Heidi Rosasen Sandstø fra Team United Bakeries/Follo overtok i helgen sammenlagttrøya i norgescupen i rundbaneritt i terrenget. Heidi innehar allerede ledertrøya i maratoncupen i terrenget og må nå forsvare begge trøyene utover sesongen.

I helgens andre norgescupritt i rundbane viste Heidi at hun har tatt et betydelig steg fremover og det kun var uhell som fratok henne seieren på Konnerud lørdag.  Heidi ledet løpet klart da hun på siste runden fikk en flenge i dekket som ikke lot seg tette, og det ble derfor løping de siste kilometrene til mål. Elisabeth Sveum fra Merida smatt da foran og tok seieren, men Heidi sikret 2 plassen foran svenske Ann Berglund.

På søndagens ritt i Svelvik, ble det nok en 2. plass etter Elisabeth Sveum, men dette ga likevel nok poeng til å ta over ledertrøya og sammenlagtledelsen i Norgescupen i rundbane.

Heidi var spent på hvordan hun lå an i forhold til Sveum, som har prestert svært gode resultater ute i verdenscupen tidligere i år. Heidi vet nå at hun kan kjempe helt i toppen både i rundbane og maraton og gleder seg stort til resten av sesongen.

Neste store mål er NM rundbane den 16. juli i Horten deretter NM maraton 30. juli i Sarpsborg. Veldig mye badeferie blir det ikke på Heidi i sommer