Endelig er bakkehelgen i gang altså. Og gåsdagens etappe  bød på offensiv kjøring - først og fremst fra Liquigas sin side. Et 5 mannsbrudd fikk kjøre sine sjanser en stund, men når klatringen til Monte Grappa begynte ble gassen tråkket i bånn ordentlig blant kanonene. Og det var Liquigas som satte dagsorden med engang. De kjørte i front og desimerte hovedfeltet hele tiden.

Tilslutt stakk Nibali, Basso, Scarponi og Cade Evans avgårde, tok igjen de siste utbryterne og passerte toppen først. Sastre og Vinokourov kom deretter. Rosa trøye - og ikke minst Garzelli fikk det tungt opp bakken.

Ned fra toppen, med 40 km til mål - dro Nibali på utfortur. Og kjørte vanvittig hardt nedover, fikk luke og kontrollerte derifra og inn til sikker seier. Basso ble nr 2 og skaffet seg viktige bonussekunder.

Arroyo satt litt lenger bak og overtok etterhvert rosa trøye med en margin på 39 sek til Richie Porte. Så nå leder altså min outsider! Vi får se om han gjør det etter dagens etappe! For Liquigas overbeviste i går og i Nibali har Basso en perfekt våpendrager.

Heimeside :

Etter utforkjøring av høy klasse, kunne Nibali greit vinne.

FOTO : arrangør

Og atter engang skiftet rosa trøye innhold! Arroyo er ny innehaver og lar champagnen gå til spille!

FOTO : arrangør