Norna Salhus kunne for 14.gang ønske velkommen til Framoleker på Fana Stadion. Og nyskapningen med å dra lekene over 4 dager med bl.a. hinderløp ser ut til å bli en kjempesuksess både for deltagere og publikum. Under nærmest perfekte forhold uten noe særlig vind ble det oppnådd en rekke gode resultater. Renate Lie (Gneist) løp inn til aldersrekord på 1500m hinder jenter 13år  da hun smadret klubbvennine Anna Serine Røssland sin rekord fra i fjor med over 20 sekunder. Den nye rekorden lyder nå på 5.29,66. Ingeborg Kristine Lind fra Gular ble historisk da hun som første kvinne i Hordaland løp 2000m hinder på under 7 minutter, men her kunne det fort vært en 17 åring fra Strandebarm som kunne fått den æren hvis hun ikke hadde lagt inn et par svømmetak i vanngraven underveis. Men Frida Berge (ingress bilde) kom seg i alle fall på beina og løp inn til ny kretsrekord i sin klasse på pene 7.01.42.

Kveldens første heat var 2000m gutter 17 og 18/19 år med 5 deltagere. Her dannet det seg fort en ledertrio der Vebjørn Borge fra Osterøy åpnet friskt. Og som eneste mann i feltet valgte han også og hoppe over vanngraven uten fot i sett, en teknikk som er flott og se på men koster mye krefter.  Etterhvert overtok talentfulle Ådne Andersen fra Hareid og var i realiteten aldri truet, selv om et år eldre Jørgen Jensen Akselsen fra Gneist prøvde og henge med. Vinnertiden ble fine 6.13,87 mot Axelsens 6.18,82, som dermed ble vinner i gutter 18/19 år. Vebjørn Borge som åpnet så friskt fikk svi litt på slutten og ble nummer 2 i denne klassen. Chris Andre K.jærland Midttveit (Bryne) tok sølv i G17 med Per Gunnar Brødreskift (Molde Olymp) på bronsen, tidene her 6.42,09 og 6.57,26, et godt stykke bak den suverene vinneren Ådne Andersen.

Også det neste heatet, menn junior og senior på 3000m hinder talte 5 mann, nesten halvert ihl startlisten. Og her dannet det seg fort en duo med Jonas Hammer fra Gular og Ferdinan Edman fra Sturla. Disse holdt følge til litt over halvveis, men så brøt Edmann og herfra og inn ble det således en kamp mot klokken for Hammer. Et stykke bak fulgte Sigbjørn Groven (Gular) og Anders Daltveit fra BFG Fana. Disse holdt følge nesten hele veien inn til mål før Groven gjorde et rykk et par hundre meter før mål og sikret Gular Dobbel. 5 mann i feltet, Sigbjørn Reigstad fra Osterøy fikk tidlig fartsproblemer og ble liggende et stykke bak. Også den krevende vanngravteknikken har nok kostet og han valgte og stå av ca 1000m fra mål.Vinnertiden til Jonas Hammer ble orinære 9.17.26.

På 1500m hinder for gutter 14 og jenter 14, 15 og 16 år talte vi 7 deltagere. Her stakk Lars Lunde fra Stord rett i tet og var i realiteten aldri truet. Med brukbar hinderteknikk løp den lettbeinte stordingen et flott disponert løp og krøp seg under 5 minuttersgrensen med tiden 4.58,69. Sondre Strøm fra Laksevåg prøvde og matche åpningstempoet men fikk etterhvert en hard kamp med og holde jentene bak seg. Sølv i klassen ble det på 5.23.17 mens arrangørklubbens Sondre Herland løp inn til bronse på 5.32.13. I jenter 14 år var det stilt store forventinger til Renate Lie, den talentfulle 13 åringen som helt klart var ute etter aldersrekorden til klubbveninnen Anna Serine Røssland i jenter 13.år. Hun åpnet knalltøft opg selv om ikke vanngravspasseringene var perfekte viste hun med stor tydlighet at hun er en habil hekkeløper da de øvrige hinderpasseringene gikk nærmest perfekt. Selv om det ble tøft på slutten hadde hun få problemer med å slette rekorden da hun løp inn til 5.29,66, Anna Serine Røssland, som har hatt en del problemer i oppkjøringen av årets sesong, viste også med all tydelighet at hun er på vei tilbake til godformen da hun løp inn til 2.plass med tiden 5.41.27, en forbedring av hennes personlige rekord med over 10 sekunder. En annen jente som også har hatt en trøblete periode, Marte Hjortland Hundhammer fra Norna Salhus, er også på rett vei og kjempet hele tiden en tøff kamp mot den et år yngre Anna Serine. Begge disse jentene hater og tape en spurt, så det ble en frisk oppløpside som til slutt Marte tok seg av da hun vant jenter 15 år på tiden 5.40.78. Jenter 16 år ble vunnet av Ragnhild Seim fra Laksevåg, som ble liggene alene mesteparten av vegen, men fikk likevel notert godkjente 5.32.11.

