X_Eirik_Anita.jpg

To av de standhaftige X-run-arrangørene, Anita Paus og Eirik Solen. (Foto: arrangør)

 

Harde fakta

Dato: 4. juni for voksne, og 5. juni for barn (2016)

Tid: 08:00 – 16:00

Sted: Alvøen idrettspark, Godvik

Pris: 790,- for voksne, og 270,- for barn (690,- og 220,- i Oslo)

Distanse: ca. 6 eller 12 km (1 eller 2 runder) for voksne, 1-3 km for barn

Aldersgrense: 16 år

Aldersgrense X-run Mini: 7-15 år

 

Oslo

X-run arrangerer sitt løp i Oslo, nærmere bestemt på Skullerud, 27.-28. august. Det kommer mer informasjon om dette løpet når den tid nærmer seg. Men for de som ikke klarer å vente, sjekk X-run sin hjemmeside eller facebook-side. Der er forresten ikke prisene satt opp ennå. Så spar en hundrelapp eller to ved å melde deg på allerede nå. Så har du også et saftig mål for treningen din.

Billetter og hjemmeside. Facebook.

 

X_veggmedfolk.jpg

Fornøyde hinderløpere! (Foto: arrangør)

 

To hele dager

X-run arrangerer sine løp over to dager, der barna får sin helt egen dag på søndagen! De har klart å knekke koden hva gjelder å arrangere et rent barneløp, og har etablert seg godt på den fronten. Mer informasjon om dette løpet kan du lese lenger nede i artikkelen.

På lørdagen starter X-run sine løp for de voksne, hvor deltakerne får utfordret sin styrke, utholdenhet, balanse, koordinasjon og mentale styrke. Arrangørene deler dagen i to, der de som løper individuelt starter først. Deretter kjører de et helt eget løp for lag. Lagene skal bestå av 3 deltakere, der samarbeid er nøkkelen for å komme seg raskest gjennom løypa.

 

X_start.jpg

Ny pulje klar for start, Bergen 2015 (Foto: arrangør)

 

Terreng og distanser

Alle løpene til X-run går igjennom skog, vann, grus og rå norsk natur. Og selv om deltakerne må gjennom vann et par ganger, er det noe som sier meg at det ikke blir et gjørmete eller møkkete løp, da de er kjent for å være et av de ”reneste” løpene i Norge.

Trasèen er på 5-6 kilometer, med 15-20 hindre. Hvis man ønsker, kan man løpe den samme trasèen to ganger og fullføre nærmere 12 km hinderløp! I lagkonkurransen må alle lagene løpe to runder. Altså alle hindre to ganger, over 12 km.

 

Hindere

Mange av hinderne er det flere som kjenner til allerede, og noen av dem kan man teste et par dager i forkant av løpet, da hinderne setter opp da. Som regel har det snakk om følgende hindere; vegg, rampe, balansehinder, monkeybar, over/under og dekk. Andre kjente hindre dere fra tidligere løp, er kryphinder i rør, vanntank, tauklatring, balansehinder over vann, og bæring av atlaskuler, kettlebell og stokk. Om det blir det samme i år, er det ingen som vet. X-run har alltid noen ukjente hinder på veien, derav ”X”en. Det går også rykter om nye spennende hinder, som ingen får se før det virkelig gjelder.

 

X_nytthinder.jpg

Nytt hinder. Kan du se hva det er? Ikke jeg heller. Tips: samarbeid (Foto: arrangør)

 

Er det et hinder du ikke klarer å gjennomføre, må du løpe en strafferunde, eller det blir lagt til tid på tidtakningen. Men noen av de letteste hinderne er obligatoriske. En annen ting som er viktig å merke seg, er at det kreves at deltakerne kan svømme minimum 50 meter, for å delta. Utover dette, passer X-run sitt løp for alle, uansett nivå.

Alle hindrene til X-run er laget av robust treverk, fremfor bruk av stillaser eller andre metallkonstruksjoner. En sympatisk og

 

X_hinderrigg.jpg

Her kommer flere hindere etter hverandre; dekk, monkeybar, balanse og vegg (Foto: arrangør)

 

X_kettelbell.jpg

Et av flere bærehindere; kettlebell (Foto: arrangør)

 

X_klatre.jpg

Stigeklatring, i kjent X-run-stil; svart og oransj, i robust tre (Foto: arrangør)

 

X_monkeybar2.jpg

Den velkjente monkeybaren (Foto: arrangør)

 

X_overunder.jpg

Over, under, over, under (Foto: arrangør)

 

X_vannbalanse.jpg

Det gjelder å trene på balansen, hvis du ikke vil få deg ennå en dukkert (Foto: arrangør)

 

X_Stokkebæring.jpg

I lagkonkurransen er dette riktig måte å bære en stokk. Også kalt purkeheng (Foto: arrangør)

 

X_superhelter.jpg

Superhelter dukker opp i alle løp. X-run er selvsagt ingen unntak! (Foto: arrangør)

 

X_balanse.jpg

Balansehinderet til X-run setter hodet på en skikkelig prøve (Foto: arrangør)

 

X_vegg.jpg

En av de fine veggene, denne med en liten vri, med plank i kryss, til stor nytte (Foto: arrangør)

 

X_vanntank.jpg

Sa jeg du kommer til å bli våt? Dette er vanntanken (Foto: arrangør)

 

Tider

Det er viktig å merke seg de ulike tidene, siden det arrangeres flere ulike løp, og de fleste av registreringene skjer på selve løpsdagen. Tidene er som følger:

Lørdag:

Registrering individuelt: 08-09

Start individuelt: 09:30 – 10:30

Registrering lag: 11:30-12:30

Start lag: 13:00 – 15:00

Søndag – X-run Mini:

Registrering: 11:30 – 12:30

Start: 13:00 – 14:00

 

X-run Mini

Barneløpet ble arrangert for første gang i Oslo 2014. De har lykkes med dette arrangementet og stadig flere hinderløpere introduserer sporten for sine egne små. Dette er en fantastisk sport man kan dele med hele familien. Og det er ekstra stas når barna får sin egen dag. Da kan foreldrene fokusere på barna, og ikke la seg distrahere av eget løp eller andre voksne som skal delta.

X-run Mini tar barna på alvor med eget startnummer og reale hindre. Her er det fokus på lek og moro, samtidig som de får utfordret sine ferdigheter, balanse, koordinasjon, spenst, smidighet og styrke.

Det er premie til alle barna som deltar og det kåres en vinner i aldersgruppen 10-12 og 13-15. I klassen for de yngste barna, i alderen 7-9 år, kan foreldrene være med for å oppmuntre og gi en støttende hånd. Distansen på barneløpet varierer mellom 1-3 km.

 

X_barn.jpg

Spente jenter i startområdet (Foto: arrangør)

 

X_jente.jpg

Tid for lek og moro (Foto: arrangør)

 

Loddefjord Idrettslag

X-run har inngått et utmerket samarbeid med Loddefjord Idrettslag, som virkelig legger alt til rette for et supert arrangement. Så gled dere til supre forhold på Alvøen!  

 

Andre artikler om X-run:

Eidsvoll 2015

X-run, det første hinderløpet i Norge 

Nye løp med X-faktor