Lørdag arrangeres årets Nordiske mesterskap i terrengløp i Reykjavik. Kondis er på plass i den islandske hovedstaden og dekker arrangementet. 

Til det 17. nordiske mesterskapet i terrengløp har Norges Friidrettsforbund tatt ut dette laget:

Les hvordan det gikk under fjorårets Nordiske mesterskap i terrengløp i København:

Tre norske laggull i København

Bildet til høyre: Heidi Mårtensson  tok  sølv  individuelt i fjor. (Foto: Stig Vangsnes)

Menn senior (9 km)
Ørjan Grønnevig, Stavanger Friidrett
Marius Vedvik IL Gular
Eirik Gramstad, SK Vidar
Johan Bugge, Eidsvåg
Audun Nordtveit, IK Tjalve

Kvinner senior (7,5 km)
Veronika Brennhovd Blom, SK Vidar
Inger Liv B. Nilsen, SK Vidar
Hilde Aasheim, Osterøy IL
Anne Kristine Nevin. Strindheim

Menn junior (19 år, 6 km)
Marius Sirnes Hjellum, Haugesund
Erik Udø Pedersen, Holum IL
Kristian Tjørnhom, Kristiansand IF
Gustav Iden, Norna-Salhus

Kvinner junior (19 år, 4,5 km)
Heidi Mårtensson, Modum FIK
Live Solheimdal, Steinkjer
Elisabeth Angell Bergh, Haugesund

PS: Det er kommet forfall fra Veronika Blom.

I forbindelse med lagmøte fredag kveld, kvelden før konkurransedagen, kunne de norske laglederne Finn Kollstad og Nils Hetleflåt fortelle at flest mulig medaljer i lagkonkurransen hadde førsteprioritet. 
- Det er litt vanskelig å sette seg konkrete mål når det gjelder individuelle medaljer, for vi kjenner ikke alle de nordiske løperne som stiller til start. Men alle våre deltagere har fått beskjed om at de skal løpe for laget og lagkonkurransen, fortalte Kollstad og Hetleflåt. 

Norges antatt beste løpere, Henrik Ingebrigtsen, Sindre Burås og Karoline Bjerkeli Grøvdal, er ikke å finne på startstreken på Island. 
- De er på høydetrening og forbereder seg til EM terrengløp som går om en måned, og har fått fritak fra å stille opp her, kunne de norske laglederne fortelle. 

Det vil for mange av de norske løperne være viktig å vise seg fram i det nordiske mesterskapet, for eventuelt å kapre en plass på EM-laget. Mesterskapet vil dessuten være en fin gjennomkjøring og erfaring for de yngste og minst rutinerte løperne. 

- I tillegg vil mange av de norske løperne delta i et terrengløp i Nederland om to uker. Dette vil telle som kvalifiseringsløp til EM, avslutter Hetleflåt og Kollstad. 

PS: Kondis har blitt informert om at en av forhåndsfavorittene i seniorklassen for herrer, årets svenske terrengmester Mikael Ekvall, har måttet melde forfall på grunn av skade onsdag. Som reserve stiller svenskene med Johan Larsson, som i likhet med Ekvall også kommer fra Strømstad Løparklubb.

lagmoete_DSC02261.jpg
De norske laglederne Finn Kollstad og Nils Hetleflåt (til høyre) hadde fredag kveld på Island lagmøte med guttene som skal løpe Nordisk Mesterskap i terrengløp lørdag ettermiddag. (Foto: Bjørn Johannessen)