Det lå skodde over Sulafjellet i formiddag og den forsvant ikke før fjell-løpet Varden Opp var ferdig avviklet. Men for motbakkeløperne betydde det ingenting, så lenge løypa til Storevarden var tørr og fin. To snø-parti i den bratteste delen av løypa skapte litt plunder for fotfestet, og de fleste mistet noen sekunder her.

Trasèen for Varden Opp blei forandret for to år siden, og Kirsten Marathon Melkevik har løyperekorden i den opprinnelige løypen. I dag satte Merete Helgheim, Gloppen IL løyperekord på tiden 51.07 i den nye løypen. Fjorårsvinneren Marianne Opsahl, Ull/Kisa (på introbildet) blei nummer to på tiden 54.05, og på tredjeplass kom Tonje Brande, Ålesund FIK med tiden 55.43

I herreklassen ser vi at Runar Korsnes, Emblem IL igjen er på vinnersporet. I dag vant han Varden Opp på tiden 46.47. På andreplass kom Gjermund Midtbø, Skarphedin IL med tiden 49.07, og nummer tre blei 13-åringen Håkon Stavik fra Langevåg med tiden 49.33.

Se Resultatliste Varden Opp_2013

Bildene er tatt av Angelique Helset

83 løpere, forruten mange trimmere, startet fjell-løpet Varden Opp ved den gamle Devoldfabrikken i Langevåg, heilt nede ved sjøen og endte opp på Storevarden på 760 m.o.h. Løypelengden var på 7.93 km

Bakre del av startfeltet før motbakkene begynner å melde seg

Runar Korsnes ledet hele løpet og vant på tiden 46.47

På tredje- og fjerdeplass ligger her Sebastian Sunde (94), 16 år og Håkon Stavik, 13 år. Begge to er fra
Sula kommune og løper altså på hjemmebane

Startnummer 120 er Matias Mørkedal. Nummer 108 er Bjørn Arve Larsen og startnummer 127 er Anders Bringsvor fra Sandsøya

Bjørn Lundanes (82) er først i bildet. Så kommer klassevinneren i kl.M50-54 år Jan-Ove Juliebø fra Ørsta.
Bak der skimter vi Merete Helgheim og Johan Gardien

Merete Helgheim vant suverent kvinneklassen. Bak kommer Johan Gardien fra Spjelkavik

På andreplass kom Marianne Oppsahl

Noen priset våren og Sulafjellet

Tahir Hussain (105) og medhjelpere fullførte i god stil

60 års-klassen var tøff. Per Gunnar Vasset (121) blei nummer to. Arild Andersen (100) vant og Helge Fuglseth bak blei nummer tre, alle innen en tidsforskjell på 1 minutt og 23 sekund

Arne Fossheim er tilbake i konkurransesammenheng og vinner kl. M55-59 år. Arne har også tilknytting