Tekst og foto: Erling Pande Braathen
 

Bergensbaneløpet går annethvert år fra Oslo til Bergen og annethvert år fra Bergen til Oslo. Dette er den store styrkeprøven mellom Norges to største handelshøyskoler, BI og Norges handelshøyskole. 

Gårdagens konkurranse var det femte trappeløpet siden oppstart. Gøran Hosen og Carl August Blydt fra KPMG gikk til topps og vant foran Eiendomsutvalget og Lacrosse. 

Herrene fra KPMG forteller at de er vant til trappeløp da de har et internt løp på KPMG-huset hvert år. Idrett har lenge vært en trend i næringslivet, og i KPMG legges det meget godt til rette for utøvere. Teamet sier at det ikke er noe press å være med, men idretten er med på å bygge broer sosialt i og på tvers av avdelinger. 

Ludvig Søgnen Jensen og Ragnar Bragvin Andresen fra Team Jobzone var en av favorittlagene før konkurransen. De har en spennende langrennssesong foran seg med Beitostølen, som første store event. Ragnar forteller at han var tung i beina etter en lang økt i myr i går og var spent på hvordan det skulle gå i den lange vindeltrappen på BI. Senere på dagen ventet en skøyteøkt på rulleski.

Resultater
1. KPMG
2. Eiendomsutvalget
3. Lacrosse

Konkurransen foregikk slik: 
Det var prolog hvor utøverne løp en og en, for å sette to og to lag opp mot hverandre ut i fra disse tidene. Så var det kvartfinale, semifinale og finale. 

I finalene, løp de første to (ett fra hvert lag) mot hverandre med en karabinkrok, som de festet i et tau på toppen som gikk ned til nestemann. Det mest dramatiske partiet var kampen mellom de to første utøverne for å få den første innersvingen. 

KPMG_Karrieretrappa_BI_30_10_2014_9.jpg
KPMG kunne juble for førsteplass i den prestisjefylte konkurransen. 

Jens_Ohme_Team_Lacrosse_Karrieretrappa_BI_30_10_2014_12.jpg
Jens Ohme fra Lacrosse gir alt for laget og seg sjøl.
 
Karrieretrappa_BI_30_10_2014_1.jpg
Trappen er lang og går over hele sju etasjer. Her gjelder det å få innersvingen fra start.

Ludvig_team_jobzoneKarrieretrappa_BI_30_10_2014_2.jpgLudvig Søgnen Jensen har spenst i steget og fart i svingen. 

Ragnar_Team_Jobzone_Karrieretrappa_BI_30_10_2014_5.jpg
Ragnar Bragvin Andresen er hardsatsende langrennsløper og trappeinnsatsen for Team Jobzone var ikke dagens eneste økt for han. 

Thor_Henrik_Eiendomsutvalget_Karrieretrappa_BI_30_10_2014_11.jpgThor Henrik Raknerud fra Eiendomsutvalget løper inn til en andreplass for laget, her i tet foran BDO.

Heiajentene_Karrieretrappa_BI_30_10_2014_4.jpg
Heiagjengjentene på BI stod for pauseunderholdning.