Søndag 23. september ble den 33. utgaven av Femsjøen Rundt arrangert i Halden. Start og mål på Hjortsberg skole. Det var som vanlig tilbud til både landeveissyklistene og terrengsyklistene. Landeveissyklistene tilbakela den klassiske runden rundt Femsjøen på 110 km, mens de som foretrakk terreng hadde en 49 km lang løype å bruke kreftene i.

I landeveisrittet var det samlet hovedfelt helt inn til Halden sentrum. I likhet med en del tidligere år var det i den avsluttende langbakken fra sentrum og opp til målgang at avgjørelsen falt. I år var det Sondre Sørtveit, Joker Merida som viste seg sterkest og kunne krysse målstreken først. Vinnertiden ble 2.38.46. På de to neste plassene fulgte Bjørnar Thorsen, SK Rye og Fred Voldset, Halden CK på henholdsvis 2.38.55 og 2.39.02.

Vinner Sørtveits kjæreste og årets OL-deltaker, Emilie Moberg, Halden CK/Team Hitech, klarte på hjemmebane å henge med gutta hele veien inn og kom i mål 2.39.16. Dermed hadde hun de fleste gutta bak seg og ble selvfølgelig også suverent beste kvinne.

I terrengrittet var det Lars-Ove Thoresen, Østmarka som vant spurten foran Kjell Arild Lieraagen, Hedermark Terrengsykkel. Disse fikk begge 1.21.39. På 3. plass kom Karl Fredrik Lilleseth, Eidsvoll SK på 1.23.20.

Ingrid Bøe Jacobsen, Halden CK ble beste jente i terrengrittet med 1.28.07.

Totalt var det 197 som fullførte årets utgave av Femsjøen Rundt. Dette fordelt som 140 (132 menn og 8 kvinner) i landeveisrittet og 57 (52 menn og 5 kvinner) i terrengrittet.

Arrangørens hjemmeside

Tidligere års Kondis-reportasjer fra Femsjøen Rundt:
2011
2010
2009
2008

Emilie Moberg på vei inn til mål som suverent beste kvinne. (Foto: Bjørn Johannessen)

Med tiden 2.39.16 la Emilie Moberg de fleste av gutta bak seg. (Foto: Bjørn Johannessen)

Sondre Sørtveit rykket fra konkurrentene i den siste lange bakken før mål og kunne kontrollere inn til seier i Femsjøen Rundt. Bak skimter vi mannen som kom på 2. plass Bjørnar Thorsen. (Foto: Bjørn Johannessen)

Sondre Sørtveit sin vinnertid i det 110 km lange landeveisrittet ble 2.38.46. (Foto: Bjørn Johannessen)

Bjørnar Thorsen, SK Rye inn til 2. plass ni sekunder bak vinner Sørtveit. (Foto: Bjørn Johannessen)

Fred Voldset, Halden CK og initiativtaker til Team Sepura, var fornøyd med å klare 3. plassen i Femsjøen Rundt. (Foto: Bjørn Johannessen)

Roy Moberg var dagens speaker på Femsjøen Rundt. Her gjør han seiersintervjuet med sin datter Emilie etter målgang. (Foto: Bjørn Johannessen)

Bilder fra terrengrittet

Ingrid Bøe Jacobsen, Halden CK beste jente i terrengrittet med 1.28.07. (Foto: Arne Chr. Folmer)

De tre beste i terrengrittet. Fra venstre: Karl Fredrik Lilleseth (3. plass), vinner Lars-Ove Thoresen og Kjell Arild Lieraagen (2. plass). (Foto: Arne Chr. Folmer)

Spurtoppgjør om seieren. Lars-Ove Thoresen foran Kjell Arild Lieraagen. (Foto: Arne Chr. Folmer)

Det ble spurtoppgjør om 4. plassen mellom tre fra arrangørklubb Halden CK. (Foto: Arne Chr. Folmer)

Tre beste ryttere fra Halden CK. Anders Viken, Jonas Olof Rabe og Morten Andersen. Alle med 1.23.20. (Foto: Arne Chr. Folmer)