Øyvind Sveen fra Gjerdrum og Sissel Pettersen fra Nes Ski vant søndagens Dragsjøen Rundt.
Her gratulerer de to skiløperne hverandre med seieren
(Foto: Olav Engen)

Løpsleder Rolf Barbakken i Raumnes & Årnes IL kunne glede seg over stor deltagelse i konkurranseklassene med 74 deltagere totalt. Tilsvarende skuffet var han over deltagelsen i barneløpet. Det siste tror vi nok skyldes nesten fraværende markedsføring av løpet - og det er litt synd, for det er flott for både store og små i området ved Dragsjøhytta. Alt i alt var det 90 deltagere.

Dragsjøen Rundt er 7 kilometer langt, med litt grusvei i starten og litt mer på slutten, men godt over halvparten går på middels kuperte - og noe våte for anledningen - stier. Det er imponerende 80 år siden Dragsjøen Rundt ved Årnes ble arrangert for første gang (1932).

Sveen 22 sekunder foran Andersen Sauge.
Det var strålende løpsvær med sol og ca 20 varmegrader - og altså bra deltagelse i konkurranseklassene. I herreklassen lå unggutten Øyvind Sveen fra Gjerdrum IL i tet praktisk talt fra start til mål, og i mål hadde han en margin på 22 sekunder til Andreas Andersen Sauge fra Nes Ski. Begge løper i M17-19. Espen Antonsen fra Nes Ski - som vant M20-22 kom på 3.plass, 57 sekunder etter vinneren.

Sissel Pettersen 2 minutter foran ultraløpskvinnen
Sissel Pettersen fra Nes Ski vant kvinneklassen 2.02 foran Hagakvinnen Hilde Johansen. Sissel var en godt fornøyd vinner - men visstnok ikke helt fornøyd med tiden. Vi må nesten nevne at Hilde (bildet til høyre) løp 59,5 kilometer i Romerike 6-timers dagen før (6.plass) - men likevel stilte opp i Dragsjøen Rundt fordi det var et lokalt løp! Gro Elvhaug fra Borgen IL  var tredje kvinne i  mål, og de tre første vant henholdsvis K45-49, K35-39 og K40-44.

Birkelund kan fortsatt løpe fort
I klassene 50 år+ var det en løper som skilte seg ut, den tidligere storløperen Vidar "G-sport" Birkelund. Han løp inn til 11.plass totalt og seier i M55-59 mindre enn 3 minutter etter totalvinneren.

Samleside for løp på Romerike 2012
Her finner du link til innbydelse, resultater og reportasjer.
Tidligere samlesider:
2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005

Bilder fra Dragsjøen Rundt

Tomler opp fra Øyvind Sveen i siste sving 250 meter fra mål.
Han var selvsagt fornøyd med både løpet og seieren.

Bra driv mot mål på den unge skiløperen fra Gjerdrum.

Sissel Pettersen spurter til mål og seier i kvinneklassen.

Andreas Andersen Sauge var raskeste lokale løper, på 2.pass totalt.

Veteranen Rune Engebråten kom på 6.plass totalt og 2.plass i M45-49.

Terje Bjerkrheim fra Høland IL jages av den yngre Bent Ulseth fra Aurskog/Høland FIL.
Det gikk som det gjerne går i en spurt, den yngste vant internoppgjøret.

Rene Fredholm Larsen fra Ull/Kisa IL løp inn til 9.plass totalt og 2.plass i M15-16.

Vidar Birkelund, fortsatt sprekere enn de fleste yngre løperne og 11.plass totalt.
Suverent beste løper M50+ (løper i M55-59).

Henry Dahl Johansen fra OSL BIL vant M35-39.

Harald Furuseth fra Ull/Kisa IL vant M40-44 - og bruker et kjent fotografsjekketriks.
Det virket denne gangen også.

Heia pappa!!
Dette er to av mange som heiet på pappaer og mammaer i finværet...

Målet var flyttet fra plassen foran Dragsjøhytta til andre siden av veien, ved vannverkets bygg.
Det ga bedre plass og en finere avslutning.

Startnummret ja.... Hans Grua fra Sagstuåa skilag fikk det travelt med å lete fram nummeret som tidtagerne trengte.
Hans løp inn til 4.plass i M35-39.

Roar Antonsen fra AFSK ble nummer 6 i M40-44.

Vi avslutter med nok et bilde av to fornøyde vinnere.