Hovdingleikane markerte åpningen på årets banesesong. Og selv om det blåste litt, kan man ikke forvente seg bedre forhold for friidrett enn det var i dag. Det ble derfor oppnådd en rekke gode resultater og allerede i det første heatet på 600m fikk vi  det beste. I et stort og fyldig felt for jenter 13,14 og 15 år var det yngstemann Renate Lie fra Gneist som stod for den største prestasjonen. Hun dro hele veien og til slutt var det bare 2 år eldre Amalia Lekva fra Norna som greide og gi henne kamp, men denne gang hadde tydeligvis Renate bestemt seg for å komme først over mål. Tiden 1.42.93 gir hele 1011 poeng og var dagens beste resultat på 600m Tuva Straune fra Fana og Birte M,T, Maaseide fra Stord fulgte Renate på pallen, men begge måtte se seg slått med over 17.sekunder. Amalie Lekva vant jenter 15år på sterke 1.43.18 (923 poeng) mens Mari A. Nesse fra Bergens Turn tok sølv med 1.46.02. Det ble også løp fort i jenter 14 år, der seiersvante Målfrid Petterse Lunde fra Os nok en gang var den sterkeste. Tiden ble så bra som 1.43.96, men hun måtte virkelig slite for seieren da Eline Myking fra Fana gjorde et kjempeløp og ble kun slått med 44 hundredeler.Tiden 1.44.40 er en kraftig forbedring av hennes personlige rekord og gir hele 932 poeng på tyrvingtabellen. Elina Drivenes, også hun fra Fana tok bronsen på den fine tiden 1.48.18. 

Etter det meget imponerende jenter 13,14 og 15års heatet var det så klart for gutter 15, 16-17 år. Her var dessverre de fleste av medaljørene fra terreng KM på Stord fraværende. Men med en meget dra villig Kjetil Steinsbø fra Bergens TF ble det likevel brukbar fart i feltet. Og naturlig nok var det de eldste som dannet en lederkvartett. Mot mål viste det seg imidlertid at det var sølvvinner fra KM Tom Skjæråsen (Varegg) som hadde full kontroll og kunne cruise inn til en komfortabel seier på 1.32.32.Kjetil Steinsbø berget 2.plassen mens Ole Martin Røssland (Gneist) ble nummer 3. I gutter 15 ble det dobbelt Fri med duoen Trond Storebø (1.36.28) og Marius Olsen (1.38.28). Bronsen gikk her til Stian Norheim fra Gneist. 

I gutter 12,13 og 14år var det stilt store forventinger til Casper Stenersen, som bare for et par dager siden hadde slettet den 28 år gamle klubbrekorden til Gneist på 1000m, utrolig nok holdt av pappa Sigve Stenersen. Men i sololøp er det vanskelig å prestere topp og i fravær av Henrik Gravdal var det bare den et år eldre klubbkameraten Stian Ø. Årvik som greide og holde sånn noenlunde følge. Tiden 1.35.76 kommer nok til å bli kraftig forbedret når konkurransen øker. Nevnte Stian Ø. Årvik vant enkelt 14.årsklassen på pene 1.40.24, mens Kristoffer Blucher fra Gneist slo kretsmester Magnus Vonen fra Varegg i kampen om a bli beste 12åring. Tidene 1.48.06 og 1.50.68 er mer en godkjent i den klassen..

I yngste gutteklasse, 10 og 11 år fikk se flere flotte dueller og mange gode tider. Kanskje innspirert av storesøster Linn sin flotte innsats i Sentrumsløpet i Oslo, la Andre Seliussen ut i stort tempo fra start og holdt ledelsen nesten til halveis. Etterhvert fikk sterke Pål Haugen Lillefosse kontakt og herfra og inn ble det en kamp mellom Pål og den ett år eldre klubbkameraten  Thomas Blucher. Yngstemann krysset mållinjen først på sterke 1.57.82, og mens vi snakker om storesøstre skulle vi gjerne sett Maren Haugen Lillefosse på start i jenter 13 på 600m. Amund Helgås fra Bergens TF ble her nummer 2 og frisksatsende Andre Seliussen sikret bronsen. Gutter 11 år ble vunnet av nevnte Thomas Blucher på 1.59.86 mens Kristian L. Kvalsvik (Loddefjord) og Kristen Brosvik (Norna) havnet på de neste plassene.

