Halvard Nilsen (bildet) fra Gular og Marita Thorsvik fra Militær Femkamp var de raskeste på 10 km i Vinterkarusellen på Romerike.

Oppdatert søndag med 30 nye bilder - se lenger ned

Halvveis i løpet var det ganske jevnt mellom Nilsen og Morten Tronbøl, med Frøland og Brunstad på de neste plassene. På tilbaketuren fikk den samme Nilsen bra luke til konkurrentene, mens mellomdistansejunioren fra Ull/Kisa avanserte til 3.plass.

I kvinneklassen fikk Marita Thorsvik en tidlig luke til konkurrentene og vant med solid margin til Marthe Eikre-Thelle som vant forrige karuselløp.

Det var totalt 125 løpere i Vinterkarusellens 7.løp som var en kontrollmålt 10 km lang løype fra Haga stadion. Bortsett fra en del is- og snødekke på gangveiene i starten og på slutten, var det saltede og bare veier - og bra løpsforhold til å være februar.

Neste løp i Vinterkarusellen er et kvelsløp over 3,1 km på Årnes torsdag 17.februar kl 18:30.

Bilder fra Haga (foto: Olav Engen)

Halvard Nilsen fra Gular er på vei mot mål, mens Morten Tronbøl fra Oppstad har noen meter igjen til vending 5 km.

Nilsen hadde et helt minutt til nærmeste konkurrent etter 10 kilometer, her med 5 meter igjen til mål.

Marita Thorsvik var klart raskest av kvinnene, og hadde følge med Kurth-Asle Magnussen hele veien. Kurth-Asle vant klasse M50-54 - og snek seg ett sekund foran Marita i mål.

Vegard Løberg Gjelsvil fra Blaker har løpt for Ull/KIsa de siste årene. Han er en av norges desidert beste juniorewr på 800 og 1500 meter, men behersker også distanser ned mot 200 og opp til langdistanse. I fjor var han overtrent på forsommeren og fikk en litt ujevn sesong, i år mener han at han ligger bedre an. Det lover ikke bra for konkurrentene. I vinterkarusellen var han på "treningstur" - men viste på andre halvdel at kondisjonen er prima da han løp seg inn til 3.plass totalt.

i arrangørens resultatlister fant vi Gunn Helen Hagen i klasse M23-34 år. Det stemmer nok ikke, Oppstadjenta løper selvsagt i klasse K23-34 år det hun ble nummer 3. Hun var også nr 3 totalt av kvinnene.

Flere bilder:

Morten Tronbøl fra Oppstad IL løp inn til 2.plass nøyaktig ett minutt etter Halvard Nilsen.

Eldar Frøland ligger på tredjeplass rett før vending, men ble passert av Brunstad og Gjelsvik på tilbaketuren.

Tilsynelatende helt uanstrengt løping av Vegard Gjelsvik. Nummer tre totalt og vinner av M18-19.

Oddbjørn Homstvedt løper her sin 199. vinterkaruselløp. Han har bl.a. løpt alle de 170 siste løpene ! Vi kjommer tilbake til dette i en annen sak senere.

Han krummer nakken og hiver seg på krylkkene - det er alltid full insats fra Homstvedts side.

Morten Krogseth fra Oppstad IL ble nummer tre i M23-34 og nr 8 totalt.

Pål Simen Ruud fra Romerike Runners Team kom på plassen etter Krogseth både totalt og i klassen.,

Bjørn Lauglo var best av superveteranene med seier i M60-64 og en imponerende 10.plass totalt.

Marita Thorsvik fra Militær Femkamp hadde bare 11 av gutta foran seg i mål.

Marthe Eikre-helle fra Østmarka IL vant forrige karuselløp, men måtte nøye seg med andreplass denne gangen.

Ivar Egeberg holder fortsatt koken. Blakerkaren ble nummer 2 i M60-64.

Geir Andersen fra Strømmen - med tomler opp for www.kondis.no. Han løp inn til 5.plass i M40-44.

Gunn Helen Hagen's forvandling - første akt.

Gunn Helen Hagen's forvandling - andre akt.

Gunn Helen Hagen's forvandling - tredje akt. Gunn fra Oppstad IL ble nummer tre av kvinnene.

To veteraner som løp sammen store deler av løpet. Rolf Meek fra IF Minerva ble nr 4 i M60-64 mens Vemund vant M70-74.

Bjørn Hytjanstorp fra Råholt rakk såvidt starten, og har ikke fått på seg startnummer. Han kom rett fra et luftriflestevne (!) i Letohallen. Store kontraster, sier Bjørn. Jeg sto dønn rolig i 75 minutter for deretter å reise til Haga der målet var å løpe fortest mulig på 10 kilometer.

Arne Langseth fra Søndre Høland løp inn til 5.palss i M55-59.

Hilde Johansen fra arrangørklubben Haga IF løp inn til fjerde best tid av kvinnene og klasseseier i K35-39.

Sverre Lang fra IL Driv i Enebekk ble nummer 7 i M55-59.

Kaja Malvik løp inn til seier i K16-17.

Frøydis Hallstensen Øyen fra Romerike Runners Team ble nummer 2 i K45-49.

Inger Marie Vinje fra Oppsal (løper for Kondis) med et smil til Kondisfotografen. IM vant K55-59.

Halvard Nilsen fra Gular hadde ingen problemer med å løpe fra konkurrentene og sikre seg en klar seier. Uten gangveiene med snø pg is i starten og slutten hadde nok tiden blitt en god del bedre enn de 33.49 han nå ble klokket i mål på.

Eldar Frøland fra Militær Femkamp har 10 meter igjen til mål og seier i M35-39. Han var femtemann totalt.

Olav Linde fra NRKP var løpets eldste deltager - han løper i M75-79 år.

Tor Magne Howlid sikret dobbeltseier til Militær Femkamp i M35-39.

Her har Maria gjort unna 9.995 meter... og løper inn til en soleklar seier.

Marte Ryr Andersen fra Nes SK ble nummer to i K16-17 år.