Borghild Løvset og Elisabeth Sveum med gull og sølv i Tartu, Estland under europamesterskapet i vintertriatlon.
Alle foto fra de norske deltakerne.
 


Seierspall kvinner med fra venstre: SØLV: Helena Erbenová   GULL:  Borghild Løvset  BRONSE: Elisabeth Sveum


Borghild Løvset går inn til gull i EM. Borghild har deltatt i tre europamesterskap. Hun vant i debutåret 2011, tok sølv i 2012 og nå nytt gull!

Fantastisk dag av de norske i EM i Vintertriathlon
Gull, bronse og 6. plass til jentene og 7. og 12. plass til gutta og da vari våre to beste fra NM på Lygna i Norge og deltok i NM på ski på Gåsbu..

Borghild Løvset, Royal Sport
 
Hun var i forkant av mesterskapet  ganske usikker på hva hun kunne prestere. For snaue to uker siden skadet hun seg stygt etter et fall i ei steinrøys  på sykkeltrening på Gran Canaria og måtte sy flere sting. Skaden var såpass ille at hun måtte stå over NM i vintertriatlon på Lygna.

Til kondis.no sa hun følgende på torsdag:  "jeg er skeptisk , er ikke helt bra, så veldig spent på å konkurrere. Det har satt seg en belastningsskade i motsatt fot i tillegg."  På denne bakgrunn er det imponerende at hun stilte til EM uten å ha fått deltatt i vintertriatlon i vinter. Det ble også en solid seiersmarginen på over 1,5 minutt.


DE SEKS BESTE KVINNENE

1. Borghild Løvset NOR 1:40:23
2. Helena Erbenova CZE 1:42:02
3. Elisabeth Sveum NOR 1:42:54
4. Tatiana Charochkina RUS 1:46:28
5. Olga Parfienko RUS 1:46:53
6. Hanne Trønnes NOR 1:47:24



Elisabeth Sveum går inn til bronse i sin første deltakelse i seniorklassen!

Elisabeth Sveum, Royal Sport
 
Den rykende ferske norgesmesteren som tok sitt første NM-gull på Lygna for to uker siden, gikk for første gang i seniorklassen i et internasjonalt mesterskap i vintertriatlon. Sveum har bl.a. tre gullmedaljer fra U23, men dette var altså debuten i seniorklassen. Sveum sa til kondis.no under vårt intervju med landslaget på Gardermoen  før avreise torsdag at hun hadde som målsetting å kjempe om medalje. Det kaller vi å innfri målsettingen!

Les også hennes blogg.

Hanne Trønnes, Royal Sport  
ble nr. 6 og bidro til en formidabel laginnsats av jentene med 1, 3 og 6. plass.


DE NORSKE I HERREKLASSEN 

1. Pavel Andreev RUS 1:28:31
7. Kristian Monsen NOR 1:31:10
12. Øivind Bjerkseth NOR 1:37:07

Kristian Monsen, Eidsvoll Sykkeklubb 
Han gjorde en flott innsats og ble nr. 7 blant mennene, som er den beste plassringen Kristian har fått i et internasjonalt mesterskap. Det var Kristian godt fornøyd med. Kristian var bare ett minutt bak bronsen. Monsen ledet såvidt etter løpinga og hadde femte beste skitid. Russerne dominete fullstendig med Pavel Andreev på topp med tiden 1:28:31 foran tre andre russere på de neste plassene. 

Øivind Bjerkseth, Royal Sport
Det startet ikke bra for Øivind. Da han ankom Estland hadde han glemt sykkelhjelmen igjen hjemme. Verre var det imidlertid at sykkelkofferten underveis hadde fått seg en skikkelig smell og at girøret hadde knukket.
Dermed måtte han låne sykkel og det ble derfor ikke noen optimal sykkeldel for Øivind. Skidelen, som er Øivinds svakeste del på vintertriathlon, kunne nok gått noen minutter raskere, men det vil være viktigere å få gull i stafetten i morgen enn å gå seg helt tom for å oppnå en 10.plass

Les også Øivinds blogg.

ALLE RESULTATER I EM VINTERTRIATHLON

Norge favoritt på mix-stafett

Norge er tittelforsvarer i mix-stafett og også favoritt etter dagens individuelle øvelser.

Slik går Norges lag på søndag:

1. etappe: Elisabeth Sveum, 
2. etappe: Kristian Monsen, 
3. etappe: Borghild Løvset 
4. etappe: Øyvind Bjerkset.