Under praktfulle forhold med sol og blå himmel kunne Stord IL for andre år på rad ønske velkommen til KM i Terrengløp for Hordaland Friidrettskrets. Og som i fjor var løypende de samme som i klubben sitt årlige Parkløp med de nødvendige justeringer for tillatt løypelengde for KM.

Litt skuffende med bare 3 damer i eldste klasse, og her løp sågar alle 3 i U23 år. Ingeborg Kristine Lind var på hugget fra første meter og jenten som har slitt kraftig etter å ha blitt helt nedkjørt under universitetsoppholdet i USA, var tilbake med sitt lette flotte steg og virket i sprudlende humør. Frida Berge, også hun fra Gular, var ikke like lett i steget og vi ventet bare på at Ingeborg skulle rykke i fra. Allerede første gang opp den eneste tunge "kneiken" som fantes i en ellers meget lettløpt trase, ble det luke, og herfra og ut var det bare et spørsmål om hvor stor seieren ville bli. Frida Berge ble en like klar nummer 2 mens Kjersti Fresvik sikret Gular trippel da hun fullførte i fin stil.

På herrenes 3000 m var det litt flere deltagere, men også her kunne vi ha tenkt oss et langt fyldigere felt. Mulugeta (Norna) og Halfdan-Emil Færø (AKS-77) var aktive fra første meter og kjempet side om side nesten hele veien og økte avstanden bakover til konkurrentene.

Eviunge Bjarte Eikanger (BFG) og Bjarte Bogstad (Gular) løp seg stadig oppover i feltet, mens en frisksatsende Kim Berland Laitinen (Stord) hadde en synkende kurve etter frisk åpning. Inni siste bakken vel 500 m fra mål rykket Halfdan-Emil og sa takk for følget til Mulugeta og kunne løpe inn til en overbevisende seier. Som i kvinneklassen løper også Halfdan-Emil i U23, så teknisk sett ble Mulugeta kretsmester i seniorklassen. Bjarte Eikanger ble nummer 3. Veteranen var påmeldt i seniorklassen og tok sølv her. Sterkt også av en annen veteran, Bjarte Bogstad, som ble 4 totalt og vant M-45 i utklassningsstil.

Gutter 17 og 18/19 år talte 9 løpere og skulle tilbakelegge 2000 m. Innledningsvis var det Anders Strømblad Hansen fra Fana som var mest aktiv. Men feltet var godt samlet og selv etter å ha forsert det krevende området opp og rundt ungdomsskolen var ingen ting avgjort. Mikael Iden fra Norna lå i tet med løpere på rekke og rad bak seg. Et par hundre meter før mål hadde Ole Martin Røssland tatt over og det så ut til at han hadde fått den avgjørende luken, men på det lange oppløpet på grusveien kom Mikael Iden kraftig tilbake og kunne med heatseier ta hjem gullet i G18/19 år.

Ole Martin Røssland fulgte rett bak og tok gull i G 17 år. Bak disse fikk vi en ny duell der bronsevinner fra UM 1500 m Anders Iden spurtslo et år eldre Erlend Sørtveit fra Fana, begge ble belønnet med sølv i sine klasser.Sindre Omvik fra Rosendal tok bronse i G 18/19 år mens bronsen i G 17 gikk til Jørgen Tvedt fra Norna.

9 løpere var det også i J 15 og J 16 år. Her var det de 3 eldste med Mari Aarskog Nesse (Stord)  i spiss som gikk friskest ut. Ingrid Næss Johansen (Gneist)  i J 15 tok også ryggen på disse 3 løperne og rykket således i fra resten av 15 års feltet. Etter en runde rundt Andadammen hadde Mari fått med seg Amalie Lekva mens noen meter bak fulgte Marte Hjortland Hundhammer og Ingrid. Duoen i tet holdt følge i det krevende området ved ungdomsskolen mens Marte tapte mange meter til Ingrid samt tetduoen her. Men med høyt tempo i utforbakken som hun tok med seg videre inn i det flate området kjørte hun raskt inn Ingrid og på oppløpet hadde hun klart høyest fart. Forspranget til Amalie var i største laget, men Mari stivnet litt på slutten, så på de siste meteren geride Marte å sikre sølvet med noen få tideler.Ingrid løp inn til gull med god margin i J 15 år, mens sølvet gikk til Anna Serine Røssland og bronsen til Marthe Johanne Mehus fra Stord.

