Nå med chiptidtaking
De håper også at deltakerne er klar over at uten chip så blir det heller ingen tid. Det er sikkert noen som ikke leser instruksen godt nok og lar det lille plastkortet ligge igjen hjemme. Dette er helt nytt for mange av de årvisse deltakerne fra Tromsø. Det er forøvrig samme type chip som benyttes i London Marathon. Midnight Sun Marathon har gått til innkjøp av tidtakingsutstyret og 3000 chips, og skal selv stå for tidtakingen. 

Tidtakingschippen: Midnight Sun Marathons daglige leder, Nils Hætta, demonstrerer hvordan chippen skal festes til skoen mens styreleder i stiftelsen som står bak MSM, Hilde Sjurelv, har latterdøra på vidt gap når det blir nevnt hvor galt det kan gå om de ikke får tidtakingsutstyret til å virke. 


Sykler verden rundt og løper maraton
Mark Deval (61 år) fra Alsasse i Frankrike rakk å pensjonere seg i tide før den franske regjerningen i disse dager satte fram forslaget om å sette opp pensjonsalderen til 62 å. Og han stort sett tilbrakt det siste året sykkelsetet. Og målet for syklingen har vært eksotiske maratonløp og en Iron Man. Han har syklet gjennom Asia og deltok blant annet i Hong Kong Marathon og siden gjennom Australia og Amerika, og 8. april i år satte han seg på sykkelen for å tråle Europa. 17. mai passerte han Halden, og akkurat en måned seinere nådde han Tromsø og er klar for Midnight Sun Marathon.

- Jeg håper været blir bedre under maratonløpet i morgen, sa han, og fortalte at det stort sett har vært regnvær på turen gjennnom Norge.

Han entret Midnights Sun Marathons pressekonferanse helt uanmeldt og overtok styringen direkte. Han bladde gjennom en velfylt scrapbok med presseklipp og bilder fra alle verdens kanter.



Lang sykkeltur: Mark Deval startet 8. april fra Alsasse i Franrike for å sykle til Tromsø og løpe Midnight Sun Marathon.

Eksotiske Tromsø
Midnattssola gjør Tromsø til et eksotisk reisemål. Mange løpere kommer helt fra Brasil og Argentina for å løpe Midnigt Sun Marathon. Og hotellkapasiteten er sprengt.

Midnight Sun Marathon ser ut til å beholde posisjonen som det nest største maratonløpet i Norge. Det er foreløpig påmeldt 561 maratonløpere fra 39 nasjoner. Flest maratonløpere kommer fra Storbritannia med 135 deltakere, mens Norge er "bare" på andreplass med 101 løpere. Italia stiller med 58 på maratondistansen.

På halvmaraton er også mer enn halvparten av deltakerne fra utlandet, og det er ikke våre naboland som stiller sterkest. 599 løpere er påmeldt på halvmaraton. 291 er norske mens resten kommer fra 41 forskjellige nasjoner. Løpere fra Japan, China, Bangladesh, Sør-Afrika, Brasil, Argentina, Australia og New Zealand og en rekke nasjoner veldig langt e fra Norge kommer til Tromsø for å løpe i minattsola, mens våre naboer i Danmark og Sverige er mer beskjedent representert. Totalt er det løpere fra 60 nasjoner på distansene maraton, halvmaraton og 10 km.

Fullt hus  

Den utenlandske deltakelsen er så stor at hotellkapasiteten i Tromsø er sprengt. Matias Toullier fra Argentina og Esteban Pacheco fra Costa Rica hadde tatt oppstilling i Storgata for å sikre seg et rom eller en seng for natten.

Kondis utsendte medarbeider har kun fått hotellrom fra i dag til fredag og er avhengig av avbestillinger for ikke å bli uteligger de to neste nettene.
Kanskje jeg også må stille meg opp i Storgata?












Her er det kanskje blitt en løsning?


Sør-Amerikanerne har nå fått en lovnad om å få sove på sofaen, - men bare der, - i følge jentene. Vi aner kanskje at det hele bare var et sjekketriks? Uansett var de to guttene her og løp halvmaraton for tre år siden. Nå er de tilbake og det er maraton som står på programmet denne gangen.




Oppløpet på Storgata er allerede pyntet for lørdagskveldens Midnight Sun Marathon. Barneløpet starter kl. 18. Rulleskøyteløpet blir skutt i gang kl. 19, mens Minimaraton starter kl. 20. Så går det slag i slag. Maratonløperne starter kl. 20.30, Mila kl. 20.45 og halvmaraton kl. 22.45.


Totalt er 2500 forhåndspåmeldt. Det er ca. 400 flere enn på samme tid i fjor. Det er etteranmelding i Kulturhuset fredag fra kl. 12 og det meste av lørdagen. De aller fleste i barneløpet og minimaraton melder seg på de siste to dagene. Påmeldingstallet vil derfor trolig ende på rundt 3500. Rekorden er på godt over 4000 og skriver seg fra midten av 90-tallet. Men årets tall er det største på mange år. Når det gjelder tilreisende deltakere er det hotellkapasiteten som er begrensningen.

Det er vanskelig å plukke ut noen favoritter i og med vi vet lite om de utenlandske løperne. Men blant de norske er trolig Mari Brox, OSI og veteranen Jens Kristian Berg mulige vinnerkandidater på maraton. Britt Helgesen og Leif Sægrov vil sikkert også plassere seg blant de beste.