NCC lekene arrangeres parallelt på 3 forskjellige steder i Norge, Stjørdal, Lillestrøm og Osterøy. Her møtes Norges beste 13. og 14 åringer og det er de enkelte kretser som står for uttaket. Stevnene holder meget høy sportslig kvalitet, men det sosiale er også viktig så deltagerne innkvateres sammen på skoler fra fredag til søndag med sosiale aktiviter etter stevneslutt på lørdag.

Kondis.no kommer til og dekke 600m, 1500m og kappgang. Totalt er det tatt ut 60 deltagere fra Hordaland og det forventes 200 deltagere til Osterøy med over 600 enkeltstarter.

I jenter 13 år er nok Hordaland storfavoritt med Renate Lie fra Gnesit på 600m og 1500m. Ingen av konkurentene holder samme nivå som henne på en normal dag. Linn Seliussen fra Fana kan gi henne selskap på pallen på 1500m og Tuva Straume kan på en god dag  gjøre dette til en rein Hordalandspall. I kappgang 1000m er nok Iselin Haukeland fra Søfteland favoriit.

Henrik Irgens Gravdal er  favoritt i gutter 13 år på 600m, men han får tøff konkurranse av Jon Rolf Hope fra Hyen. Desverre er Casper Stenersen fortsatt skadet, og når ikke heller Henrik velger og løpe 1500m blir nok Jon Rolf den klare favoritten her. Litt synd, det hadde vært meget spennende og se norges 3 beste 13.åringer i aksjon på 1500m. Kappgang kan bli en helt åpen affære uten noen klare favoritter.

Lørdagens 600m i jenter 14 år har sin klare favoritt i Ester Djuve Jerstad (Bryne). Rogalendingen har vært meget suveren i de løpene vi har sett henne på i år. Fanaduoen Elina Drivenes og Eline Myking har vist flott fremgang i år, men spørsmålet er vel om de i det hele tatt har muligheter her. Kanskje vill de få mer enn nok med og kjempe om sølvmedaljen mot Ingrid Hjelle Roset fra Sandane.  

Søndagens 1500m kan se ut til og bli en langt mer  åpen affare. Her har vi 4 jenter fra Hordaland som alle har løpt på 5.08 i år. I tillegg vill nok overraskelsesjenten fra Tyrvinglekene, Amalie Sæten fra KIF være en klar utfordrer for Gneist trionen Ingrid Helene Nyhus, Ingrid Næss Johansen og Anna Serine Røssland samt Une Kvelvane fra Voss. I kappgang finner vi storfavoritten fra Viking, Lida Jordal Aase. Mye skal skje om ikke den elegante hordalendingen vinner et suverent gull her.

I gutter 15 år kan vi godt oppleve at stortalentet fra Stord, Lars Lunde tar hjem alle 3 gullmedaljene. Den allsidige Stordabuen deltar også i kappgang og har sågar bestetid i Norge på denne distansen i år. Med hans råsterke 1500m fra Stordleikane friskt i minne skal det bli vanskelig og stoppe han, selv om det kommer til å bli tøff konkuranse på 600m hvis Marius Emil Salvanes fra Åkra presterer opp mot sit max.

Tidsskjema NCC Lekene 2011       Startlister NCC Lekene 2011


Osterøy IL

NCC Lekene

Samleside Banestevner Hordaland 


Henrik Irgens Gravdal og Jon Rolf Hope i tøff duell på 1500m under årets Tyrvingleker.