Hoveddistansen, 10 km, ble vunnet av Andebusokningen Håkon Skarsholt på meget gode 31:12, ti sekunder foran Jens Bøhmer, Gular. Ronny Losoa, Modum Friidrettsklubb, endte på 3. plass med tiden 32:43. Blant damene var det Maria Grevsgård fra Geilo IL som var raskest på 41:00, foran Lillian Simones, BK Ski, 42:03 og Sara Pedersen, 42:53.

På 5 km tok Ida Marie Dahl, Ringerike Friidrettsklubb, steget opp fra fjorårets andreplass (bak søster Ingeborg) til seier i årets løp. Tiden ble sterke 18:02 som er halvannet minutt raskere enn i fjor. 2. plassen gikk til Karianne Dalen fra Ringkollen Skiklubb og 3. plassen til unge Emilie Knippen Jahre (J12-13) fra Andebu. Herreklassen ble, som i fjor, vunnet av Rune Romnes fra Skarphedin. Tiden 17:23 er et halvt minutt raskere enn i fjor. De neste plassene knep August Setlo fra Sandefjord Turn og Idrettsforening og Kristoffer Kvamme Jensen.

8 km terrengløp ble vunnet av lokale Lars Andreas Eskedal på 37:26 og Anette Hesselroth fra Sportsklubben Rye på 49:30.

Øvrige resultater finner dere her

Kondis hadde dessverre ikke anledning til å være til stede på arrangementet, men vi har fått en flott rapport tilsendt fra Gerd L. Hagen i Kodal IL:

"Vi fikk mange fine tilbakemeldinger og er veldig fornøyd med arrangementet. Årets løp av det 39. i rekken og vi er stolt av fortsatt å være Vestfolds eldste mosjonsløp. Dessverre er det en nedgang i antall deltagere, noe som nok skyldes kollisjoner med andre arrangementer i nærheten som rulleskirenn i Stavern, Bike&Run i Sandefjord og Roserittet i Horten. Totalt var det 180 løpere som stilte til start hos oss. I tillegg veldig god oppslutning på barneløpet.


Håkon Skarsholt fra Andebu gjennomførte et fint milløp og gikk i mål  på tiden 31.12 som var en bra forbedring fra fjorårets 31.38 da han endte på 2. plass. Skarsholt og årets sølvvinner, Jens Bøhmer, holdt følge store deler av løpet og byttet på å ligge i tet. Men fra ca 8 km og inn til mål dro Skarsholt i fra og var 10 sekunder foran andremann i mål.

Vi kunne denne gangen dele ut fire statuetter for mange gjennomførte løp; to løpere fullførte for 20. gang, Jostein Jacobsen og Jørgen Hvitstein, begge fra Kodal. Kirsti Johnsen, Tolvsrød, gjennomførte for 15. gang og Ole Håkon Sulutvedt fra Andebu fullførte sitt 10. løp.  

Årets arrangement ble også spesielt på andre måter. Stener Speilberg, som etablerte Kodalmila i 1977, døde dessverre på torsdag, 82 år gammel. Løpet ble likevel avviklet i hans ånd, og på vanlig måte - slik vi tror han hadde villet at Kodal Idrettslag skulle gjøre det. Stener ble minnet med ett minutts stillhet før løpet."



10_km_menn.jpgPallplassene på 10 km herrer: Nr 1 Håkon Skarsholt, nr 2 Jens Bøhmer, nr 3 Ronny Losoa.

10_km_kvinner.jpgPallen for kvinnene: Nr 1 Maria Grevsgård, nr 2 Lillian Simones og nr 3 Sara Pedersen.
 

8_km_menn.jpg
Lars Andreas Eskedal vant 8 km terrengløp, her ved siden av nr 3 - Anders Kittilsen. Andremann, Daniel Skatvedt var ikke til stede da bildet ble tatt.
 

8_km_kvinner.jpgDe tre beste på 8 km terrengløp for kvinner: Nr 1 Anette Hesselroth, flankert av nr 2 Emilie Dahl, og nr 3, Stine Viken

Ida_Marie_Dahl.jpgIda Marie Dahl vant 5 km for kvinner.
 

39_ganger.jpgFem menn har deltatt i Kodalmila alle de 39 gangene løpet er gjennomført, en imponerende prestasjon! Disse fem er Odd Lars Bredal, Oddvar Bruun, Steinar Wegger, Vidar Barth og Roar Johansen (de to sistnevnte er ikke med på bildet).