Allerede har Viking Race kommet på banen med sitt løp som skal gå fra Tryvann i Oslo lørdag 24.august. Nå gjøres det kjent at vi får to lignende løp på årets terminliste. Det første X-Run-løpet går på Eidsvoll lørdag 15. juni og det andre i Oslo lørdag 14. september.

Konseptet er ei rundløype på ca. 7 km med om lag ti hindre skal løpes to ganger av lag bestående av tre utøvere. Forventa løpstid er 2-4 timer, alt etter formen og samarbeidsevnen til gruppa.

Ideen bak

- Ideen bak X-Run er at vi ønsker å gi folk en annerledes trenings-/konkurranseopplevelse. Det finnes per i dag utallige løp, sykkelritt, skirenn, orienteringsløp etc. Vi vil tilby noe som skiller seg ut fra disse. Derfor har vi valgt å legge inn hindre i løypa som utfordrer deltakerne på funksjonalitet, utholdenhet, styrke, balanse og ikke minst evnen til å samarbeide, sier Arne Olav Wagenius i arrangørstaben.

- Noen hindre vil vi publisere på forhånd, og noen vil være ukjente frem til man møter dem i løypa. Derav navnet X-Run (x = ukjent). For øvrig lager vi hindrene sjøl, og det blir lagt ned mye flid og hardt arbeid i å få disse til å fremstå som svært solide og spesielle. Vi bruker kompetente folk til dette for å vite at sikkerheten blir ivaretatt. Videre er hindrene spennende og utfordrende på mange måter, forteller Wagenius til Kondis.

Ut av komfortsonen

Iniativtaker til løpet er Eirik Solen som er daglig leder som har involvert de tre andre samarbeidspartnerne, Arne Olav Wagenius, Anita Paus og Vegar Harsad. De har som privatpersoner stiftet X-Run som står bak arrangementet.

Arrangørstaben har tidligere erfaring fra ulike konkurranseformer, og de har latt seg inspirere av trening og konkurranser som appellerer til allsidige mosjonister og atleter, det være seg Crossfit, AIM Challenge eller diverse militærinspirerte utfordringer som Tough Mudder og Spartan Race.

- Det er på tide å utfordre mosjonistene på noe mer enn bare motbakke- og sentrumsløp. Vi ønsker å få folk litt ut av komfortsonen med å legge inn utfordringer de ikke har vært med på før. Målet er å arrangere et løp som gir mestringsfølelse og glede når man forserer det ene hinderet etter det andre, sier Arne Olav Wagenius, som vil være fornøyd om det blir med 100-200 deltakere det første året. 

Lag bestående av Kondis-medlemmer får 75 kroner i rabatt på startkontingenten. 

Bli Kondis-medlem og få billigere startkontingent på mange løp samt en rekke andre medlemsfordeler.

Alt om X-run på løpets heimeside


Evnen til å samarbeide vil bli grundig testa i X-run. (Foto: Arrangøren) 


Overkroppen slipper nokså billig unna i de fleste løp. I X-run kan armstyrken  helt klart bli en avgjørende faktor.