Gunnar Trailrunner Fæhn fullførte i går siste etappe i "The Last Desert" (Antarctica) 2010. Tidligere har han fullført de tre andre ørkenløpene i Sahara, Atacama og Gobi slik at han nå er kvalifisert som medlem av den svært eksklusive "The 4Desert Club":

Se mer på RacingThePlanets hjemmeside

Disse løpene er hver for seg noen fantastiske eventyr. Gunnar har tidligere sendt oss reisebrev fra sine tidligere ørkenløp. Det vil vi få denne gangen også, når han er tilbake i Norge igjen. Mens du venter kan du nedenfor se et par meldinger fra Gunnar de første dagene av løpene i Antarktis

Resultater fra "The Last Desert" der Gunnar ble nr 19 av de 53 som fullførte. Det er bare "ungdommer" foran 61-åringen på resultatlista.

Det ble Sør-Afrikansk seier:
Breaking News Archive:
Time:  November 23rd 2010 05:36:09 PM
20:30, 23 November 2010, Dorian Bay, Stage 4: 54 competitors have successfully completed Stage 4, the final stage of The Last Desert (Antarctica) 2010. Ryan Sandes held onto the lead from the beginning to the end, finishing on a day with many records. Peter Jong and Stan Lee became the first two competitors to ever finish five RacingThePlanet events in one calendar year. A number of competitors also completed the 4 Desert Series, including 9 Grand Slammers. In addition to Jong and Lee, the competitors who completed all 4 Deserts this year were Paul Acheson, Samantha Gash, Terumasa Mori, David O'Brien, Linda Quirk, Lucy Rivers Bulkeley and Philip Tye. All The Last Desert 2010 participants are back on the ship and celebrations are now underway.

Et par tidlige rapporter fra Gunnar:

Etappe to var planlagt som en ny lang dag paa same sted som I gaar. Samme trase, men bare motsatt retning for variasjonens skyld. Planlagt avreise fra baaten inn mot land var kl 05, men over hoeytaler fikk vi vite ved halvfiretiden at det ble minst to timers utsettelse. Vinden spaknet og vi kom igang ved ti-tiden.

Vi forsto at uvaer var I anmars, for vi ble bedt om aa legge sakene I haug (dropbag og gummistoevler) slik at de lettere kunne dekkes m presenning ved nedboer.
Etter bare halvannen time kom da ogsaa signalet om at vi maatte returnere til baaten – FORT. Taaka kom sigende og vinden oekte, saa det ble en luftig tur tilbake. Naar selv de innfoedte var stressa trodde jeg det skulle bli voldsomt. Det ble det ikke. Riktignok sluddet det tett og blaaste liten kuling, men med det utstyret vi hadde burde det vaere lett match. 

Etter noen timer stoppet nedboeren og det saa ganske bra ut. Ledelsen oensket aa sette oss I land igjen for aa fortsette, men ryktene sier at legene protesterte. Ved firetiden fikk vi endelig beskjed om at resten av dagen ble ombord paa baaten.
Vi ernaa paa vei til Deception Island. Ryktet sier at det er et epnt sted og godt beskyttet for vinden. Det er ikke sikkert at deltagerne sier det same I morgen. Det gaar rykter om en 14-timers dag I en 1km rundloeype!
Grov sjoe, blir  uvel, maa avslutte…..
Det gaar altsaa tallrike rykter
(proever litt til)
Som eksempel paa detaljer som faar enkelte til aa murre, er hva jeg opplevde I gaar. Vi skal baere all maten og all soepla.
Men vi maa ogsaa baere tomflaskene I rundloeypa. 12/14 timer kan det bli mange. Eller: I gaar fylte jeg varmt vann paa den frysetoerrede middagen. Spurte om jeg kunne sette den igjen og spise ved retur etter 5 km /45 minutter. Nix. Saa ble det aa baere middagen rundt. Greit med prinsipper, men det gaar en grense..
Gunnar

----- 
Hei! Vi har ikke faatt mailer I dag av ukjent grunn. PS faar ikke inn signaler sies det naa.

Kort dagsrapport.
Vi ankret opp inne I lagunen til Deception Island ved 4 tiden. Oeya er en vulkan, og krateret er et stykke sjoe som nesten totalt er omkranset av kraterkanten.

Etter tidlig frokost gikk starten kl 06 I sludd og liten kuling. Loeypa ble heldigvis ikke saa kort, 2,55km med form som et 9 tall. Fram og tilbake I snoeslaps I stradkanten, med en loeyfe opp paa kanten av krateret. Etter noen timer forandret vaeret seg totalt. Det ble varmt og flere gikk med oppbrettede bukser og bare armer. Et par dristige badet. Dette var mulig dels fordi det var paaskevaer og skikkelig solvarme, og dels fordi det kom vann fra kilder I strandkanten som var skikkelig varmt. Hvor fort det skifter fikk vi nok et eksempel paa seinere paa dagen. Kl 15 fikk vi beskjed om at loepet matte stoppes 17.30. Kl 17 var det null grader og vannrett sludd og folk gikk med boblejakker og ansiktsmaske.

Deception Island ble tidligere brukt av norske hvalfangere og er naa fredet. Paa godt og vondt. Det var ikke mye aerefullt skue aa se alle de enorme, rustne tankene for hvalolje (og masse annet rask) som var etterlatt der.

Det er kveld og  vi har startet en 14-timers tur videre soerover. Det blir en relativt lang dag I morgen ogsaa, dersom vaeret tillater, saa er det slutt. I overimorgen blir det forhaapentligvis tur paa selve antartiskontinentet, men bare fordi vi skal si at vi har vaert der, ingen konkurranse. Deretter starter hjemturen – den lange.

Tror jeg har en mail eller to igjen paa kvoten min. Haaper vi har faatt kontakt med omverdenen I mellomtiden. Men det kan bli stille. Faar vi ikke tatt ned mailer, saa blir vel ikke dette sendt heller paa en stund.
Hilsen Gunnar