Leif Abrahamsen avsluttet sterkt, og endte på 11. plass i det 430 kilometer lange terrengløpet The Spine Race - som han fullførte på 160 timer 20 minutter 51 sekunder. Kun 24 av 68 startende kom til mål.

Les også: One of the toughest ultra distance races in Europe
 

Bildet til høyre er fra The Spines Facebookside:

Leif Abrahamsen arriving at the Border Hotel 160:24 and 286 miles The Spine Race, and still looking great.

The remainder of the racers (13) are still on the hill and on their way down in difficult cold conditions.

Sliten, men fornøyd!
Vår medarbeider (og Leifs kjæreste) Anita Øy snakket med Leif på telefonen rett etter målgang. - Det var en sliten, men fornøyd Leif på telefonen. Han er veldig fornøyd med å være ferdig, sier Anita - og det tror vi så gjerne.

 - Løpet var tøffere enn jeg hadde trodd på forhånd, og det kan trygt kalles Englands mest brutale løp. Det som var gjennomgående var at når du trodde du hadde vært gjennom alle utfordringer, dukket det opp nye rundt neste sving. Siste etappe var like ugjestmilde som de andre etappene, og løperne måtte bryte seg gjennom kuling og fokksnø.
- Nå er det utrolig godt å være ferdig, sier Leif.

På et så langt løp - og med så utfordrende forhold som det var i de engelske fjellene - blir tidsutslagene store. Leif har tidligere vist at han behersker ekstreme vinterforhold veldig bra, og når han fikk "los" på mål med 30 kilometer igjen (1900 høydemeter) distanserte han de 7-8 løperne foran og rundt seg med 4 timer eller mer.

Oppdatert lørdag 16:00: Leif kommenterer løpet på facebook:
- Siden jeg har verdens beste kjæreste så har hun gjort den viktige oppgaven med å oppdatere Facebookvennene mine med daglig status 😊 Men nå som løpet er over så føler jeg for å komme med en egen oppdatering 😊 Først vil jeg begynne med å takke for alle oppmuntringer og lykkeønskninger under løpet. Det har varmet å få høre om dem på tlf 😍 4G dekning er ikke så utbredt i de nordlige fjellområdene i England 😂
 

- Men tilbake til løpet, aldri har jeg vært så sikker på at jeg ikke skal delta på ett løp igjen som dette. Løpet har sine sjarmerende sider, men det som er brent inn er uendelige timer med vassing i dyp leire, myr eller bekker. Du presser på hardt og klarer en snittfart på 3km/t. Du har den uendelige smerten som skjærer gjennom føttene som kniver etter endeløse dager med våte ben og opp mot 22 timer daglig med trasking. Og oppturen når du endelig kommer til sjekkpunktet med god mat og superhyggelige funksjonærer blir fort glemt når du trer en verkende kropp ned i soveposen og stiller vekkerklokken til å ringe en time senere 😜.

- Dette er uten sidestykke det tøffeste løpet jeg har deltatt i og jeg har aldri fått trukket grensene mine så langt Jeg måtte mange ganger grave svært dypt for å finne motivasjonen og styrken for den neste bakken eller det neste skrittet, så hadde det ikke vært sånn at jeg ikke bryter løp, så hadde jeg nok brutt dette! Men nå føler jeg bare tilfredsstillelse Spine slo meg i fjor men nå kjempet jeg tilbake og vant 💪 så takk for alle lykkeønskninger og gratulasjoner underveis, - det var de som hjalp meg opp hver gang jeg trynet i leira ❤😊

Leif_arrangørfoto.jpgHer var forholdene bedre....(arrangørfoto).

 

Tidligere oppdatering - se også "Om løpet" nedenfor:


Etter 6 døgn er fortsatt 35 av 68 starteLeif_Abrahamsen_fotoPaulWilson.jpgnde løpere inne i konkurransen, og her snakker vi ikke om "vanlige mosjonister", men løpere som tåler ekstreme lengder og belastninger og som ikke minst er mer enn middels vant med å ferdes i ugjestmildt vær og terreng - og også kan takle vanskelig navigering.

En av deltagerne som nå befinner seg midt i feltet og forventes til mål i kveld en gang, er Leif Abrahamsen fra Ski. Han vil med stor sikkerhet bli den første nordmannen som fullfører "the Spine Race". Vi skal følge Leif mot mål og kommer med en oppdatert sak etter målgang.

Følg løpet live her

Bildet til høyre (fra dag 4):
Kjæresten Anita kommenterer:
- Leif looking good as always (foto: Paul Wilson)

Oppdatert lørdag 23:30
I løpet av de siste timene har Leif fått opp dampen for alvor - egentlig ikke uventet, han er seigere enn det seigeste skinn! Og "Amundsen Race"-spesialisten elsker (i alle fall behersker) tøft vintervær bedre enn de fleste.
Løperne på plassene 12-20 som han var sammen med er kraftig distansert alle sammen og vil komme timer etter Leif i mål. For en time siden passerte han også en løper som lå mange kilometer foran tidligere i kveld, og ved siste kontrollpunkt er det ganske sikkert at han blir nummer 11 av de 68 startende.
 

Om løpet:

"The Spine Race" følger den 268 miles lange vandreruta "Pennine Way". Det regnes for å være en 16 dagers vandring - på sommerføre. I ultraløpet har deltagerne 7 døgn til rådighet, og forholdene kan være svært utfordrende - slik det har vært i årets løp med masse snø.