Kveldens største heat fant vi i gutter 15 og 16 år. Her stilte hele 11 deltagere på startstreken. Kondissjonsterke Ole Martin Røssland fra Gneist, som løper i G16år tok kommandoen fra start med den talentfulle et år yngre Mathias B. Engevik fra Nittedal på hjul. Litt lengre bak fulgte duoen Gustav Iden (Norna Salhus) og Brede Kristensen (Laksevåg). Her var det imponerende og se hvor flott hinderteknikk mange av disse utøverne hadde. Mot slutten overtok den lettbeinte nittedølen og holdt greit unna for sin et år eldre konkurent . Engevik fikk notert sterke 4.34.07, hele 1060 poeng på tyrvingtabellen. Ole Martin Røssland fulgte nærmest med tiden 4.39.32, som dermed ble vinnertiden i G16. Kamp helt til mållinjen ble det  mellom Gustav Iden og den et år eldre Brede Kristiansen, en duell vunnet av utøveren fra arrangørklubben Norna Salhus med 7 hundredeler. Begge ble belønnet med sølv i sine klasser med tidene 4.47,67 og 4.47,74. Stian Norheim (Gneist/G15) og Thomas Ryngøye (Norna/G16) kapret de siste medaljene her.

Kveldens siste heat var jenter 17 og eldre 2000m. Her stilte bare 4 jenter på startstreken, men det var mer enn nok til og skape mye dramatikk og spenning. Det startet med at Nora Systad stilte på startstreken uten startnummer,men fikk ordnet dette etterhvert. Allerede på første vanngravpassering fikk Frida Berge problemer og havnet på alle fire. Stort bedre gikk ikke det med Nora Systad som landet midt i graven og havnet nesten under med hele kroppen. Og bedre skulle det ikke bli utover. Ingeborg Kristine Lind, som hadde vært gjennom en treningsøkt mandag, passerte vanngraven elegant og enkelt mens klubbveninne Frida Berge ikke greide og få orden på passeringen. Hadde første passering vært dårlig ble ikke andre bedre. Nå bommet hun totalt på hinderet og det hele endte med mageplask midt i graven. Men på imponerende måte greide hun og hente inn Ingeborg og disse dannet etterhvert en tetduo der Frida tapte mye på hver vanngravpassering. Ved siste passering 150m fra mål lå de helt likt, men etter nok en misslykket passering for Frida sitt vedkommende der hun måtte ned på alle fire igjen, kunne enkelt Ingebor Kristine Lind løpe inn til seier som første kvinne i kretsen under 7 minutter. Kampen om 3.plassen i heatet var lenge gjevn, men på slutten greide etterhvert Maria Ringstad fra Dimma IL og få luke på Nora Systad (Bergens Turn) og tok dermed gullet i jenter 17/18 år foran nettopp Nora Systad.

Resultater dag 1

Framoleker Hjemmeside  


Gutter 17 og 18/19 år åpner årets Framoleker. Klart for start.


Vebjørn Borge Osterøy i luftig svev over vanngraven.


Vanngraven for 2.gang, mens både Axelsen og Borge lander midt i graven "flyr" Andersen (312) nesten tørrskodd over.


Midtveit (86) på vei i vannet, Brødreskift følger rett bak.


Solid seier for Ådne Andersen.


Starten er gått på 300m hinder, menn senior og junior.


Ferdinan Edmann fra Stura i luftig svev.


Jonas Hammer fra Gular har overtatt ledelsen etter ca 900meter.


Sigbjøn Groven flyr flott over vanngraven.


Sigbjørn Reigstad bruker samme teknikk som klubbkollega Vebjørn Borge.


Anders Daltveit ungikk så vidt et mageplask her.


Flott hinderteknikk på Sigbjørn Groven.


Jonas L. Hammer først over mål.


Jenter 14, 15 og 16 år samt gutter 14 år.


Lars Lunde fra Stord i luftig svev over første vanngrav.


Sondre Strøm fra Laksevåg passerer vanngraven for første gang.


Renate Lie flyr høyt.


Ragnhild Seim fra Laksevåg får et vått møte med vanngraven første gang.


Dette har Anna Serine Røssland og Marthe H. Hundhammer gjort før.


Landingen kunne vært litt bedre.


Sondre Hærland i flott svev.


Lars Lunde begynner og få dreisen på hinderpasseringene nå.


Badetid for Marte og Anna Serine.


Siste vanngrav for Renate Lie.


Klart for start i G15 og G16 år.


Ole Martin Røssland viser flott hinderteknikk.


Brede Kristensen og Gustav Iden på vei over vanngraven.


Stian Norheim med et luftig svev.


Rasmus Vonen påe vei over vanngraven.






Bråstopp for Alexander Meyer.

Ny flott hinderpassering av Ole Martin


Lettbeinte Mathias Engevik har full kontroll.


Lasse Fredheim (HIL) på vei over vanngraven.


Mathias Engevik vinner heatet med Ole Martin Røssland rett bak.

Klart for start Jenter 17år og eldre.


Ingeborg Kristine Lind trygt over første vanngrav, Frida Berge med store problemer.


Heller ikke Nora Systad passerer vanngraven problemfritt.


Elegante Ingeborg Kristine Lind viser hvordan en vanngrav skal passeres, så er det Frida Berge sin tur.....


Hun treffer hinderet med helen og glir, nå er begge jentene i fritt fall.


Frida kjemper for å gjenvinne ballansen, Ingeborg går inn for kontrolert landing.


Det gikk ikke så bra med Frida, Ingeborg ble knapt våt på venstrefoten.


 Det ble både vått og kaldt dette her Frida!


Nora Systad og og Marie Ringstad på vei over vanngraven.

Ingeborg Kristine Lind vinner 2000m hinder.