8411 deltakere fullførte årets Birkebeinerløp fordelt på løpet, HalvBirken, MotbakkeBirken, UngdomsBirken og BarneBirken, et flott arrangement i strålende høstvær.

Til tross for fint vær var frafallet stort i forhold til de som var påmeldt. Løypa og arrangementet fikk fine skussmål, ikke minst var deltakerne i MotbakkeBirken godt fornøyd. Det sier løpsleder Rune Bergsodden i en kommentar på tampen av arrangementsdagen.

   Deltakertall                 Påmeldte  Startende  Fullførende

Birkebeinerløpet
8099
6209
6129
HalvBirken
868
718
718
MotbakkeBirken
177
143
138
Barnas Birkebeinerløp
750
750
750
UngdomsBirken
779
677
676
Totalt
10673
8497
8411

Andre kondis.no-artikler fra årets Birkebeinerløp:
Roger Aa Djupvik første vinner av Motbakkebirken
Høy stemning i målområdet - Halvbirken
Myhre og Post trippelvinnere
De sa vi ikke kunne gjøre det - to som likevel løp Ultrabirken
Afrikansk duell i Birkebeinerløpet
Mange løp og mange løpere i Birkebeinerløpet - forhåndsomtale
Les om Birkebeinerløpet tidligere år


Her kommer små og store glimt fra en solfylt høstdag i målområdet på Stampesletta.

Stadionspeaker Marit i en passiar med Jon Almaas:

.- Hæ, har jeg klart merket? 4 minutter til gode! Jeg er superbirkebeiner!
Marit: Kan jeg få et intervju med deg?
- Jeg har dårlig tid, skal til Trondheim og må være på Gardermoen om 2 timer. Jeg må slappe av, så da må vi ta intervjuet liggende her.
Marit: Skal du dusje før du reiser
- Nei, jeg reiser direkte og har bestilt 3 seter på flyet, deretter på med dress og rett ut på scenen.
Marit: Hvordan var løpet!
- Veldig bra, løpsformen OK og det holdt så vidt. Jeg er en glad gutt vettu og måtte kline til.
Marit: Lykke til!
- Vil du ikke ligger her mer med meg?
Marit : ......

 
Mama Mia barnehage på Kløfta spedte mye glede i målområde da HalvBirken-løperne gikk i mål.   Mottakelseskomiteen vokste etter hvert som nye Mama Mia-barnehageansate gikk i mål, og hver nytt medlem ble tatt i mot på behørig måte. Tone og Maria har vært pådrivere og arrangert treninger med HalvBirken som mål, som de mente var en passelig utfordring hvor alle kunne være med.  Humøret var det ingen ting å si på.

Jan Tore Mehlen (øverst t.v.) er deltaker i årets 71 grader nord. Mandag skal gjengen fra 71-grader-nord gå i Birkebeinernes fotspor med tur med tung bør (40 kg) på ryggen. De skal de gå fra Skramstadsetra til Lillehammer. Det blir en knalltøff tur!
 


Klokken er 06:45 og det er snart klar for start i MotbakkeBirken. Vår langrennsdronning fra 80-tallet Brit Pettersen Tofte er klar for en morgenfrisk løpetur fra Lillehammer til Sjusjøen, ca 21 km med motbakke. Her er hun sammen med sin bror Eirik Røysheim, som også stiller på startstreken. Brit ble nummer to i eldste kvinneklasse, mens Eirik ble nr 16 i eldste klasse for menn. Brit ble best av de to.


 KL 07:30 ved kanalen på første drikkestasjon - + 2 grader, likevel, det ser ut til å bli en frisk fin dag.


Ole Peter Bergaust, Veldre og Kondis (Ole Peter gikk ut av styret i Kondis i vår), var første mann i mål og vinner av klasse M65. Han holdt ordene fra forhåndsomtalen på kondis.no om å bli aller første løper i mål ved Håkons Hall. Menn over 65 og kvinner over 60 år startet kl. 10, og hadde en times forsprang på eliteklassen. Til helgen er det Oslo Maraton, og da snakker vi om helmaraton og NM for veteraner! Den pensjonerte læreren hviler ikke akkurat på laubærene. 


Seierskysset på oppfordring! Og de var ikke vanskelige å be. Øystein Sylta, nummer 3 totalt blant gutta, og nummer en blant jentene, Kjersti Karoline Danielsen er samboerpar, og de strålende resultatene måtte feires. Det ble til sammen kr 12.500 i pengepremier. Det kommer godt med når de nå skal bygge hus. 


Inger Liv Bjerkreim Nilsen, Lillehammer ledet, men var uheldig i en steinrøys og skadet leggen og kneet sitt (innfeldt i bildet) og måtte bryte. Her i samtale med dagens vinner.
 


Arild Dahl, Tine Brumunddal vet å showe - med elggevir på hodet fullførte han Birkebeinerløpet 4 minutter innenfor merkekravet. I mål var han så sprek at han gikk ned i spagaten for stadionspeaker Marit Bye. Eneste problemet underveis hadde vært noen brunstige elgkuer langs løypa. 


Grunnen til at Gunhild Halle Haugen stilte opp i Birkebeinerløpet er sønnen Simen, som løp UngdomsBirken sammen med vennene Emma Davidsen og Eirik Aabrekke.

Etter at Gunhild la opp i 2002, har hun holdt treningen ved like og selv om Birken ikke akkurat er hennes bane, gjorde hun sine saker bra og ble nr 2 i sin klasse K35. Eplet faller ikke så langt fra stammen, Simen ble vinner av klass 12 år! Gratulerer! Mannen, Simen Haugen, vant forøvrig det aller første Birkebeinerløpet i 1998 med 1.15.02.


Gode kamerater i mål etter HalvBirken - Det de var mest opptatt av var hvor de kunne få tak i bildet.  F.v. Ashis Patro, Santosh Kumar og Kadaffi Nassir


 


Knut Libakken tok sitt 14. merke i Birkebeinerløpet. Det er det som teller sier en stolt merketaker som har pers på distansen på 1:24.
 


Utflyttet Lillehammering - Mari Brox flyttet fra Lillehammer i våres, men håper å komme tilbake. Hun syntes det var fint å delta i Birkebeinerløpet, hvor hun totalt ble nummer 8. Forrige helg fikk hun bronsemedalje i NM i halvmaraton i Drammen, som også er hjemmebane for Mari med familie i Drammen og bosted i Lier.


Siri og Bjørn Robstad er også utflyttede Lillehammeringer, men de har ikke slyttet lenger enn til Moelv. De var veldig godt fornøyd med resultatene sine, Bjørn ble nr 2 i klasse M35 og nr 15 totalt, mens Siri ble nummer 9 i sin klasse.

 


MobakkeBirken var ikke nok - vel i mål satte han på seg startnummer 1202 og fullførte løpet også. Men merket måtte Odd Magne Grøntvedt se langt etter, men neste år ..  I mål måtte han få godstolen og litt is til kneet.


Dagens yngste i Birkebeinerløpet på 23 km var Torjus Viken Flaten, IF Sturla. Han klarte merket i første forsøkt.