Hele 1071 løpere fullførte en av distansene som ble avholdt under Stavanger Maraton. Flest løpere var det ikke uventet halvmaraton som samlet.

Maria Wiig og Maryna Norvik delte seieren i dameklassen mens Simen Bergseth dro hjem seieren for herrene i halvmaratonløpet. På helmaraton var det det Gjermund Groven som til slutt trakk det lengste strået foran Jarle Risa. Jarle Risa hadde ifølge Rogaland Avis en klar ledelse da han ble vist feil vei av løypevakter et stykke ute i løypa. I dameklassen vant Hilde Plassen med solid margin til Ann K Mosbron.

På 10 km fikk arrangøren og publikum et gledelig gjensyn med Susanne Wigene. Hun var i en egen klasse, løp på 33.40 og seiret med ca. 4 minutter til neste kvinneløper. I herreklassen tok Stian Vestbø en klar seier på 32.31.

STAVANGER AFTENBLAD

ROGALAND AVIS

GTI-STAVANGER

RESULTATER

Gjermund Groven fra Gular løper inn til 1. plass på maraton med 2.38.29.                 Foto: Ingolf Dale.

Hilde Plassen fra Haugesund IL inn til 1. plass for kvinner på maraton på 3.12.57.         Foto: Ingolf Dale.

Jarle Risa fra Undheim IL inn til 2. plass på maraton.             Foto: Ingolf Dale.

Starten på halvmaraton. Simen Bergseth (614) fra Skjalg vinner på 1.12.58.           Foto: Sidsel Størksen.

Maria Wiig som ikke er mer en 14 år, kommer inn på sterke 1.26.12 på halvmaraton.               Foto: Sidsel Størksen.

Starten på 10 km.                                                                                  Foto: Sidsel Størksen.

Stian Vestbø inn til soleklar 1. plass på 10 km.                                          Foto: Sidsel Størksen.

Håvard L Øglend som kun har drevet med friidrett i 2 år løp en sterk 10 km og kom inn på 33.38. Han slo
Susanne Wigene som var en av Norges beste kvinneløpere på 2000-tallet, med 2 sekunder.
Det var ekstra gledelig og se Susanne tilbake med startnummer på brystet etter mange år med skadeproblemer.