Resultater
Norsemans nettside

Norseman 2011 er gjennomført. 254 startende og 223 fullførende. Bak disse tallene skjuler det seg en lang konkurransedag og mye smerte for ganske mange.

Først ble svømmingen flyttet utover i fjorden: Dette igjen betydde at sykkeldistansen ble forlenget med  ca. 20 km. Ingen lot seg egentlig affisere av dette, fordi dette vet man kan skje - og at været var meldt bra uansett.

Uansett vær og føreforhold - favorittene var likevel de samme : Tim De Boom og Susanne Buckenlei. Buckenlei har vunnet før og De Boom har 2 seire på Hawaii - triathlonens mekka. Og begge 2 leverte som forventet. Susanne vant på ny løyperekord og Tim hadde grei kontroll på de bak seg.

Menn:
1. Tim DeBoom, USA - 11.18.52
2. Markus Stierli, Sveits - 11.41.16
3. Tom Remman, Norge - 11.48.02 


Tim De Boom
FOTO : Jørgen Melau

Kvinner:
1. Susanne Buckenlei -  Tyskland - 13.10.37
2. Malin Lundvik, Sverige - 13.34.28
3. Cesilie Skollerud Hegna -  Norge - 14.08.12


Susanne Buckenlei
FOTO : Jørgen Melau

Kondis snakket med Susanne seinere på kvelden og hun var veldig fornøyd. Hun hadde hatt en bra dag og følte seg sterk hele veien. På spørsmål om hun er tilbake neste år - svarte hun, ja, men som turist! Og jeg tror faktisk hun mente det.

I etterkant så er det altså været som er diskusjonstemaet. For under svømmingen endret forholdene seg drastisk : fra stille vann til nærmest full storm og høye bølger. Ingen var forberedt på dette og det ble litt uoversiktelig en stund. Selv måtte jeg etter snaue 2 timer i vannet, rekke opp en hånd og be om hjelp...

26 startende ble tatt ut eller brøt på svømmingen - det sier en hel del om forholdene! Det dårlige været fortsatte til sånn ca. Geilo. Etter det ble været bare bedre og bedre. Og på Gaustadtoppen var det blå himmel, stille og flott. 
Og igjen har Norseman Xtreme Triathlon levd opp til navnet. Det var til tider ekstremt og alle fullførende i går har hatt en lang og tung dag på jobben...

Neste år arrangeres det 10 års jubileum - med konkurranse 2 dager på rad. Forhåpentligvis blr forholdene på svømmingen bedre da!

Sa noen stille vann?


Som bildet viser, forholdene ble etterhvert utrivelige. Slik at selv kajakkene hadde det vanskelig.
FOTO : Jørgen Melau

Konsentrasjon


André Borka - kom opp av vannet FØR det virkelig ble tøft i vannet. Som bildet viser så er konsentrasjonen på topp før 20 mil på sykkel!
FOTO : Silja Svanstrøm Amundsen

Opp av vannet


Folk på vei opp for egen maskin. Slitne etter 3,8 tøffe km. Eller var det lenger? For det var trege svømmetider på de beste. 
FOTO : Silja Svanstrøm Amundsen


Pussig bilde. Kan se ut som om det er 2 forskjellige bilder, men det er det ikke! Jan Åge Sakariassen (tv), er en viktig person i multisportmiljøet i Lyngdal. Til høyre Dag Aksnes. Til slutt var avstanden mellom de 2 større enn her. I Jan Åge sin favør.
FOTO : Silja Svanstrøm Amundsen

Konsentrert...


Ann-Kristin Lien. Ferdig med svømmedelen. Og Har nok fått føle litt av vannets vrede.
FOTO : Silja Svanstrøm Amundsen

Debutant


Erik Andersen, debutant. Sleit med nakkeproblemer hele den siste uken, men hadde en grei dag i vannet.
FOTO : Silja Svanstrøm Amundsen

Vannsprut


Mogens Iuel, på vei opp så vannspruten står.
FOTO : Silja Svanstrøm Amundsen

SYKKELDELEN


U-sving?


André Borka kommer plutselig på at han har glemt noe på Geilo...Sånn ca 15 km tilbake..
FOTO : Silja Svanstrøm Amundsen


Hans Røragen, god syklist på en klassisk Pinarello sykkel. Her på vei opp mot Dagali
FOTO : Silja Svanstrøm Amundsen

9. gang


Kondis-presidenten hilser på en av de virkelig store : Jan Wilhelm Werner. Han fikk sin trøye nr 9 - av 9 mulige!
Men det kunne fort ha blitt DNS... Jan Wilhelm hadde en låsning i ryggen tidligere i uka, som heldigvis ble fikset.
10 av 10 neste år? Vi tror det!
FOTO : Silja Svanstrøm Amundsen

En av favorittene


LIne Foss. Her på toppen av Imingfjell. Litt problemer i vannet og max uflaks med bølger og vind, gjorde sitt til at hun fikk et dårlig utgangspunkt. Men etter solid sykling og fantastisk løping klatrer hun opp til en 59.plass. Hun hadde den 216. beste svømmetiden!
FOTO : Silja Svanstrøm Amundsen

LØPEDELEN

Mann og kone


Support er viktig på Norseman, faktisk obligatorisk. Og den mest vanlige kombinasjonen er nok mann og kone. Her representert ved Geir-Egil Bolstad. Og hans kone - Elin. Tinnsjøen i bakgrunn og avtalt langing er i gang.
FOTO : Silja Svanstrøm Amundsen

Mord i blikket?


Rémi Goulignac. Han og Geir-Egil på bildet før - er gode konkurrenter. Som alltid lurer på hverandre. Denne gangen trakk monsieur Goulignac det lengste strået. Hans team , samlet forøvrig inn 1 000 000 kr - til Aktiv Mot Kreft

A foreigner


Darren Lepoidevin, United Kingdom. Smiling maybe? He reached the mountain top in good style!
FOTO : Silja Svanstrøm Amundsen

Go Carro!


Carolin Holmqvist fra Sverige. I bra driv og meget mulig med en Polar klokke på hånda? I skiftesonen etter svømmingen hadde hun trofaste fans - som kort og godt skrek at hun var den "snyggaste tjejen av dom alla "
FOTO : Silja Svanstrøm Amundsen

Toppen....


Opp zoombie hill...Og langt der oppe er tårnet alle vil ta på. Mange føler her en viss tomhet og mange er nede i potetkjelleren og henter poteter... Men så lenge man ser lykken foran, klarer man det meste! Og neste år på samme tid er igjen mange håpefulle på vei opp de samme bakkene!
FOTO : Silja Svanstrøm Amundsen