Det ble to interessante timer på glitrende underlag 

Klokka er 18:00 og vi er i skiløypene på Låkeberget i Maridalen. Sola som har varmet og skint for oss i hele dag har takket for seg og vi må nå klare oss med skinnet fra lysene i lysløypa. Det er ikke veldig kaldt, kun -5C, og mange folk i løypa. Tre personer gjør seg klar til kveldens oppdrag, nemlig kurs i skiteknikk. Anna Jensen (14) skal sammen med pappa Tore Jensen kurse selveste kondispresidenten Tim Bennett i skiteknikk.
 
Skitalentet
Anna er en treningsglad jente som driver med både løping, fotball og ski; fotball mest for det sosiale, sistnevnte fordi det er hennes favorittgren. Hun har nettopp kommet hjem fra NM på ski i Steinkjer og nå oser hun regelrett av treningsglede, energi og entusiasme. I Steinkjer gikk hun stafett mot de store proffene, noe hun syntes var utrolig kult! Mot seg på andre etappe i stafetten hadde hun blant annet Kristin Størmer Steira. Kristin gikk raskest av alle på denne etappe, men, det viste seg at det ikke skilte mer enn 2:29min mellom henne og Anna; imponerende!! Og det får man vel med rette lov til å kalle en knalldebut.

 
En utfyllende profil av Anna finner du HER
 
Teknikkurs
Hva er bakgrunnen for at dere holder kurs i skiteknikk Anna?
”Klassen skal på tur til Krakow og Berlin til høsten og alle må derfor tjene penger til klasseturen.” Fra mandag til søndag skal de være borte og de skal se på konsentrasjonsleirer (Auschwitz og Birkenau) og se på diverse ting som bla. saltgruver i Krakow forteller hun.
 
Har ideen deres vært en suksess??
”Ja, vil si det. Det blir en høy timelønn. Tjener mye mer på skikurs enn dopapir salg pluss at det er mye morsommere å gi folk teknikktips enn å ringe på å spørre om folk vil kjøpe dopapir… Det blir kjipt i lengden. Fint å jobbe med noe man syns er gøy! Tviler på at mange 14-åringer syns det er gøy med kakelotteri og dopapirsalg.”
 
Hvor mange har dere kurset til nå?
”Til nå har jeg hatt 4 stykker på kurs. Satser på flere kurs framover. Må se hvor mye penger jeg mangler til turen” svarer hun.
 
Hvorfor valgte dere å tjene penger til klasseturen ved å avholde kurs i skiteknikk?
Tore kan fortelle at Anna er en god skiløper og at han derfor ikke var sen om å foreslå for Anna at hun istedenfor ”å gå fra dør til dør” kunne bruke talentet sitt og tjene penger på teknikkurs. På den måten kunne hun holde på med noe hun liker, noe som føltes meningsfylt og samtidig noe som ville være nyttig for de som blir kurset. Og selvfølgelig skulle han være med å hjelpe henne.
 
Skifamilien
Når det er onsdag og klokken er 18:00 så finner vi vanligvis ikke Tore i Maridalen men i Sørkedalen. Tore er nemlig en ivrig OBIK løper og han har mer enn en gang gått seg inn blant de aller beste i sin aldersklasse. Hadde det ikke vært for at kurs i skiteknikk sto på dagens timeplan så hadde han vært midt i kampens hete i Sørkedalen akkurat nå. Tore er også å se på resultatlisene fra flere løp og både far og datter er også flittige Sognsvann Rundt Medsols (SRM) deltakere. Det er derfor nærliggende å tenke at Anna har arvet talentet samt interessen for ski fra sine foreldre. 
 
Dagens teknikkurs
Og det var nettopp etter at Tore så Tim debutere på OBIK skirenn at han tok affære og foreslo at Anna kunne lære han litt teknikk. I motsetning til mange av oss så ble ikke Tim født med ski på bena og heller ikke vokste han opp med ski som ukentlig ingrediens. Tim mangler det fundamentale, nemlig balansen, og er derfor ustø, usikker, og sliter med tyngdeoverføringen. 


Tyngdeoverføring, balanse, tyndeoverføring, balanse...
FOTO : Tore Jensen
 
Hva synes du om kurset Tim?
”Det var dritgøy! Rett og slett dritkult! Veldig morsomt, det må jeg bare si, rett og slett si altså! Jeg ble faktisk sliten også, jeg trodde ikke jeg skulle svette eller noe som helst men....det gjorde jeg faktisk!” sa en meget euforisk president etter endt kurs.
 
Hva lærte du?
Anna var en veldig god lærer. Jeg tviler faktisk på at jeg hadde lært noe mer av en annen person. Og i kompaniskap med pappa Tore – fikk jeg akkurat den feedbacken jeg trengte. Hun var tydelig, oppmuntrende og snakket enkelt. Hun lærte meg grunnleggende teknikk og hun lærte meg dobbelttak med fraspark. Noe som jeg rett og slett gjorde helt feil! Nå må jeg bare terpe og huske det som ble sagt. Og – det er lenge siden jeg har hatt det så moro på trening.
Jeg vil i grunn ut å gå på ski med engang!


Og til slutt gikk de så fort at fotografen ikke greide å henge med!
FOTO : Tore Jensen

 
Skisesongen er ikke over riktig enda, Anna og Tore’s skiskole er heller ikke over. Hvis du vil støtte en god sak og en morsom ide samtidig som du får økt kunnskap om skiteknikk så vet du nå hvem du kan kontakte. Kurset koster 500kr og strekker seg over to timer.....jeg har allerede stilt meg i køen og er klar for kurs med Anna!