Som de siste årene ble det kenyansk seier på mila. Denne gangen til Japhet Kipchirchir Kipkorir som løp på 29.55. På plassen bak fulgte arrangørklubbens Mikael Ekvall som var tilbake etter en del skadeproblemer og løp på 30.44 i den tunge løypa i Strømstad sentrum. Nummer tre ble Adil Bouafif som løper for Hässelby og kom i mål på 30.57. Beste nordmann på mila ble Vegard Ølstad, Ren-Eng som kom på 7. plass totalt med den sterke tiden 32.49.

Blant kvinnene på mila utviklet det seg til et tett oppgjør mellom Meraf Bahta, Hälle (som opprinnelig kommer fra Eritrea) og Helene Willix, Spårvägen. Bahta åpnet friskest, og holdt unna for Willix selv om sistnevnte spiste seg innpå etter hvert som kilometerne ble tilbakelagt. I mål var det 4 sekunder favør Bahta som vant på 36.47. Beste norske kvinne, uavhengig av alder, ble Synøve Brox, Sturla som løp på 40.49 og samtidig vant klasse 50-54 år.

Totalt var det 1354 som fullførte en av distansene i årets utgave av Strømstadmilen. Dette fordelt på 426 på 10 km, 211 på 5 km, 293 på barne/ungdomsløpet (1 eller 1,6 km) og 424 på (stav)gang (4 km). Temperaturen i år lå rundt 24 grader, det var sol/lettskyet og noe vind.

15 00:33:56 00:04:01 43 Johan Hellman Strömstad Löparklubb 2   S

De ti beste menn totalt. Fra venstre: Henrik Hansson, Peter Gross, Oskar Majling, Vegard Ølstad, Patrik Andersson, Andreas Åhwall, Mattias Borg, Mikael Ekvall, Japhet Kipkorir og Adil Bouafif. (Alle foto: Bjørn Johannessen)

10        45:16 105 Hilde Underdal                Harding IL N

Meraf Bahta etter målgang og seier i Strømstadmilen.

Helene Willix har en periode vært borte fra konkurranseløpingen etter barnefødsel, men tok en solid 2. plass i Strømstadmilen på tiden 36.51 og var bare fire sekunder bak vinner Bahta.

Gode norske veteraner. Mons Bale (til venstre) vant klasse 55-59 år på 38.15, mens Gudmund Høst vant klasse 50-54 år på 35.10.

Barne- og ungdomsløp

I Strømstadmilen er det også innlagt barne- og ungdomsløp. Barn løp 1 km, mens ungdom opp til 13 år løp en engelsk mil (1609 m).

Ådne Karlsen Brekkstad, Eiker Kvikk tok en sterk 2. plass i klassen G13 med tiden 5.20.

Håkon Raadal Bjørlo på vei mot 3. plass i klasse G13. Han fikk tiden 5.40.

Far og sønn Thowsen. Tobias ble nummer fire i guttrer 13 år, mens Pål fikk samme plassering på mila i klasse 45-49 år. Begge løper for Halden Skiklubb.

5 km - 1 runde i Strømstadmilen

En time før Strømstadmilen starter, går starten for "halvmilen". Det er også her mange deltagere og trangt om plassen i starten. Til venstre (med start nummer 648) ser vi beste kvinne på 5 km, Jenny Lingman Framme, Halmstad som løp på 19.21.

Med tiden 16.49 ble Eirik Bråten, Lillehammer beste løper totalt på 5 km. Han løp i klasse G17, og vant selvfølgelig også denne.

Sara Solheim er fra Halden, men løper for Strømstad Løparklubb. Hun ble nr. 2 i seniorklassen på 5 km med tiden 19.54, men ble i tillegg slått av klubbvenninne Rebecka Andersson som vant klasse J17 på 19.41.

Oda Karlsen Bekkestad, Eiker Kvikk ble nummer to på 5 km blant jenter 15 år med tiden 21.17.

Jørgen Elisenberg (729) løp på 17.19 og vant 5 km gutter 15 år. Her har han følge av Pasi Hekkinen som vant seniorklassen med 17.18.

Line Mathiesen, Ull/kisa beste nroske kvinne i seniorklassen på 5 km med 21.29.

Vilde Ryen, Asker Skiklubb løp på 21.38 på 5 km og ble med det nummer 3 blant jenter 17 år.

Njål Gjerdalen (621) ble nr. 4 på 5 km i menn senior med tiden 18.24. På plassen foran kom Christoffer Ohlsson (til høyre) med 18.20. Unggutten i midten, Daniel Bucht, ble nummer 3 i klassen for gutter 15 år med 18.21.