for en stor jobb underveis. Liquigas har nok helt klart det beste laget pr nå og LAGET kan bli avgjørende den siste uka!

Arroyo holder fortsatt rosa trøye...Men Basso tok inn mye i dag. Nå gjelder det for Arroyo å bruke fridagen så godt han bare kan. For trøya blir ytterligere angrepet på bakketempoen til tirsdag!

Heimeside :

Ivan Basso - alene de siste 3,7 km. Han må ha hatt gåsehud hele veien. For publikumsoppmøtetet var helt fantastisk.

FOTO : arrangør

Kongen av Monte Zoncolan.

FOTO : arrangør