Dette må være landets sprekeste landsmøte. Heller ikke under landsmøtet klarte de spreke utøverne i organisasjonen Kondis å la løpeskoene ligge. Og ikke alle kan skryte av å ha en president som løper 5 kilometer langt ned på 19-tallet, skriver Romerikes Blad - som besøkte Landsmøtet lørdag.

Landsmøteløpet (640x427).jpg

Dette må være landets sprekeste landsmøte.

BJØRN INGE RØDFOSS
bijr@rb.no

Kondis-president Tim Bennett var selvsagt én av 35 løpere som stilte til start under Landsmøteløpet. I lettere regn og sur vind gjennomførte han de fem kontrollmålte kilometerne på Jessheim Nord på 19.20.
– Målet var å løpe under 20 minutter, og det klarte jeg fint. Jeg liker best å løpe litt lengre konkurranser. Dette var kort og hardt. Men jeg er overrasket og meget godt fornøyd med tiden, sier Bennett. Kondisjonsorganisasjonen Kondis gjennomfører sitt årsmøte på Rica Hotel Gardermoen denne helga. Tradisjonen tro arrangerer de også sitt eget løp.

Video fra løpet bl.a. intervju med Tim Bennett

Viktig med samhold
Det gjorde de også i 2012, 2010, 2009 og 2006.
– Hva gir dette dere, Tim?
– Det er positivt for samholdet, og vi får gjort litt annet enn å sitte og gjennomføre landsmøte. I kveld kommer vi til å diskutere løpet. Dette er en fin tradisjon.
– Dere må ha det sprekeste landsmøtet i Norge?
– Ja, det håper jeg, smiler Bennett.

Strupstad_etter_målgang.jpg

Vinneren John Henry Strupstad etter målgang (foto: Bjørn Inge Rødfoss).

Julsrud best i kvinneklassen
Landsmøteløpet ble vunnet av John Henry Strupstad (Ren-Eng) på 15.49. Han vant foran klubbkameraten Hågen Urseth 16.05 og Ola Matre (Modum) 17.19. Kvinneklassen ble vunnet av Tonje Julsrud (Løpsklubben 1814) på 20.11. Hun vant foran Kjersti Lerkerød (BUL) på 20.15 og Dorte Foss (Raufoss) 20.21.

Olav Engen, som ble hjerteoperert for noen uker siden, stilte som løypevakt og arrangør av løpet. Han kan heller ikke tenke seg at det finnes sprekere landsmøter i Norge.
– Vi har enten hatt tradisjon for å arrangere egne løp eller deltatt i passende løp i nærmiljøet på landsmøtehelgene. Denne gangen passet det å arrangere selv, sier Engen.

Gikk 104 kilometer på beina
– Hvordan går det med deg etter hjerteoperasjonen?
– Det går fint. Jeg hadde min første løpetur fredag, og gikk 104 kilometer på beina sist uke, smiler Vormsund-karen.

Daglig leder i Kondis, Marianne Røhme, deltok ikke i selve Landsmøteløpet, men var ute og testet løpeskoene lørdag.
– Vi hadde litt over 30 deltakere på landsmøtet, og her var det 35 som stilte til start. Det er viktig å få løpt litt, og ingen sier nei til en konkurranse med startnummer på brystet, smiler Røhme.

Marianne_maal.jpg

Daglig leder i Kondis, Marianne Røhme var ute og testet løpeskoene lørdag (foto: Bjørn Inge Rødfoss).

Se også: Kjell Jonhaugen med klasserekord på Landsmøteløpet