Også gutter 15 og 16 år var slått sammen til et stort heat og som hos jentene var distansen 1500 m. Hjemmefavoritt Lars Lunde tok etterhvert kommandoen og fikk med seg et år eldre Erlend Mæland. Bak disse fulgte Lasse Nordahl, Aleksander Lie og og Gustav Iden mens tvillingbror Sondre Mæland var litt mer forsiktig i starten. Men etter at den tyngste delen var unnagjort  hadde Sondre Mæland fått opp farten. Det var lite å gjøre med Lars Lunde som kunne løpe inn til heat seier og gull i G 15 år og sikker gullmedalje ble det også til Gustav Iden i G 16 år. Men med et godt disponert løp tok Sondre Mæland en fin sølvmedalje og rett bak ble den en tøff kamp om bronsen der en sliten Erlend Mæhlland sikret denne i tøff kamp med Aleksander Lie som kom fort på slutten. Lasse Nordahl tok sølvet i G 15 år mens bronsen gikk her til Sondre Herland.

Jenter 13 og 14 år var også slått sammen til et heat og som vanlig var det Renate Lie som rykket fra ummidelbart. Hun har ikke så stor konkurranse i kretsen for øyeblikket på mellomdistanse og eneste spenningsmoment var om hun kunne slette Målfrid Pettersen Lunde sin løyperekord fra i fjor. Hun løp konsentrert og flott hele veien og forholdene var nok også en del bedre i år med tørr og fin løype så da hun ble klokket inn til vinner viste tiden 2.46,9 , en forbedring med 2,5 sekund.

Linn Seliussen fulgte som vanlig nærmest og tok sølv mens bronsen gikk til Tuva Straume, begge Fana. Nina Tveite, også hun fra Fana tok gullet i J 13 år mens stord-duoen Ingrid Tømmervik og Pernille Larsen fulgte på de neste plassene.

Og som i de jevngamle jentenes heat hadde også den dyktige arrangøren Stord slått sammen G 13 og G 14 til et heat. Her var det eldste mann i feltet, Henrik Irgens Gravdal som gikk rett i tet. Som i J 14 år var det eneste spenningsmomentet her om også Henrik kunne slette klasserekorden til Jonas Gjesdal, men det skulle vise seg å bli for tøft denne gang. Med tiden 2.28,9 var han 6 sekunder for seint ute. Magnus Vonen tok hjem en klar seier i G 13 år, her kom stordduoen Magnus Valde Birkeland og Gard Pedersen på de neste plassene.

I de to yngste klassene opplevde vi at det stilte hele 11 gutter og 15 jenter til start i 11 årsklassen mens i 12 årsklassen var det bare 2 gutter og faktisk ingen jenter. I det store jenteheatet 11 år var det mange som løp ut som noen raketter og her var det mye vilje og lite rutine. Men etter noen hundre meter begynte løpet og ta form og Andrea Thorsheim fra AKS-77 tok etterhvert over teten. Men enda bedre hadde Nora Anie Hisdal fra Bjarg disponert løpet og med en flott langspurt sikret hun gullet ganske så overbevisende. Bronsen her gikk til Tina Straume fra Fana. Og som i jente heatet fikk vi akkurat samme utvikling fra start i gutter 11 år. Mange åpnet i 60 meters sprint fart og gikk fort både stiv og tom. Men Andre Seliussen fra Fana har løpt langt før og ca halveis begynte han og avansere i feltet og da noen hundre meter gjenstod var han klart i tet. Med et veldisponert løp kunne han således løpe inn til sin første KM tittel.  Også Audun Haukeland fra BT gjorde et godt gjennomført løp og kunne sikre seg sølvet mens bronsen gikk til Marius Polden Brekke. Gutter 12 år ble vunnet av Øystein Stautland.

Sammen med Parkløpet, som nå er kommet kraftig i skyggen grunnet to år med KM-Terrengløp samlet arrangementet godt over 130 deltagere. Stord IL gjennomførte nok en gang et prikkfritt arrangement og her bør flere arrangører merke seg hvor effektivt premieudelingen foregikk. Her var det ikke lange ventetider på å få delt ut KM medaljene. Nok en gang en stor takk til Nils Hetleflåt og hans dyktige stab for et flott gjennomført mesterskap.Kondis.no ser fram til å reise tilbake til Stord og Stordleikane i midten av august.   

Resultater KM Terrengløp 2012Tynt felt, men gode løpere i kvinneklassen.


Ingeborg K. Lind i tidlig føring, Frida Berge holder fortsatt følge.


Flott come back på norsk jord av Ingeborg K Lind.


Frida Berge virket langt tyngre i dag og ble nummer 2.


Smilende Gular trio, Kjersti Fresvik, Ingeborg K. Lind og Frida Berge,


Starten går i seniorklassen.


Mulugeta og Halfdan-Emil side om side.


Bjarte Bogstad like ernærgisk som vi alltid har sett ham,


Odd Anders Grimsbø fra  Varegg, Kim Berland Laithinen (Stord) følger bak.


Solid seier til Halfdan Emil Færø.


Mulugeta blir nummer 2 totalt og tar seniorgullet i KM.


