Toppresultater av norske Triathleter på Ibiza 31. oktober

Under Ibiza Long Distance Triathlon World Series løpet fikk vi se glimrende resultater fra 2 norske triathleter. Distansen det ble konkurrert over var 4000m svømming, 120 km sykkel og 30 km løp. Det ble konkurrert over en teknisk krevende løype som etter kraftig regnvær også ble farlig glatt.

Kristin Lie(39) avsluttet en fantastisk høstsesong med å ta 2. plassen bak suverene Bella Bayliss. Kristin kom svakt ut etter svømmedelen, men etter sterk stigning gjennom hele løpet avsluttet hun med en strålende løpeetappe som ga henne beste løpetid på 2.15.55 over de 30 km. Totaltiden  ble sterke 7.40.32. Kristin har i løpet av de siste 8 uker kjørt ikke mindre enn 3 langdistanse triathlon med glimrende resultater. I Køln ble det en sterk 2. plass, og ny norsk rekord på Ironman distansen 3800 m svømming 180 km sykkel og 42 km løp, få uker senere deltok hun i Barcelona Challenge på samme distanse med en 3. plass som resultat og nå en fantastisk 2. plass.

Øyvind Johannesen (26) åpnet dagens distanse meget bra og lå en stund helt oppe på en 8.plass i ett stort felt med over 70 startende. På siste runde av løpingen ble det tyngre og Øyvind måtte se seg forbiløpt av noen konkurrenter. Til slutt ble det 13. plass, noe Øyvind var meget godt fornøyd med. Øyvind har hatt en litt trøblete mellomsesong i år og var fornøyd med å kunne avslutte med en internasjonalt god plassering.

Deltakelsen på Ibiza var først skritt på Norges Triathlon forbund sin satsing på deltakelse i den Internasjonale Triathlon forbundets langdistanse cup i 2011. Resultatene fra dagens konkurranse viser at norske utøvere så absolutt har noe å gjøre i disse konkurransene.