Hvor mange har ikke etter et mislykket løp både tenkt og utbasunert at nå er det slutt. Etter noen dager kommer likevel lysten til å fortsette tilbake. Det var jo ikke slik det skulle ende - jeg liker jo å løpe - og en finner seg et nytt mål å trene imot.

Og det er akkurat det Haile Gebrselassie har funnet ut siden han den 7. november annonserte at han la opp. I en twitter-melding skriver han:

- Jeg har løpingen i blodet, og jeg har bestemt meg for å fortsette å konkurrere. Det jeg sa i New York var min første reaksjon etter et mislykket løp. Når kneet mitt blir bedre, kommer jeg til å starte forberedelsene mot neste konkurranse.

Og neste konkurranse kan fort bli Tokyo Marathon som etiopieren inngikk en avtale med før han starta i New York. Det store målet vil antakelig bli maratonløpet i OL i London i 2012. En medalje der vil vært en strålende avslutning på en uansett fantastisk karriere.

Gebrselassies manager, Johs Hermens, karakteriserer beslutningen om å legge opp som "følelsesmessig".

- Det var ikke gjennomtenkt da han sa det var slutt. Det hele var veldig følelseslada, sier Hermens til The New York Times.

Hermens forteller også at Gebrselassie har vært utsatt for stort press i Etiopia med telefonovervåking og forsøk på pengeutpressing.

Etter kunngjøringen om å legge opp har støtteerklæringene og oppfordringene om å fortsette strømmet inn fra store deler av verden. Og særlig i heimlandet Etiopia har oppstyret i media vært stort og støtten formidabel.

Noen av støtteærklæringene - og en flott tegning av løpekongen - er å finne hos letsrun.com.

Les mer hos marathon.se

Haile Gebrselassies fantastiske karriere i bilder og ord - hos Runner's World


Haile Gebrselassie på veg mot en av sine seire i Berlin Marathon. Mye tyder på at 37-åringen fortsatt vil konkurrere på høyeste nivå. (Foto: Kjell Vigestad)