Starten+har+g%E5tt+for+de+rundt+60+som+syklet+terrengrittet+p%E5+49+km.+Odd+Ivar+Lindl%F8v+%28515%29+vant+rittet%2C+mens+Marius+Bekkevold+%28509%29+ble+nummer+to+og+Jostein+Frorud+%2866%29+kom+p%E5+3.+plass.+%28Alle+foto%3A+Bj%F8rn+Johannessen%29
Starten har gått for de rundt 60 som syklet terrengrittet på 49 km. Odd Ivar Lindløv (515) vant rittet, mens Marius Bekkevold (509) ble nummer to og Jostein Frorud (66) kom på 3. plass. (Alle foto: Bjørn Johannessen)
Med kjølig vær og regn stort sett under hele arrangementet, var det et stykke unna drømmeforhold da årets utgave av Femsjøen Rundt ble arrangert lørdag ettermiddag. Dette satte da også sitt preg på antall syklister som stilte til start i den 29. utgaven av rittet som ble arrangert av Halden Cykleklub.

Rundt 70 var påmeldt i hver av de to lengste distansene; 100 km landevei og 49 km terreng. I tillegg kom 20 barn og unge som syklet 6 km. Start og mål for samtlige var, som vanlig, ved Hjortsberg skole i Halden. Arrangørklubbens leder, Heidi Haakestad, var enig i at det hadde vært god plass til flere på startstreken.
– Vi hadde frist for forhåndspåmelding tett opptil arrangementsdatoen, og det har gjort sitt til at folk har sett an været. Og været har jo ikke vært så veldig bra i det siste. Når det gjelder antall etteranmeldinger, så har imidlertid den vært omtrent som tidligere år. Vi hadde håpet på flere deltagere, så vi kan derfor ikke si oss fornøyde med oppmøtet i dag. Det er jo også økonomi med i bildet på et arrangement som dette, forklarte Haakestad.

Resultater kommer på arrangørklubbens hjemmeside
De yngste stilte opp
De+yngste+syklistene+stilte+ivrig+opp+i+den+6+km+lange+barnel%F8ypa+i+Femsj%F8en+Rundt.+Fra+venstre%3A+Alexander+H%F8vik%2C+Mathias+Rustadbakken%2C+Adrian+%D8vreeide+Liaklev%2C+Ingrid+Bagger%2C+Ida+Wergeland+Martinsen%2C+Vibeke+Tveit+og+Emilie+Solberg.+
De yngste syklistene stilte ivrig opp i den 6 km lange barneløypa i Femsjøen Rundt. Fra venstre: Alexander Høvik, Mathias Rustadbakken, Adrian Øvreeide Liaklev, Ingrid Bagger, Ida Wergeland Martinsen, Vibeke Tveit og Emilie Solberg.
Alexander Høvik, Halden CK var førstemann i mål i den 6 km lange løypa for de opptil 12 år, og han krysset mållinjen med god margin til sine nærmeste konkurrenter.
– Gratulerer med seieren. Hvor var det du satte inn det avgjørende rykket, ville speakeren vite etter målgang.
– Med en gang, kom svaret kontant fra unge Høvik. Her skulle det altså ikke være noen tvil om hvem som kom til å vinne.

Best av jentene i barneløypa var Ingrid Bagger, HCK som tross fall og et forslått kne hadde opparbeidet seg et godt forsprang til de øvrige jentene i feltet.
Alexander+H%F8vik%2C+Halden+CK+var+f%F8rstemann+i+m%E5l+i+den+6+km+lange+l%F8ypa+for+de+opptil+12+%E5r.
Alexander Høvik, Halden CK var førstemann i mål i den 6 km lange løypa for de opptil 12 år.
Best+av+jentene+i+barnel%F8ypa+var+Ingrid+Bagger%2C+Halden+CK.
Best av jentene i barneløypa var Ingrid Bagger, Halden CK.
Tredje 2. plass
I+det+49+km+lange+terrengrittet+var+det+Odd+Ivar+Lindl%F8v%2C+Sagene+som+vant+p%E5+1.24.37.
I det 49 km lange terrengrittet var det Odd Ivar Lindløv, Sagene som vant på 1.24.37.
I det 49 km lange terrengrittet var det Odd Ivar Lindløv, Sagene som vant på 1.24.37 og var med det snaue minuttet foran Marius Bekkevold, Halden CK. Jostein Frorud, Skiptvet ble nummer tre.
– Allerede oppe i lysløypa etter tre kilometer ble det spredning i feltet og vi ble en tre mann stor tetgruppe. Etter hvert måtte Jostein Frorud slippe, og det ble meg og Lindløv det stod imellom. Etter omtrent fire mil kom han i full fart bakfra og forbi meg. Jeg hadde da ikke muligheter til å henge med. Det har vært mange ritt denne sesongen, og jeg var derfor sliten og tung i beina hele veien i dag, forklarte Bekkevold som dermed fikk 2. plass i Femsjøen Rundt for tredje år på rad.