Bjarte Eikanger 3 plass totalt, sølv i KM senior.


Petter Rasmussen fyller opp kontoen, denne gang KM gull i MV 40.


Klart for start G 17 og G 18/19 år. 


Anders Strømblad Hansen (Fana) i tet med Andreas Iden og Ole Martin Røssland (begge Gneist) på hjul.


Trangt om plassen i løypas tøffeste del, rundt hjørnet på ungdomsskolen.


Mikael Iden i tet med de to Gneistguttene Ole Martin og Andreas tett bak.


Mikael Iden jubler over heat seier og gull G 18/19 år.


Ole Martin Røssland blir nummer 2 og tar gull i G 17 år.


Tøff kamp i innspurten, Andreas Iden tar sølv i G 17 år, Erlend Gjerdevik Sørtveit sølv i G 18/19 år.


Sindre Omvik fra Rosendal, bronse G 18/19 år.


Jørgen Tvedt holder unna for Anders Strømblad Hansen, tar bronse i G 17 år.


Jørgen Tvedt, Andreas Iden og Ole Martin Røssland.


Sindre Omvik, Mikael Iden og Erlend Gjerdevik Sørtveit.


Starten er gått i G 15 og G 16 år.


Lars Lunde har tatt teten.


Lasse Nordahl fra AKS-77 leder an forfølgerne.


Sondre Mæhland og Stian Norheim.


Aleksande Meyer fra Norna.


Lars Lunde fra Stord tar heatseieren og gull i G 15 år.


Erlend Mæhland (Stord) sikrer bronsen i hard kamp med Aleksander Lie fra Gneist.


Stian Norheim holder unna for sølvmedaljevinner Lasse Nordahl i G 15 år.


Starten har akkurat gått i J 15 og J 16 år.


Løpsgeneral og trener Nils Hetleflåt kan se at Stordingen Mari Aarskog Nesse er i tet med Amalie Lekva tett bak.


Marte Hjortland Hundhammer (Norna) og Ingrid Næss Johansen (Gneist ) tett bak lederduoen.


Anna Serine Røssland (Gneist) og Marthe Johanne T Mehus (Stord).


Malene Thomassen (Norna) ,Benedikte Teigen (Stord) og Alice Steckmest (Norna)


Amalie Lekva har kontroll på oppløpet.Marte HH kniper sølvet i hard kamp med Mari Aarskog Nesse.

Ingrid Næss Johansen inn til sin første KM tittel i J 15 år.


Smilende "pall" i J 16 år, Marte, Amalie og Mari.


Premieutdeling i Idylliske omgivelser, Anna Serine Røssland, Ingrid Næss Johansen (Begge Gneist) og Marthe Johanne Mehus.


Starten går i det litt tynne feltet G 13 og G 14 år.


Henrik Irgens Gravdal løper inn til sikker seier i G 14 år.


Like sikker seier til Magnus Vonen i G 13 år.


Magnus Valdal-Birkeland tar sølvet i G 13 år.


Gard Pedersen tar bronse i G 13 år.Magnus Vonen og Henrik Irgens Gravdal, fornøyde klassevinnere.


Starten J 13 og J 14 år.


Renate Lie i stor fart og suveren ledelse ned løypas eneste bakke.


Renate Lie inn til sikker seier og et nytt kretsmesterskap.


Linn Seliussen like klar nummer 2.


Tøff kamp mellom Fanajentene Nina Tveite og Tuva Straume, Nina vinner J 13 år, Tuva tar bronse i J 14 år.


Ingrid Tømmervik tar sølv i J 13 år.


Marie Josefine Berg og Pernille Onarheim Larsen.


Fornøyd trio, Tuva, Renate og Linn.


Pernille Larsen, Nina Tveite og Ingrid Tømmervik


Klart for start i G 11 år.


Andre Seliussen fra Fana med skolissen åpen på vei mot KM tittel i G 11 år.


Audun Haukeland (BT) sikrer sølvet.


Marius Polden Brekke tar bronsen.


Torje Simonsen og Even V Ervik, begge fra Stord.


Audun Haukeland, Andre Seliussen og Marius Polden Brekke.


Morten Haraldsen og Øystein Stautland i G 12 år.


Øystein Stautland inn til KM gull G 12 år.


Tidtakerne gjør seg klare til det største heatet i dag, J 11 år.


16 spreke jenter på startstreken i J 11 år.


Flott og idyllisk rundt Andadammen på Leirvik i dag. Når forholdene er så flotte er det en fryd å være både aktiv og tilskuer.


Nora Anie Hisdal fra Bjarg vinner KM gull i J 11 år.


Andrea Thorsheim tar sølvet.


Tina Straume sikrer bronsen.


Lykkelig medaljetrio, Andrea, Nora Anie og Tina.