Etter fire timers blodslit løp Glenn Tore Løland i mål på tiden 4.04.50 og var dermed suveren vinner av tidenes første utgave av Trollheimen fjellmaraton.
– Jeg har aldri opplevd så fint terreng å springe i, det er helt utrolig, sa Glenn Tore etter søndagens seier.

Andremann i mål var Ola Hovdenak på tiden 4.07.15. 

På kvinnesiden var Malene Haukøy helt rå og vant med tida 4.43.13.

Det var 68 fullførte i den lange distansen på 42,7 km fra Gjevilvasshytta i Gjevilvassdalen. 116 fullførte halvmaraton på tid med start på Remma setra. I tillegg var det 24 startende uten tidtaking på halvmaraton.
For begge distanser ble det en utrolig flott, men strabasiøs tur til Oppdal. Løypa gikk over flere fjelltopper som samlet totalt 2200 høydemeter. 

– Det kjennes nesten uvirkelig å få realisert dette løpet med start i landskapsværnområde i Gjevillvassdalen igjennom et så spesielt område i høyfjellet med både bratte oppøverbakker, elvekryssinger og utfordrende nedstigninger i tørt fjellterreng, sa Janette Hargin, daglig leder i Enern. 

Deltakerne hadde til tider kraftig motvind, det var vindkast opp imot 15 m/s, og mange fikk det kjempehardt. Men tross utfordringer var alle veldig fornøyde da de krysset mållinjen utenfor Kulturhuset i Oppdal sentrum. Rett etter kl 17, med opp imot 8 timers fjelltur kom, siste deltaker i mål og var minst like fornøyd som eliten som kom i mål tidligere på dagen. 

Arrangøren garanterer at det blir nytt løp i 2016, og da med 10 km i tillegg til de nå allerede etablerte 42 og 21.  

Komplette resultater (pdf)

Arrangementets hjemmeside

Se også forhåndsomtale på kondis.no

Malene-Haukoy-2015.jpg
Blant kvinnene var det Malene Haukøy som vant. (Foto: Martin I. Dalen)

start-2015.jpgStarten gikk på Gjevilvasshytta. (Foto: Martin I. Dalen)

Haakon-Inge-Blokkus-2015.jpgHåkon Inge Blokhus. (Foto: Martin I. Dalen)