– Til helga sykler jeg siste ritt i Nissan-cup hvor jeg nå ligger på 2. plass sammenlagt. Det blir sesongens siste ritt for min del, og etter 17 ritt og mange konkurransemil i år skal det bli godt å avslutte sesongen og roe ned, mente Bekkevold.
Astrid+B%F8e+Jacobsen%2C+Halden+CK+og+Cecilie+Haugsb%F8+Hermansen%2C+B%E6rum+OCK+krysser+m%E5llinjen+side+om+side.+
Astrid Bøe Jacobsen, Halden CK og Cecilie Haugsbø Hermansen, Bærum OCK krysser mållinjen side om side.
Blant jentene var det Astrid Bøe Jacobsen, Halden CK og Cecilie Haugsbø Hermansen, Bærum OCK som kom først i mål i terrengrittet. De to ungjentene hadde syklet sammen hele veien og krysset mållinjen side om side.
– Vi pleier å sykle sammen på ritt. Om den ene blir hengende litt etter, så venter den andre, og dermed har vi selskap og følge hele veien, fortalte jentene etter målgang.
Servicen+langs+l%F8ypa+var+god%2C+og+Emil+Fjeld+Olsen+og+Tomas+Rossland+Hansen+hadde+humoristisk+funnet+p%E5+%E5+tilby+syklistene+reservehjul+underveis%2C+og+det+bare+noen+f%E5+hundre+meter+f%F8r+m%E5l.+Her+er+det+Raymond+Johansen+som+blir+tilbudt+et+ekstra+hjul%2C+men+han+kom+seg+greit+i+m%E5l+uten+%E5+sl%E5+til+p%E5+tilbudet.+
Servicen langs løypa var god, og Emil Fjeld Olsen og Tomas Rossland Hansen hadde humoristisk funnet på å tilby syklistene reservehjul underveis, og det bare noen få hundre meter før mål. Her er det Raymond Johansen som blir tilbudt et ekstra hjul, men han kom seg greit i mål uten å slå til på tilbudet.
Hjerteoperert
Svein Sætre, Fredrikstad SK kom trillende i mål med kjedet i hånda på det 49 km lange terrengrittet.
– Kjedet røyk 1 kilometer før mål, og jeg måtte gå derfra og inn. Men jeg ble likevel bare forbikjørt av to mann. For en måned siden ble jeg hjerteoperert, så jeg tok dagens ritt som en test, fortalte Sætre.
Og heldigvis holdt hjertet hans bedre enn sykkelkjedet...
I samlet tropp
Landeveisrittet+over+10+mil+ble+vunnet+av+Per+Christian+M%F8rk+etter+at+han+hadde+spurtbeseiret+Raymond+Thoresen.+
Landeveisrittet over 10 mil ble vunnet av Per Christian Mørk etter at han hadde spurtbeseiret Raymond Thoresen.
landeveisrittet over 100 km bestod tetfeltet av rundt 40 mann omtrent fra start til mål, og det så derfor lenge ut som det skulle bli en massespurt når Hjortsberg skole og målgang nærmet seg. Men det var inntil Halden sentrum ble nådd og Dyrendalsveien stod for tur. Den to kilometer lange og bratte bakken ble avgjørende og splittet effektivt opp det store hovedfeltet. Når bakken var forsert var det Per Christian Mørk, IF Frøy og Raymond Thoresen, Sarpsborg SK om lå alene i tet og gjorde opp seieren seg imellom. En spurtseier som førstnevnte vant med en meter på tiden 2.37.04.
Syklet med løst styre
Da det gjenstod omtrent fire av landeveisrittets totalt 10 mil, løsnet styret til Jon-Arild Andreassen fra Horten. Styrets feste hadde røket.
– Jeg lå da i lederpulja, men måtte roe ned og svinge forsiktig. Utforbakkene ble tatt ytterst forsiktig, smilte Andreassen og mente årsaken til at styret løsnet var at det hadde oppstått en brist tidligere i år etter at han hadde hatt et fall på sykkelen.
Tandem
To mann syklet fortere enn en? De to mossingene som syklet på tandem kom i hvert fall i mål som nummer 23, bare drøye minuttet bak vinneren på 100 km.