The Montane Spine Race Interview With Scott Gilmour Lead ImageThe Mountain Spine - an interview with its creator

Løpets hjemmeside: Spine Race, Britain's most brutale race
Løpets Facebookside
Videoer fra årets løp (fra løpets facebookside)
 

The MONTANE® Spine® Race is a 268 mile, non-stop, uncompromising winter challenge encompassing the entire Pennine Way. Widely recognised as one of the most demanding National Trails in Britain. The Pennine Way crosses some of the most beautiful and, at times difficult terrain found in England, including; the Peak District, Cheviots, Yorkshire Dales and Northumberland National Park – finishing on the Scottish Borders.

The MONTANE® Spine® Race is open to anyone with appropriate experience who wishes to test themselves and compete in a truly demanding race. Expect to race through extreme weather, deep snow, ice, mud, bogs, strong winds and rain in a gruelling non-stop, 7 day race from Edale to Kirk Yetholm.


Litt oppdatering fra Facebook underveis:

Start nederst (9. januar)

15. januar: Anita
- God morgen fra Leif. Nå er det bare en fjellmaraton igjen, og så når han målstreken på Storbritannias mest brutale løp. I kveld skal løpegruppa Baktroppen heie han i mål med jubel og prosecco.
(red. anm: Det gjenstår blant annet en skikkelig fjelletappe med 1900 høydemeter og mye snø).

14. januar: Tom Jones
- Providing Leif Abrahamsen with foot care and a hot drink. Says he is fine and looking forward to some real snow. (se bildet nedenfor).

Leif_pudrer_bena_fotoTomJones.jpg
 

Leif_snøstorm.jpg14. januar: Anita
- Leif hadde ikke tid til å stoppe lenge på Greenh'd. 😅 Nå er det full fart mot mål. Jeg antar det er rundt 36 timer igjen av løpet hans nå.

- Nå er det et par timer hvile for Leif. Han starter opp igjen rundt midnatt. Planen er å gå opp på fjellet i dagslys. Nå er det tungt å motivere seg for de siste milene. Å starte opp med 10 kg sekk frister ikke. Men som han sier så går det seg til når han kommer i gang. God natt!

- Nå er det kvinnejakt. Snakket med han nettopp. Han tuller og er i godt humør, så det er et godt tegn.
(red. anm.: Leif hadde blitt passert av de to ledende kvinnene mens han sov).

13. januar: Anita
Etter 2 timer søvn på checkpoint 4, har Leif startet på sjarmøretappen mot mål. Det siste døgnet har vært krevende, og han har vært gjennom den mest strabasiøse etappen i Spine. Han har tatt seg over to fjell i 50 cm løssnø og storm. Været krevde at de måtte løpe 4 sammen. Leif er sliten, men humøret er på topp som alltid. Han gleder seg til å være ferdig, og i dag snakket vi om mulighetene for flybillett hjem. Jeg er så ufattelig stolt av mannen min.

- Leif sov alt for lenge i natt, 3,5 time..... , så nå ligger han bakpå. På den andre siden har han sikkert godt av hvile, som kommer godt med mot slutten. Nå vasser han i gjørme. Motet fortsatt på topp.

Leif_Abrahamsen_Javed_Bhatti_fotoPaulWilson.jpgLeif Abrahamsen og Javed Bhatti i en pause ca halvveis i konkurransen (foto:Paul Wilson)
 

13. januar: Paul Wilson
- L
eif leaving greggs hut (bildet til høyre)

12. januar: Anita
- Leif er nede fra fjellet og er over halvveis nå. Det er bare 200 km igjen. Motet er på topp, beina er våte og kroppen er på topp.

- Leif hilser og takker for hilsninger. Etter litt søvn venter en ny fjelltur, og der oppe skal det bli snøstorm.

11. januar: Anita
- Leif ligger på 20. plass ved ankomst checkpoint 2. Nå er det dusj og noen timer søvn. Det meldes om at kroppen er fin, og at beina er såre. Som det skal være.

- Hysj. Ikke si til Leif at jeg nevnte plassering.... Han vil ikke høre om den slags.

- Nå er han i gang igjen. Nå venter 16 timer over fjellet uten mobildekning, så nå får vi ikke høre meg fra han på en stund.

10. januar: Anita
- Leif er nå inne i et område med dårlig vær grunnet regn. Veien har rast, og det er omkjøring. Ikke nok med det. I et annet område han kommer til snart er det snø og røffe forhold. Dette er fryktelig spennende. Litt for spennende.

- Snakket med han på telefonen nå. Det er veldig vanskelig føre. Akkurat nå vasset han i leire. I natt var det snøstorm i fjellet.

9. januar: Anita (Leifs kjæreste)
- Nå er det i gang! Leif følte seg uthvilt og motivert før start i dag. Nå venter 6 dager med moro. Han forventer å være på første checkpoint i løpet av natten.

- Nå sitter han på en pub for å få i seg litt ordentlig mat og melk. Det pissregner, men Leif er tørr og varm. Beina er helt topp, og han planlegger å droppe soving på første checkpoint

9. januar: Leif
-Da er jeg sjekket inn i Edale og klar for TheSpinerace. I morgen blir siste natten med seng og ordentlig søvn på en uke, men moro blir det.