Som nevnt i vår forhåndsomtale tidligere i uken, blir Karoline Bjerkeli Grøvdal Norges eneste håp når VM i terrengløp går av stabelen i Beograd lørdag. Hovedpersonen ser frem til løpet og til å teste hvor god formen er etter en lang vinter med mye trening.

Youtubekanalen Athletics Weekly fikk noen ord med henne fredag ettermiddag og hadde fått med seg at hun rett og slett er det norske laget i dette mesterskapet.

- Ja, det stemmer, jeg er den eneste på laget. Jeg ser frem til å løpe. Jeg liker terrengløp og ser på dette som en bra konkurranse for å teste formen. Det har vært en lang vinter med mye trening, så nå synes jeg det er fint å være her, forteller hun i intervjuet.

Videre fikk hun spørsmål om hvorfor hun velger å stille opp når veldig mange andre europeiske løpere står over mesterskapet.

- Vanligvis er jeg i Flaggstaff på høydetrening på denne tiden av året, men i år drar jeg dit litt senere.  Det betyr at jeg er hjemme nå, og Beograd er ikke så langt unna. Da passer det fint å teste formen her, svarer hun.

- Jeg har vunnet tre titler i terrengløp-EM, så det er på tide å teste det ut i VM, legger hun til.

Du er jo en god baneløper, men foretrekker du terrengløp fremfor bane, spør Athletic Weeklys journalist.

- Nei, baneløping har alltid vært å foretrekke. Det er noe med å jakte tider og rekorder på bane. Men terrengløp er gøy, og det er god trening å løpe terrengkonkurranser, svarer Bjerkeli Grøvdal.

Tidligere på dagen fikk hun løpt en runde gjennom løypa, og hun gleder seg til å forsere den i konkurransen.

- Jeg tror det blir bra. Den er flat og rask. Det er noen «motbakker», men jeg tror det fremfor alt blir en rask løype. Og det blir nok varmt, avslutter hun.
 

Se intervjuet med Athletics Weekly her
Les også:
VM i terrengløp nærmer seg - Karoline Bjerkeli Grøvdal stiller

Du kan se løpet på NRK1, lørdag 30. mars fra 12:40