Med_Ekeberghallen_i_bakgrunnen_DSC_0026

Fire år er gått siden Ekebergsletta så løpere med startnummer på. Da var det Sommerstafetten som ble arrangert i 2006. Etter det er det bare friidrettsstevnene for elite og bedrift i  Ekeberghallen som har sett løpere med startnummer på.

Nå var det endelig konkurranse igjen på denne sletta som ligger så nydelig til rett over den historiske vuggen til byen Oslo.

Arrangør var Akershus Friidrettskrets i samarbeid med Team iCore med Ull/Kisas Hans Jørgen Borgen i spissen. Borgen var godt fornøyd med arrangementet, som samlet 15 lag. Det var flere lag enn at han hadde trodd på forhånd.

Start og målområdet var lagt til rett ovenfor Ekeberg Camping. Løypa startet med en svakt hellende løping nedover på gress, et kort parti på sti og så over på gress igjen (og her var det bløtt). Deretter løp du ca. 200 meter på grus før du svingte inn på sletta igjen. På grusen gikk det oppover (bortsett fra de første femti metrene). På sletta gikk det igen svakt oppover før du på "toppen" snudde nedover igjen mot start/mål/vekslingsfelt.

Løypa var overraskende lite bløt med tanke på regnværet dagen før.

Det ble flere spennende dueller. Klassen for menn ble vunnet av Sturla bare 4 sekunder foran Ull/Kisa 1.lag. I kvinnenes klasse vekslet Tyrving og Ringerike helt likt inntil Tyrving til slutt kunne dra i land seieren med 12 sekunder.

Åpen klasse avgjorde Asker-Ull/Kisa til sin fordel med 16 sekunder til Tyrving/BUL

Dette var en artig vri på en konkurranse, og noe som egentlig burde vært arrangert f.eks. en gang i måneden på vinterstid!

kondis.no takker Stian Johnsen for flott fotografering!!

Resultater_med_etappetider.xlsx

Veksling_DSC_0043

Vekslingsfelt

Veksling2_DSC_0030
Veklsing_sort_hvit_DSC_0038

Magnus H. Pettersen veksler med Ferdinand Edman. Edman som hadde et tøft orienteringsløp i beina i skogene ved Svelvik fra lørdagen. (et 16km i luftlinje som fikk  Ekman til å være ute å løpe i 2 timer i tøft terreng med regn)

Edman syntes som mange andre deltakere at dette var en gøy form for konkurranse..

379_DSC_0073

Magnus H.Pettersen på vinnerlaget til Sturla

ukjent_DSC_0088

Aurora Dybedokken på vinnerlaget til Tyrving i kvinneklassen.

Siri_veksler_med_Heming_DSC_0082

Sjøl om det var et veldig høyt nivå på deltakerne. Var det også rom for mosjonistene.
Her ser vi nykomlingen  PIFSRM, Parksprint i Frognerparken (representert ved Siri "Treningscamp" Slotterøy Johnsen som nettopp har fått pinnen av Sognsvann Rundt Medsols (representert ved Heming Leira)
noe som også er tilfelle på terminlista hvor SRM nettopp har hatt sitt siste løp for sesongen og Parksprint i Frognerparken sesongstarter Oslos eneste vinterkarusell 14.november.

Vinnerlagene_DSC_0117

Vinnerlagene på sletta.
Fra venstre: Ferdinand Edman, Sturla  (Klassen for menn) Stian Klungland,Asker (åpen klasse)  Magnus H. Pettersen, Sturla (Klassen for menn) Thomas Roth, Ull/Kisa  (åpen klasse)Aurora Dybedokken og  Ingvild DrabløsTyrving (Klassen for menn)