Hinderløp den neste utfordringen
 “Obstacle course racing”, eller hinderløp på godt norsk, vokser ekstremt raskt om dagen på verdensbasis og kan fort bli den nye løpstrenden nå som motbakkeløp og ultraløping  er veletablerte. Deltakelsen på konkuirranser  som
Råskinnet,  Kristins Runde og Norseman viser at folk aldri kan få nok av utfordringer. Vi tror at hinderløp kan være det neste. Som du kan se i egen boks er ambisjonene store hos noen av de som arrangerer de første hinderløpene i Norge.


X-RUN med sjef for Viking Race Andreas DIetzel.

X-RUN  15. juni
I år har hinderløpene kommet til Norge. Det hele startet med det første av to X-run-løp på Eidsvoll 15. juni. Det andre X-run-løpet finner sted i Oslo 14. september

På Eidsvoll var det en løype på 6 km som ble løpt to ganger. Med 15 hindre på hver runde, ble det i alt hele 30 hindere.

I X-run er det lag som teller og en kan stille i kvinne-, herre- eller mixklasse.  Debuten for hinderløp i Norge hadde 23 lag. Sjefen for Viking Race som går 24. august, Andreas Dietzel, var en av de som deltok og du kan se bilder fra løpet og lese hans omtale av det her.


Et av hindrene på Warrior Dash
 

  The Business Development Agency Nordic AS (TBDA Nordic AS) har rettighetene til hinderløpskonseptet og merkevaren Warrior Dash i de fire nordiske land.

​TBDA Nordic AS vil realisere en Warrior Dash event i Oslo og København sommeren 2013. I 2014 vil vi realisere flere Warrior Dash events i Danmark og Norge, samt en i Sverige og Finland. Vår ambisjon er å oppnå et deltakerantall i Norden på 45.000 i 2016

Warrior Dash 17.august på Skullerud
Det neste løpet som arrangeres i Norge er Warrior Dash, som går i Oslo 17. august. Det skjer i Østmarka med utgangspunkt fra Skullerudstua. Hva betyr Warrior Dash? I følge hjemmesiden så blir det direkte oversatt: "Kriger Sprint", men de foretrekker "Vikingenes Stormløp".  Løypa vil være på 6,3 km og ha 15 hindringer. Hvilke kan du se her

Det blir forsering taunett, gjerder, dra seg gjennom vann, løpe over ild og ikke minst: et 10 meter langt og 60 cm dypt gjørmebasseng som må passeres. Du BLIR møkkete! Når du kommer i mål blir det til levende musikk og ølservering. Grunnet det siste, vil målområdet være sperret av. 

Les mer på hjemmesiden til Warrior Dash 
her.
Facebooksiden til Warrior Dash,



Warrior Dash København 21. juni
Warrior Dash ble arrangert for første gang i Norden i København den  21. juni 2013. Hele 1309 deltok. Blant disse løp også 150 som både kom på den individuelle resultatlista og lag-resultatlista. Løpstid på nestsiste deltaker var 61 minutter. Siste person i mål brukte 115 minutter. Vinneren brukte 23 minutter. Under kan du se video fra arrangementet.