Det er alltid spennende når det inviteres til konkurranser om hvem som er Norges beste i noe. I NM Friidrett er det både tekniske øvelser og løpsøvelser, og vi i Kondis synes det er viktig å følge med på både hvem som deltar i denne konkurransen, og ikke minst hvem som viser seg å være den beste i landet i sin øvelse.

Her er en oversikt over våre reportasjer om hvordan det gikk i årets NM friidrett.

Offisielle resultatlister fra NM Friidrett 2024

Her ser du hva som skjedde på kondis-øvelsene, altså løpsøvelsene fra 800 meter og oppover:
 

Reportasjer:

kongepokal-jakob.jpg

Kongepokalene til Jakob Ingebrigtsen og Karoline Bjerkeli Grøvdal under NM i friidrett

Jakob Ingebrigtsen og Karoline Bjerkeli Grøvdal ble tildelt Kongepokalene etter årets NM i friidrett i Sandnes. Ingebrigtsen mottok sin tredje Kongepokal, mens Grøvdal fikk sin fjerde.

Premiepallen_Sigurd Tveit_Tobias Grønstad_Luca Thompson.jpg

Tobias Grønstad ble norgesmester på 800 meter

Det gikk veldig rolig for seg på den første runden av lørdagens 800-meterfinale, men ut på oppløpet gikk det raskt. Raskest av alle var Tobias Grønstad.

Ingeborg Østgård tok sitt fjerde strake NM-gull på 1500 meter

Sesongen har ikke vært innertier for løperen fra Tjalve, men i finalen på 1500-meteren viste Ingeborg Østgård nok en gang hva hun er god for. Hun tok sitt fjerde strake gull.

Jakob Ingebrigtsen tok gullet også på 5000-meteren

Etter å ha dratt i 4000 meter, måtte Narve Gilje Nordås se at Jakob Ingebrigtsen løp inn til den gjeveste medaljen. Men begge var godt fornøyd etter løpet.

Live Solheimdal ble norgesmester på 10000 meter

Det ble en intens duell mellom Live Solheimdal og Hanne Mjøen Maridal på lørdagens 10000 meter, men det var Solheimdal som sikret medaljen etter en imponerende siste runde.

Malin Hoelsveen foran Malin Nyfors i 800 meter-finalen

Malin Hoelsveen hadde marginene på sin side mot Malin Nyfors i finalen på kvinnenes 800 meter i Sandnes sent fredag kveld.

Jakob Ingebrigtsen med rått løp i griseværet i NM-finalen på 1500 m

Jakob Ingebrigtsen gikk 100% inn for å vise hjemmpublikummet at den uspennende 1500 meteren var verdt å vente på i et ufyselig vestlandsvær sent fredag kveld, og med 3:34:03 skuffet den ferske pappaen så visst ikke….

Favorittene i kvinneklassen finaleklare etter forsøk på 1500 meter

Selv om noen av de store favorittene levde litt farlig inn mot mål, gikk de sterkeste løperne videre til finalen fra fredagens forsøk på 1500 meter. Selme Løchen Engdahl og Malin Edland vant hvert sitt heat.

Sigrid Alvik avgjorde 3000 meter hinder etter rakettspurt

Sigrid Alvik snappet gullet på de aller siste meterne på 3000 meter hinder etter at Andrea Modin Engesæth hadde dratt fra start til siste hinderpassering.

Jacob Boutera_hinderpassering_ingress.jpg

Jacob Boutera vant NM-gull på 3000 m hinder, men neppe OL-tur

Jacob Boutera tok NM-gullet på 3000 meter hinder på 8:32:14 med tre sekunder ned til “den evige toer”, Fredrik Sandvik med veteranen Tom Ering Kårbø på bronseplass.

Heat_2_John _Ole Jakob Solbu_ingress.jpg

Alle favorittene videre til finalen på herrenes 800 meter

Tobias Grønstad og Ole Jakob Høsteland Solbu vant enkelt sine forsøk, og Sigurd Tveit tok seieren på det siste og raskeste forsøket på 800 meter.

Senay Amlesom Fissehatsion_målgang_1.jpg

Gull på 10000 meter etter sololøp av Senay Fissehatsion

Herrenes 10000 meter under NM i Sandnes kan egentlig oppsummeres med to sololøp som ga gull og sølv. Senay Fissehatsion tok det gjeveste metallet, mens Petter Johansen tok et etterlengtet sølv.

Karoline+Bjerkeli+Grovdal_maalbilde.jpg

Karoline Bjerkeli Grøvdal løp til gull på 5000 meter i NM

Det var ikke uventet at Karoline Bjerkeli Grøvdal skulle ta gullet, men det var allikevel en del å løpe for - både mesterskapsrekord og kongepokal. Og bak henne ble det jaktet på OL-kvalifiseringstider.

Håkon Moe Berg_Kjetil Brenno Gagnås_Kristoffer Sagli_1.jpg

Kristoffer Sagli knep seieren foran Håkon Moe Berg i forsøket

37 løpere stilte til start da det var klart for forsøksheat på 1500 meter. Kristoffer Sagli var raskest av alle. Håkon Moe Berg tok seg også fint videre. Filip Mangen Ingebrigtsen kvalifiserte seg også til fredagens finale.

Malin Hoelsveen_mot_mål_ingressbilde.jpg

Malin Hoelsveen best i forsøket på 800 meter

Malin Hoelsveen tok seg videre i tett oppgjør i sitt heat. Det samme gjorde flere av de andre favorittene. Ingeborg Østgård klarte derimot ikke å løpe seg til finaleplass.


Forhåndssaker:

ingress-nm2024-jakob-karoline-2.jpg

I dag starter NM Friidrett

Våre største løpsprofiler fra EM stiller i årets norgesmesterskap i Sandnes: Jakob Ingebrigtsen og Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Marte_Hovland_1280.jpg

Marte Hovland debuterer i VM etter kanonsesong

Marte Hovland (19) har hatt sin klart beste sesong noen gang. Nå til helgen venter hoved-NM i Sandnes.

Magnus Øyen_1U9A5001_1280.jpg

Magnus Øyen foran NM: mange spørsmål, få svar

Magnus Øyen satte i vinter europarekord i sin aldersklasse på 1500 meter innendørs. Etter det har han slitt med sykdom.

NM Friidrett Innendørs 2024 - 800 meter menn - A-heatet - Håkon Moe Berg

Håkon Moe Berg: Best i Europa - går for medalje i NM

I vinter tok Håkon Moe Berg (18) sitt første NM-gull for senior da han vant 1500 meter innendørs. Han var også på pallen under senior nordisk i Malmø. I Sandnes jakter Kyrksæterøra-gutten sin første medalje på hoved-NM.