På Stordleikanes siste dag måtte distanseløperne tåle litt regn, men ellers var forholdene fine med lite vind og perfekt temperatur. Det ble oppnådd mange gode resultater og det var spenning helt til slutt i de fleste heat.

Beste prestasjon stod nok den meget lovende og uredde Lars Lunde fra Stord for da han løp inn til ny pers på råsterke 4.18,29, den 3.beste tiden i kretsen gjennom alle tider. Ikke siden 1979 har det vært løpt så fort i Hordaland. Tiden er selvfølgelig også årsbeste i Norge så langt.

Jenter 13 og 14 år var først ut og her var det knyttet ekstra spenning til Ingrid Helene Nyhus sin banedebut. Og det ble løpt tøfft ut fra start med nevnte Ingrid Helene, Renate Lie og Ingrid Næss Johansen i spiss.  Gneist trioen holdt gjevn fart og økte forspranget hele tiden til løperne bak. På oppløpet ble det en meget tøff duell mellom Renate Lie og Ingrid Helene Nyhus, der sistnevnte greide og kaste seg de nødvendige centimetrene foran i mål. Tiden ble flotte 5.08,03 og Ingrid Helene Nyhus ble således den fjerde 14 åringen som løper på 5.08 i kretsen i år. Ingrid Næss Johansen (5.13,78) løp inn til 3.plass i heatet og tok med det sølv i J 14 år mens Anna Serine Røssland fra Gneist tok bronsen i denne klassen på 5.46,39. Linn Seliussen (5.23,74)  fra Fana tok sølv i J 13 år bak nevnte Renate Lie, mens bronsen gikk til Tuva Straume (5.26,33) , også hun fra Fana med en flott ny pers, nå lukter det NCC leker også.

Resten av jentene var samlet opp i det neste heatet og her var det de  yngste, 15 åringene, som raskt dannet en trio. Seiersvante Elisabeth Angell Bergh, med nest beste tid i Norge i år på distansen,  tok kommandoen rett fra start med en mer forsiktig Amalie Lekva og Marthe Hjortland Hundhammer på hjul. Disse holdt følge de første 2 runder, men det er tydelig at Marthe HH ikke er helt tilbake i god gammel form ennå, så hun måtte etterhvert slippe tetduoen.På oppløpsiden var det klart at det kom til å bli et spurtoppgjør og denne gang greide Amalie Lekva å få revansje etter og ha blitt fraløpt på 600 meteren to dager tidligere. Tiden ble  like  i overkant av 5.00 som er ny pers for Amalie med 14 sekunder og rett inn på 4.plass på norgesstatistikken. Hanne Steinstø (Torvastad)  vant kvinner senior, Kristine Helene Roaldsø (Skjalg) J 16 år mens seieren i J 17 gikk til Elisabeth Dahl  Michelsen.

Første heat for gutter var G15 år og yngre. Og selv om 14.åringene glimret med sitt fravær (Ingen deltagere i denne klassen) var det en 14.åring som skulle spille hovedrollen. Lars Lunde fra Stord hadde denne gang valgt og gå opp en klasse, gjør man det gjelder det samtlige øvelser vedkommende stiller opp i gjennom hele stevnet.Etter og ha møtt sine overmenn på 600m i 15 årsklassen på fredag, slo han kraftig tilbake i dag. Kun Vareggs Jonas Gjesdal var i nærheten av og følge Stordingen, men da klokken ringte fant som vanlig Lars Lunde et ekstra gir og fikk raskt en luke som skulle holde helt inn. Tiden ble glimrende 4,18,29, hele 1067 poeng på tyrvingtabellen omregnet til 14.årsklassen. Jonas Gjesdal tok sølv på 4.22,86 mens bronsen gikk til Lars Jonas Føyen fra Stord på 4.29,78. Gutter 13 år ble vunnet av Magnus Vonen fra Varegg på 5.09,37, Daniel Jacobsen (Torvastad) og Mathias L. Hølland (Sauda) på de neste plassene.   

