Jeg benket meg foran tv'en - droppet Vålerenga - Ålesund og gledet meg! Men det ble liksom aldri som jeg trodde.

Men på dette nivået så endte vel dagen stort sett som det pleier. Alle de store sitter bare og ser på hverandre og lar de øvrige foran sloss om seiern. Som i dag ble en dansk jubeldag. 

Chris Anker Sørensen, Saxo Bank stakk fra Simone Stortoni med 6 km igjen og vant greit. Selvom det så ut som om han skulle dø hvert minutt! 

Blant "haukene" i felt 2 syns jeg fortsatt Basso og Evans ser bra ut. Liquigas viser også styrke med 3 mann sittende i det feltet. Stefano Garzelli ser også bra ut. Vinokourov var merkelig tam i dag - og gjorde ikke mye ut av seg. Er han i ferd med å bli voksen - slik at han nå faktisk konsentrerer seg om å sykle fornuftig!

1 som definitivt er på vei ut av sluttkampen er Carlos Sastre. Tondo bør få tillit resten av giro'n i Cervelo teamet - og han ligger nå også foran Sastre i sammendraget. Når det gjelder Vladimir Karpets, så er jeg litt usikker...Han kan fortsatt finne på noe! Men har vel ikke overbevist hittil.

Og jeg klarer fortsatt ikke å se meg ut en klar favoritt totalt sett. Michele Scarponi så sterk ut og får han like bra hjelp på resten av fjelletappene, så kan han overraske - men er hele laget hans like bra som Perez Serpa var i dag?

Så pr i dag holder jeg på Cadel Evans, Ivan Basso har ennå ikke vist noe - men han er alltid der han skal være stort sett og er en liten nestfavoritt i mine øyne. Men det hele er fortsatt helt åpent og det sørger i hvertfall for at det er spennende ennå!

Gabriel Rasch holder seg fortsatt i ro - men får nå kanskje en sjanse siden Sastre ikke akkurat viser tenner ?

Heimeside :

I tåkehavet på toppen, kom det en danske først! Han så ut som om han sleit hele veien opp - men det holdt uansett!

FOTO : arrangør