216 jenter løp på tid da Jentebølgen dro avgårde med sitt første løp for året.
Det var  kjølig vær og en sur vind som tok hardt når sola innimellom gled bak skyene.
Hvor mange som løp uten tidtaking står det ikke noe om på løpets side, dermed er det vanskelig å anslå hvor
mange som deltok.

Jentebølgen et skikkelig lavterkseltilbudet
Blant alle deltakerne var det neppe mer enn 10 deltakere undertegnede dro kjensel på
fra de snart 1000 løpsarangementene han har vært på.
Her var det garantert en rekke deltakere som løp sitt første løp!

Jentebølgen videre
Neste løp går i Bamble 19.mai og så går det slag i slag med løp 20.mai på Notodden,
21.mai i Larvik og deretter i alt 19 løp med avslutning 13.juni i Os i Østerdalen.

Hoey_armfoering_IMG_1189

Høy armføring med Zumba

Ingen problemer med å få opp puls og varme når oppvarmingen bestod av latinske rytmer så som salsa og merengue. Ryktene forteller at selv enkelte fotografer bevegde på kroppen.
starten_IMG_1196

Start med kjendisharer

Jentebølgens samarbeidspartnere stilte med harer (de holdt ikke lenge) som Johan Olav Koss og Åge Skinstad.
Orm_paa_blaamerket_sti_IMG_1211

Orm på blåmerket sti

Ingrid_Vikman_IMG_1225

Ingrid Vikman vant på god tid: 17:40

Vi kjenner ikke til at løypa er kontrollmålt, synd for 17:40 på 5km ville f.eks. gitt andreplass på statistikken i 2009:

Hilde G. Pedersen holder godt nivå

Om løypa er 5 km ville dette gitt en plassering i toppen av veteranklassen.
Anne_Leira_IMG_1265

Anne K. Leira 73-åring med god tid

Så sant løypa ikke er svært mye kortere så er dette en god tid for kvinner i denne alderen. I fjor hadde vi 2 kvinner som løp under 30 minutter i kontrollmålte 5km løyper. Henholdsvis Signy Henden Rustlie, Lørenskog med 29.02 og Tove Ulrikke Andersen, Lørenskog 29.36 begge på Romerikes vinterkarusell. Klasserekorden har forøvrig på Tove U. Andersen med 28:17 i 2008. Anne K. Leira er godt kjent med løypene rundt Sognsvann hvor hun deltar i Sognsvann Rundt Medsols så ofte hun kan og har aldersrekorden for 72-åringer med 18:26 Til kondis.no forteller hun at det var kjemepgøy å delta på Jentebølgen, selv om det var noe lengre enn Sognsvann Rundt Medsols. Nå har hun meldt seg på RYE-løpet og også kortere løp på bane har hun planer om. Dagen før Jentebølgen debuterte hun på 200m.

3 barndomsvenninder godt fornøyde

Fra venstre: Tonje Bjerke, Gjøvik, Siri Næss, Oslo og Trude Skrave, Oslo Trude hadde løpt før mens Tonje og Siri for første gang deltok i løp. Ingen hadde trent altfor mye men syntes dette var en inspirasjon og at Jentebølgen var bra Tonje vurderte også å bli med på Jentebølgen på Skreia. Disse tre løp alle på tid og Tonje var best med 23:30 en søttende plass.
3_damer_Ullevaal_Sykehus_IMG_1281

3 damer fra Ullevål Sykehus

Tre meget godt fornøyde damer fra Ullevål Sykehus: Saida Berrahal, Else Nielsen og Ijjou Elgarh. Fra henholdsvis Marrokko og Danmark. Ijjou hadde tidligere løpt Sentrumsløpet mens Saida debuterte i løpssammenheng. Else lovet at neste år skulle hun slå dem! Disse tre var blant dem som løp uten tidtaking.
Kristian_Valen_IMG_1284

Kristian Valen underholdt

Etter løpet var det underholdning med Kristian Valen og det ble trukket ut en rekke premier.