Flere av de forhåndspåmeldte profilene stilte dessverre ikke til start, men like før start dukket overraskende Petter og Tomas Northug opp. I tillegg stilte blant annet sprintlandslagets John Kristian Dahl og flere sterke lokale utøver fra både langrenn og andre idretter. Så det var ingen tvil om at det var et sterkt startfelt.

Petter Northug til venstre, tett fulgt av bror Tomas. Vinneren Ola Berger med startnr 1.

KOMPLETT RESULTATLISTE

TV adressa har laget et innslag fra konkurransen med blant annet intervju med Petter Northug, som du kan se her.

Ola Berger, Trondheim Randoneeklubb klar vinner av Monsterbakken 2013.

På forhånd var det knyttet stor spenning til hvilket utstyr det ville lønne seg å bruke for å komme raskest til toppen. Og etter gårsdagens konkurranse fikk vi heller ikke noe klart svar på det, ettersom de 3 første over målstreken hadde valgt helt forskjellig utstyr.

Ola Berger fra Trondheim Randoneeklubb vant på randoneeutstyr, en konkurransevariant av toppturutstyr. Deretter kom Mathias Rundgreen fra Byaasen Skiklub/Team Trøndelag som valgte å skøyte opp på langrennsutstyr. 3. plassen gikk til Arild Nomeland, Trondheim Randoneeklubb som løp opp uten hjelp av staver.

Mathias Rundgreen

Arild Nomeland (5) foreløpig i tet foran Ola Berger (1), Hans Christian Tungesvik (41) og Mathias Rundgreen (15)

Litt lenger bak i resultatlista finner vi de mest profilerte utøverne. Tomas Nortug, Strindheim IL endte på en 7. plass, noen meter foran Petter på 8. John Kristian Dahl, Strindheim IL fulgte på en 10. plass totalt, med raskeste junior Johannes Svendsen foran seg på 9.plass.

Tomas Northug går i mål til 7. plass. Bak ser vi Petter Northug som måtte se seg slått av lillebror denne gangen.

John Kristian Dahl, Strindheim IL

Dameklassen ble vunnet av Kristin Antonsen, NTNUI som løp opp med staver. Hun vant klart foran Anne Nevin, BSK som hadde valgt skiene. 3. plassen gikk til Kjersti Solvoll Bakketun, IL Viljar på langrennsski med feller under.

Ingen tvil om hvem som var mest populær på toppen av Vassfjellet i går.