Lekenes siste heat, 1500m G16 år og eldre talte 15 deltagere.Her ble det etterhvert en trio med 17 åringen Magnus Sirnes Hjellum fra Haugesund og de 2 18.åringene Jørgen Austvik (Fana) og Jørgen Jensen Axelsen fra Gneist. Disse vekslet litt på og være fartsholdere og et stykke ut på sisterunden kunne det se ut til at det kom til og stå mellom de to hordalendingene. Men på siste oppløpside fant Magnus Sirnes Hjellum ekstra krefter og greide og krysse mållinjen først. 4.09,04 ble således vinnertiden i G 17 år. Bare noen meter bak hadde (som vanlig) Jørgen Jensen Axelsen og Jørgen Austvik en flott fight som førstnevnte nok en gang vant på 4.10,32 mot 4.10,59, 3.plassen i denne klassen gikk til Espen Halvorsen Verpe (HIL) på 4.20,57.

Men det var flere som løp bra i dette heatet og 16 år gamle Ole Martin Røssland fra Gneist, som trives mye bedre til lengre det blir, vant en flott seier i G 16 år på flotte 4.23,97. Her ble Tom Skjæråsen fra Varegg nr. 2 på 4.31,32 mens Jørgen Tvedt fra Norna tok bronsen på 4.33,53. I  G17år tok de to Fanaløperne Erlend G. Sørtveit og Anders S. Hansen sølv og bronse bak totalvinneren Magnus S. Hjellum på hhv 4.25,50 og 4.32,22.

Etter tre flotte friidrettsdager på Stord sitter vi igjen med godfølelsen av at det gror meget godt i friidrettsmiljøet her på vestlandet og arrangøren Stord IL kan være både stolt og fornøyd over et flott arrangement med aktiviteter både på friidrettsbanen og om kvelden for utøverne. Flott at også arrangøren tok seg tid til en liten minnemarkering som viser viktigheten av godt samhold samtidig hvor sårbare vi kan være.

Stord Idrettslag


Starten er akkurat gått i J13 og J14 år.


Gneisttrio i støtet, Renate Lie, Ingrid Helene Nyhus og Ingrid Næss Johansen.


Det går litt tyngre for Linn Seliussen fra Fana i dag.


Anna Serine Røssland i flott driv.


Tuva Straume fra Fana IL.


Renate Lie må for 2.gang på rad se seg slått av en 14.åring i spurten på 1500m. Ingrid Helene Nyhus vinner.


3 fornøyde Gneistjenter etter endt 1500 meter.


Klart for start J 15 år og eldre.


Elisabeth Angell Bergh (HIL), som vanlig i tet. Nornaduo Amalie Lekva og Marte H.Hundhammer tett bak.


Hanne Steinstø fr Torvastad blir nummer 3 totalt og vinner kvinner senior.



Elisabeth Dahl Michelsen fra Sola vinner J 17 år.


Mari Årskog Nesse (stord), Krestine Helene Roaldsø (Skjalg) og Vilde Omholdt (Gneist).


Seiersvante Elisabeth Angell Bergh må se seg slått av Amalie Lekva denne gang.


Smilende Norna Duo, Amalie Lekva og Marthe Hjortland Hundhammer.


Starten Gutter 15 år og yngre.


Fighten er i gang, Lars Lunde og Jonas Gjesdal.


Lars Jonassen Føyen og Stian Nordheim.


 Meyer Alexander i fint driv etter 700 meter.


Yngstemann i dagens heat, Magnus Vonen fra Varegg.


Daniel Jacobsen fra Torvastad.


Jonas Gjesdal må se seg slått av Lars Lunde i dag.


Dagens totalvinner i regnværet, Lars Lunde fra Stord. Vinnertid på  4.18,29 beste 14. åring i landet pr. statistikk.. Resultatet gir 1067 poeng på Tyrvingtabellen og ble det beste resultatet på distanse under årets Stordleikar.


Starten i dagens største felt, gutter 16 år og eldre.


Magnus Simen Hjellum fra HIL tar tidlig ledelsen.


Erlend Sørtveit og Tom Skjæråsen


Anders Strømblad Hansen og Bjørn Rusten Lundberg.


Anders Bjørndal, Jørgen Tvedt og Cato Eike fra Sola.


Magnus Simes Hjellum vinner dagens siste heat og samtidig G 17.år.


Jørgen Jensen Axelsen vinner G 18/19 år tidelen foran Jørgen Austvik.


Ole Martin Røssland vinner G 16 år med lillesøster Selma som ivrig tilskuer.