Høstfarger: Gled deg til Fredrikstad Maraton og en fin høstdag. Her er damevinner Grid Skogen underveis i 2008 (Foto: Rolf Bøhn)

Kvalitetsløpet Fredrikstad Maraton starter lørdag kl. 11 fra FIF-huset i Fredrikstadmarka i Åsebråtvn. 11. Foreløpig er 75 løpere påmeldt, og med normal etteranmelding kan det bli deltakerrekord. Det er nettpåmelding til fredag kl. 15.00. Det er også mulig å etteranmelde seg før start.

At deltakelsen er så god er litt egentlig overraskende. I fjor hadde Maratonkarusellen i Bergen ingen løp i oktober. I år går det på samme dag som Fredrikstad Maraton med stor deltakelse. Det alene gjør at rundt 25 deltakere som løp i Fredrikstad i fjor i år er tilbake i Bergen. I fjor var det heller ingen kollisjon med Hytteplanmila, en kollisjon i år som trolig betyr  enda mer.

Fredrikstad Maraton er kjent som det hyggelige og sosiale maratonløpet. Etter løpet er det ertesuppe til alle på klubbhuset, og da går praten livlig og de gode historiene sitter løst, - både forklaringene og bortforklaringene.

Løypa er som den har vært siden det første løpet i 2001. Vel halvparten går på asfalt og resten på gode skogsveier i Fredrikstadmarka, og den er aldri vakrere enn når høstfargene stråler i slutten av oktober.

Som Kvaitetsløp har Kondis-medlemmer kr 50 i rabatt på startkontingenten.

Fredrikstad IF er flink til å oppdatere deltakerstatistikken for sine løp  Se deltakerstatistikken her. Årets løp er det 11. i rekken. Ingen har løpt samtlige 10 tidligere løp, men 7 løpere kan løpe nr. 10 på lørdag og vil få en premie for det:

Navn Klubb Antall ganger
Ackenhausen, Øystein Coop BIL          9
Hassing, Tove Fredrikstad IF          9
Lundby, Arne Sandefjord          9
Skogen, Grid Fredrikstad IF          9
Skoog, Lennart Stenungsund OK          9
Sognlien, Tom Fredrikstad IF          9
Tømte, Sjur Fredrikstad IF          9
     

Fredrikstad_Maraton_2011_startliste_- de 70_først påmeldte.pdf

Flere opplysninger på løpets nettsider


Les om Fredrikstad Maraton i fjor og tidligere år på kondis.nos samleside

Topp løpsvær
Yr.no melder godt vær for løping. Passende varmt, 12 grader, lite vind og oppholdsvær. Delvis skyet med litt solskinn. Bedre kan det nesten ikke bli:

I morgen, lørdag 22.10.2011
Tid Varsel Temp. Nedbør Vind
kl 0–6 12° 0,1 – 0,2 mm Laber bris, 8 m/s fra sørvestLaber bris, 8 m/s fra sørvest
kl 6–12 12° 0 – 0,1 mm Laber bris, 9 m/s fra sørvestLaber bris, 9 m/s fra sørvest
kl 12–18 12° 0 – 0,2 mm Laber bris, 7 m/s fra sørvestLaber bris, 7 m/s fra sørvest


Kollisjon: I fjor kunne Tommy Støa (t.h.) glede seg over at Hytteplanmila og Fredrikstad Maraton ikke kolliderte og koste seg igjennom tre runder i Fredrikstadmarka. I år må han som en av arrangørstaben for Hytteplanmila holde seg på hjemmebane på Ringerike. Kondis-president Tim Bennett (tv) syklet i fjor sammen med en stor gjeng fra Oslo til Fredrikstad før de fikk på seg løpeskoa og startnummer. Etter 42 km på beina Fredrikstad Maraton satte de seg igjen på sykkelen og dro tilbake til Oslo. Med andre ord en skikkelig duatlon med 18 mil på sykkel og 42 km på beina. I år løper Tim Hytteplanmila, som er et av hans favorittløp. (Foto: Hege Tokerud)


Løypa: En rundløype på 14 km løpes tre ganger. Starten er trukket 195m tilbake før starten på første runde for å få nøyaktig 42.195 m. Etter starten ved FIF-huset går det lett utfor den første kilometeren. Så løpes det på gang- og sykkelvei uten nevneverdige høydeforskjeller fram til første drikkestasjon ved Østfoldhallen. Deretter videre langs Rolvsøyveien fram til Rolvsøy kirke. I det vi passerer 8 km svinger vi inn langs Hatteveien med retning mot Marka. Nå følger et litt tyngre parti opp mot nye Rekustad skole. Her forlater vi asfalten og løper inn i skogen til andre drikkestasjon. Resten av løypa er lettløpt skogsbilvei gjennom Borredalen og Bjørndalen fram til passering/målgang ved FIF-huset. (Foto: Heger Tokerud)