Den 7 etappen ble vel akkurat litt som Nibali antydet i går, men som han helt sikkert ikke håpet på. Ingrediensene i dag var regn og 2 gruspartier - såkalte "white roads" innenfor de siste 40 km.

Nibali var max uheldig etter et uhell med ca 40 km igjen, som resulterte i at han ble kjørt fra mens han ventet på ny sykkel. Om utbrytergruppen, som da stakk - handlet riktig i følge uskrevne lover skal ikke diskuteres her - og gjort er det uansett! Enda et moment var 2 gruspartier på veier som pga regnet stort sett var gjørme. Dette gjorde nok alt mere oppstykket og utfallet kunne kanskje vært annerledes med tørre veier.

Vinokourov var veldig aktiv, Cunego også mens Cadel Evans kom litt bakfra og satt i følge mine øyne egentlig bare og avventet riktig øyeblikk til å spurte fra de andre. Han var klart den roligste og cooleste typen blant den lille gruppen som etterhvert fikk litt forsprang. Bakrfa jaget Nibali med Ivan Basso på slep. Hans oppgave som rosa ledermann var nå byttet ut med jobben som grovarbeider for Basso!

Og tilslutt gikk det som undertegnede trodde : Cadel Evans fikk de nødvendige metre på oppløpet og kontrollerte ganske så greit inn til etappeseier. Foran Damiano Cunego og Alexandre Vinokourov. Takket være dagens 3 plass overtok igjen Vinokourov den rosa trøya. Han har nå et forsprang på 1.12 til Cadel Evans. Mit stalltips er forøvrig at Vinokourov IKKE vinner giro'n tilslutt uansett...

Morgendagens etappe med klatring til opp til målgang kan nok kanskje gi en pekepinn på hvem som  blir med og fighter til the bitter end. Så kanskje kommer jeg med et tips om vinner i morgen kveld.

Vår mann Gabriel Rasch, satt i dag også et stykke bak i feltet, men han har nok jobbet ganske hardt i dag - for Carlos Sastre hadde nok ikke en av sine beste dager og jeg antar at hele laget hans nok hadde en tøff dag på landeveien!

 Heimeside :

Bra actionbilde av de herrer Evans og Vinokourov.  Som bildet viser - både sykler og ryttere trengte nok en grundig vask etter målgang!

FOTO : arrangør

Cadel Evans - den lureste i dag, og vant greit!

FOTO : arrangør

En nyvasket Vinokourov med rosa trøye, champagne og vakre damer! Vi får se hvor lenge han smiler fremover...

FOTO : arrangør