Det var også meget flott løping i jenter 10 og 11år, der 10.åringen Andrea Thorsheim fra Fil AKS 77 kunne krysse mållinjen først på den gode tiden 2.09.82 . Margit Amalie Jøsendal sikret dobbel AKS-77 mens Martine Hjørnevik fra Norna Salhus tok bronsen. Jenter 11 år ble vunnet av Nora Grendstad fra Bergens TF på 2.14.16.I denne klassen kunne vi godt ha tenkt oss at det ikke hadde vært så mange "dns" ere.

Jenter 12 år ble på kort varsel utskilt fra de yngre klassene,  kanskje skyldes dette at en meget aktiv Nina Tveite fra Fana  ikke hadde fått gjort unna sitt siste lengdehopp, men i alle fall kom heatet igang med flott innsats blant alle de 6 deltagerne. Som vanlig la Nora Ø. Årvik (Gneist)  friskt i vei med resten av jentene på slep. Og som i KM terrengløp skulle det vise seg at Nina Tveite nok en gang skulle være for sterk i avslutningen, og da ca 250m gjenstod satt hun inn et rykk som skulle vise seg og holde hele veien inn. Tidene ble sterke 1.54.86, og med det tok den allsidige Fanajenten sin 3 medalje under Hovdingleikane. Det ble tøff kamp om sølvet, men Nora Ø. Årvik greide og holde unna for en meget agressiv Kari Kuvaas Herting fra Bergens TF på slutten. 1.55.82 og 1.56.42 er gode tider fra de unge jentene. 

Resultater Hovdingleikane 2011


Starten for årets utesesong er gått, full fart i det store feltet for 13,14, og 15 åringer.


Renate Lie i føringen etter 300m, men Amalie Lekve, Målfrid P.Lunde og Elina Drivenes holder bra følge.


Renate Lie holder unna i spurten, bakerst kommer Eline Myking med en kjempeavslutning som nesten gav seier i J14.


Tyra Hevrøy holder akkurat unna for Tuva Straume som sikrer sølvet i J13, Birte M.T. Måseide (BT) følger bak.


To meget fornøyde og slitne jenter, Eline Myking, Fana og Renate Lie fra Gneist.


3 spreke jenter på pallen, Eline Myking, Målfrid P. Lunde og Elina Drivenes.
 

Starten har akkurat gått i gutter 15 og gutter16/17 år.


Kjetil Steinsbø (BT) fører med Tom Skjæråsen (Varegg) og Ole Martin Røssland (Gneist) på hjul.


Marius Olsen (Fri) gratuleres av Stian Nordheim (Gneist) med sølvet, Trond E.S.Storebø (Fri) troner øverst.


3 spreke 16-17 åringer, Kjetil Steinsbø (BT), Tom Skjæråsen (Varegg) og Ole Martin Røssland (Gneist)


Klart for start gutter 12, 13 og 14.år.


Stian Ø. Aarvik, Casper Stenersen, Mads Ulrick Muller og Magnus Vonen ut fra start.


Pappa Sigve sekunderer Casper Stenersen etter 300m. Stian Ø. Årvik holder fortsatt godt følge.

Øyvind Lvalheim Madsen og Sondre Herland i tøff kamp om sølvet i gutter 14 år, bak kommer Magnus Vonen.


Casper Stenersen gir alt i spurten.

Stortalentet Silje Stenersen (t.h.) kan konstatere at klubbkamerat fra Gneist Kristoffer Blucher sikrer gullet i G12.


Mads Ulrich Muller (Bjarg) i innbitt kamp om bronsen med Knut Haukeland fra Bergens TF  (819) i gutter 12.
Mellom dem kommer Marcus Markmandrud i G14 fra Osterøy. 

Elegante Nora Ø. Årvik (Gneist)  leder etter 200m med sin argeste konkurent i jenter 12 år  Nina Tveite i rygg.


Nina Tveite (Fana) gjør som hun gjorde i KM Terreng, setter inn et ekstra gir på slutten. Nora Ø. Årvik kniper sølvet.

Pål Haugen Lillefosse fra Gneist har akkurat tatt igjen en frisksatsene Andre Seliussen fra Fana.
 

Flott løping av Andrea Thorsheim fra Fil AKS-77 som vant heatet med 10 og 11.åringene.