Rapport fra Håkon Hjemly:
 

Når en ivrig løper drar på ferie, er det som regel ikke for å ha ferie fra løping, men heller tvert om for å kunne løpe enda mer - til den øvrige families store frustrasjon. Når ferien er under planlegging, er det naturlig å se om det kan kombineres med deltakelse i noe lokalt løp, og i Spania er løping en stor idrett og løpstilbudet deretter.

Alicante-regionen er ikke noe unntak slik sett, og på chiplevante.net finner man en god oversikt over alle løpstilbud med link til påmelding. Det kan imidlertid være greit å ha en spansk-norsk ordbok tilgjengelig, for det meste er kun å lese på spansk.

Lav pris - god kvalitet
Til stor glede for løpsglade nordmenn som ønsker delta i løp i Spania, kan det opplyses om at startkontingenten er svært lav. Faktisk godt under 10 euro for de fleste arrangement, og det uten at kvaliteten på arrangementene er noe dårligere. Min erfaring er at spanjolene arrangerer minst like gode arrangement som det vi gjør i Norge - med imponerende premiering i alle klasser og stor deltakerpose med diverse produkter - til 10 prosent av deltakerkontingenten.

Lav startkontingent har også den effekten at det ikke betyr livskrise om man ikke får deltatt likevel. Jeg har tidligere vært meldt på i tre-fire løp uten at jeg ble å delta likevel. Det har skyldtes både ekstrem varmt vær, skader samt noen geografiske utfordringer.

6. august var også en svært varm dag, men jeg kom nå likevel til start i Cross Urbano Hondon De Las Nieves. Da hadde vi først vært to uker på ferie hvor den første uka bestod av to daglige løpeøkter og den andre med halvparten så mye på grunn av øm akilles og opplading til gateløpet.

Det 10 km lange gateløpet bestod av tre ulike runder i en liten landsby ca. 30 km inn i landet fra Alicante. Løypen var forholdsvis flat, men mange trange gater og krappe svinger gjorde den ikke spesielt rask. Det hjalp heller ikke at luften stod stille med 30 varmegrader. Før hovedløpet var det barneløp med ulike distanser. Her kostet det 1 euro å delta! Ungene fikk da hver sin pose med premier i mål, inneholdende blant annet eske med fargestifter, badeball, pakke med te, diverse peallakrydder og en vannflaske.

Tettrio
I hovedløpet forventet jeg mange gode løpere, for bredden og nivået på gateløpene er godt i Spania, og spesielt er nivået i veteranklassene imponerende bra. Men det virket ikke som det var noen som ville løpe fort i starten, og vi ble raskt en trio som løp alene i tet. Trioen løp sammen til ca. 3 km som ble passert på rundt 10.10, men derfra sprakk den opp. Vinneren dro jevnt ifra under resten av løpet, og selv ble jeg løpende alene som nummer to. Jeg hadde stor respekt for varmen, men turte likevel ikke drikke underveis på grunn av tidligere erfaringer med hold, men kaldt vann over hodet hjalp godt.

Det gikk litt saktere de siste 5 kilometerne. Etter å ha passert halvveis på ca. 17.00 ble sluttiden 34.22. Til min store forundring kom jeg inn som nummer to totalt, noe jeg ikke hadde forventet ut i fra det jeg har sett av resultatlister fra lignende løp og ut ifra egen form. Dette var nok relativt sett det beste løpet mitt hittil i år, og den første treningsuken på ferie med 13 løpsøkter hadde nok gjort mer for formen min enn jeg var klar over.

Som nevnt var premieringen imponerende god i alle klasser. I tillegg var det uttrekking av en rekke gavepremier, blant annet 75 liter med rødvin! Premieringen var også svært høytidelig, med pyntede damer og herrer som premieutdelere. Alle deltakere fikk også løpets T-skjorte, solbriller, halssmykke, teposer, paellakrydder, diverse sauser, vann og melon. Alt dette for 7 euro! Etterpåmelding like før start var ikke akkurat avskrekkende dyrt det heller; det kostet kun 10 euro.

Akillesen min var derimot ikke like fornøyd etter løpet og krevde flere svært rolige dager etterpå.

Premiene.jpg
Premiebordet var heller bugnende. (Foto: Håkon Hjemly) 

 

  Menn    
1 VILLEGAS JAÉN, FERNANDO 00:33:28 SENIOR MASCULIN
2 Hjemly, Hakon 00:34:22 VETERANO C
3 CHOZAS MEDINA, JAVIER 00:35:03 VETERANO B
4 SOLER MOLINA, ALEX 00:35:38 VETERANO A
5 VEGARA MARTINEZ, JOSE ANTONIO_ 00:36:07 VETERANO A
       
  Kvinner    
1 Soto Mariblanca, ESTEFANIA 00:44:39 SENIOR FEMENINO
2 MIRA IÑESTA, LUCIA 00:50:17 VETERANA A
3 SÁNCHEZ ROMÁN, Mª INMACULADA 00:52:30 VETERANA A
4 Noel Sikula, Hetty 00:53:11 SENIOR FEMENINO
5 PEREZ CARRETERO, ENCARNI 00:54:04 VETERANA BAlle resultat 


Haakon_Hjemly_pallen_klasseseier.jpg
Håkon Hjemly måtte også opp på pallens øverste trinn, som klassevinner. (Foto: Magnus Hjemly)