Distansene er maraton og halvmaraton. Kanskje kunne det vært en idé og hatt et lavterskeltilbud på en kortere distanse også, både med og uten tidtaking. Løpet har start og mål på Hareid stadion, passerer Grimstadvatnet og går rundt Snipsøyrvatnet.

I dag var det litt for varmt for å springe lange distanser, og bare 54 deltakere fullførte en av distansene på tid, og det er det laveste antallet på mange år. Da har vi ikke tatt med mosjonsklassen. En av grunnene til den lave deltakelsen var nok en kollisjon med motbakkeløpet Saudehornet Rett Opp i nabokommunen. Vi målte 26 grader i målområdet, og kanskje var det enda varmere ute i løypa.

Totalvinnere på halvmaraton blei Jodi Brautaset, Ørsta på tiden 1.41.41 og Håvard Berge med tiden  1.21.06. På maraton blei det seier til Dominique Pattyn fra Belgia på tiden 3.44.38 og Siv Grethe Berge Hoff, Bergsøy IL med tiden 4.36.38.

ALLE RESULTATER

FLERE BILDER 

Foto: Helge Fuglseth

Halv_startenStarten var inne på Hareid stadion der halvmaratonløperne skulle løpe to runder før man fortsatte ut i løypen

Halv_start2Etter 550 meter av halvmaratonløpet leder Henrik Hareide Holstad (3430) foran Stian Nedrelid (3450) og Håvard Berge (3435)

Halv_tetPå slutten av Hareidmyrane etter 4 km leder Stian Nedrelid (3450) foran Håvard Berge (3435)

Halv_nest_tetSå følger Petter Vattøy Nygjerde (3463) og Henrik Hareide Holstad (3430)

Halv_Tredje_ieiSteffen Moltu (3456) kommr deretter

Halv_Jodi_BrautasetJodi Brautaset vinner halvmaraton for kvinner

Halv_Malin_BergeMalin Berge blir nummer to

Halv_Beate_MyklebustBeate Myklebust blir tredje beste kvinne på halvmaraton

Maraton_Siv_Grethe_Berg_HoffSiv Grethe Berge Hoff vinner maraton for kvinner

Maraton_nest_beste_kvinneNest beste kvinne på maraton blei Elin Melby (3451). Startnummer 3428, Paul Johan Undheim sprang også maraton

Maraton_vinner[1]Vinneren av maraton for menn, Dominique Pattyn fra Belgia

Maraton_Anders_ToesseAnders Tøsse begynner å komme i form og blei nummer to på maraton

Maraton_nummer_treSlawomir Lesniak blir tredje beste herremann på maraton