Se tidligere forhåndsomtale

Når Kristiansand Løpeklubb arrangerer NM 100 km i 2015 legger de samtidig inn tre andre distanser og en stafett, og håper med det å skape en livlig ramme rundt mesterskapet som arrangeres i en flat 10-kilometersløype i sentrum av sørlandsbyen.

Distansene:Kristiansand_Lopeklubb_logo (2).jpg

  • 100 km NM
  • 50 km
  • Maraton, 42.195 m
  • Stafett 5 x 20 km (for lag, bedrifter og venner)
  • 10 km, 1 runde

PÅMELDING

Klubbens hjemmeside

Klubbens facebookside

Løpet vil bli arrangert sentralt i Kristiansand sentrum med start og mål i Tresse. Løypa legges på sykkelsti langs strandpromenaden og langs med Otra. Underlaget er grus og asfalt.

Krsand_løpeklubb_drakt (2).jpg

- Det er lagt opp til rundløype på 10 km hvor løperne passerer gjennom start / målområdet to ganger hver runde. Løperne krysser ingen trafikkerte bilveier slik at sikkerheten for løperne blir godt ivaretatt, sier Finn Kollstad (bildet) i arrangørklubben.

Hvem stiller i NM 100 km?
Arrangøren har ikke tilgjengeliggjort påmeldingslista, men vi regner med at i alle fall løypesjefen selv løper; Erik Bergersen som hadde den femte beste norske tiden på 100 km i 2014 med 7:42:05. Ellers vet vi at Knut Eraker Hole fra Romerike Ultraløperklubb skal debutere på 100 km i NM, han har 2:37:00 som best på maraton i 2014 - 4 minutter bedre enn Bergersen.

IMG_4487_Bjørn_Tore_Tananger.jpg
Bjørn Tore Kronen Taranger har vunnet de fem siste NM i ultraløp (3 på 24-timers, 2 på 100 km) og vil sikkert prøve å forlenge den rekken. Bare tre uker før NM løper han VM 24-timers, men vi har forstått det slik at han likevel planlegger å løpe NM 100 km i Kristiansand (foto:Olav Engen).

VM 100 km går ikke før 12. september, så det bør være god mulighet for at en eller flere av VM-løperne våre stiller opp i NM. John Henry Strupstad, Bjørn Tore Taranger, Didrik Hermansen og Jarle Risa har alle løpt på 7.11 og bedre. Hvis en eller flere av dem stiller opp blir det en bra målestokk for andre som vil prøve å kvalifisere til VM.

I kvinneklassen har Rita Nordsveen vært suveren de siste årene, og selv om hun måtte gi seg med mageproblemer på Bislett 50km håper vi hun finner veien til Kristiansand i begynnelsen av mai.

Beskrivelse av løypa
Fra starten går løpet på grusvei langs strandpromenaden østover mot Aquarama og bystranda. Den slynger seg rundt tangen og følger Otra til Oddernesbroa hvor løperne krysser Otra over til Kjøita park. Løperne følger grusveien rundt Kjøita og videre langs Otra til Galgebergtangen. Her snur løperne og følger samme trassen tilbake til Tresse og videre ned langs strandpromenaden til Nupenparken hvor de vender og løper tilbake til passeringspunkt 10 km.

Se også:
Om norske ulraløp 2015 med terminliste, info/linker, statistikk (og reportasjer)