Grefsenkollen Opp er "Oslos raskeste motbakkeløp." I fjor vant Svein Inge Buhaug Grefsenkollen Opp på 17,25. Det gir en snittfart på 3 min. 50 sek i den 4,5 km lange løypen. Til sammenligning var snittfarten til vinneren av Oslosbratteste www.oslosbratteste.no 6 min pr km i den 2,7 km lange løypen med 405 meter stigning. De som skal hevde seg i internasjonale mesterskap i motbakkeløp ( EM og VM) hvor snittstigningen er ca. 10% med stor variasjoner i stigning gjennom løypen må kunne springe fort både i løyper som Grefsenkollen Opp og Oslosbratteste.

Påmelding : Arrangøren melder til Kondis.no at alle bør melde seg på via nettpåmeldingen på www.grefsenkollenopp.no hvor siste frist er fredag 10. september. Dersom du/dere ikke har muligheten til å melde på via deltager.no, eller har andre spørsmål angående påmelding, ta kontakt på pamelding@grefsenkollenopp.no.

I fjor deltok 278 og arrangøren tror på ny deltakerrekord på tross av at det i dag er kun 100 påmeldte . "Alle" skal vente til siste frist og gjerne etterpåmelde seg på dagen. Derfor oppfordrer arrangøren om å melde seg på NÅ. Stor etterpåmelding på løpsdagen kan skape problemer både for deltakerne og arrangøren...

 

 

640_Utsyn_Foto_ChrPrestegaard

Praktfullt utsyn over Oslo og Oslofjorden fra målstreken på Grefsenkollen 380 moh. Foto Christian Prestegård

640_Beste_dame_Tobestemenn_Olav8_Foto_ChrPrestegaard

Fjorårets raskeste kvinne Tuva Toftdal sammen med de to raskeste menn Øyvind Heiberg Sundby ( med Pelslue ) som ble nr. 2 og Svein Inge Buhaug nr. 1. Yngstemann i trimklassen Olav ( 8 år) hadde også en flott opptur og gleder seg til årets løp 11. september.