Lysefjorden Inn 4. juni ble raskt fulltegnet med 200 påmeldte. Nå er det åpnet for 30 nye påmeldinger, og når dette skrives er det fortsatt 18 ledige plasser. Påmelding Lysefjorden Inn Ultramaraton.


Lysefjorden Rundt Extreme Ultra Trail er på 130 kilometer med 7100 høydemeter og arrangeres to uker etter Lysefjorden Inn Ultramaraton (63 km). Løperne følger løypa til "lillebroren" fram til Lysebotn. Derfra er det en enda tøffere rute tilbake langs sørsiden av Lysefjorden.

- Vi tror dette vil være Norges hardeste ultramaraton, sier løpsleder Willy Steinskog i Lysefjord Running, men akkurat der tror vi han har oversett den nye ekstreme 200-kilometeren til Nordmarka Ultra Challenge. Knalltøft blir det uansett. En artig digresjon her er at arrangøren av NUC200 for 5-6 år siden planla et løp rundt Lysefjorden som også skulle omfatte de beryktede Flørlitrappene. Det ble langløp i Nordmarka utenfor Oslo i stedet.

IMG_7452 (640x427).jpg- Utøverne blir satt på harde fysiske og psykiske prøver og må tilbakelegge en lang distanse og mange høydemeter i teknisk krevende terreng. Utøveren kan få kulde, varme, snø, vær, og store utfordringer, sier Steinskog som forteller at årets løp er som et testløp å regne og vil ha svært begrenset antall startplasser. Antallet er ikke bestemt ennå, men påmelding åpner 5. april.

Løpet er planlagt til fredag den 17-18. juni med start Kl.18:00. - Løpet starter sent på ettermiddagen slik at løperne vil komme til Ørnerede/Kjerag-området når det lysner. vi vil helst ikke at løperne skal være der før, også på grunn av løypeprofil opp mot 1100 meter, sier Steinskog.

Reportasje fra fjorårets Lysefjorden Inn: Tom Erik Halvorsen og Mari Mauland vant Lysefjorden Inn
 

Lysefjorden_Rundt_plakat.jpg