Arrangøren regner med over 200 norske løpere i år. Aldri har så mange norske vært med på Maratona di Roma. Totalt er det kommet inn 13500 påmeldinger allerede. Av disse 2700 kvinner.
 

I 2013 ble Andreas Høye best nordmann med tiden 2.29.22. Det ga han 17. plass. Blant kvinnene kom Karianne Løkken på 84. plass med 3.29.52. Andreas Høye skal ikke delta i år. Norgesmesteren fra 2010 stiller enten i Rotterdam eller Stockholm. Vi ønsker ham lykke til.

Men om Høye ikke stiller, så blir det likevel veldig mange norske. Flere enn noen gang før. Og av dem er 135 damer påmeldt via Jomfrureiser.

Norske resultater og alle resultater 2013


Mange kombinerer maratonreiser med og en flott helg og sightseeing i storbyer. Roma Marathon inviterer til dette. Under behagelige temperaturer før den store turiststrømmen kommer, tiltrekker Roma Marathon flere og flere løpere hvert år. Din neste mulighet for maraton gjennom denne romantiske og historiske byen er søndag 23. mars.

Startlinjen er lagt i ved det 2000 år gamle Colosseum. Løpet passerer Peterskirken, Trevifontenen, Piazza Navona, Spansketrappene og gjennom en rekke pittoreske, smale gater i den gamle delen av byen.


roma_homesite.jpg
Foto: Maratona di Roma

For mange er kamerabruk viktigere enn sluttiden. Halvparten av traséen dekkes av brostein, og med noen trange steder er ikke dette stedet for personlig rekord.

Stracittadina Fun Run uten tidtakning er et tilbud for reisepartnere som vil være med på moroa i omgivelser med historisk sus. De løper eller går 4 km.

Nytt i år er at 135 norske damer er påmeldt via Jomfrureiser til Roma Marathon.

femi_roma_1_IMG_9384.jpg
Foto: Oddvar Røsten

“Du behøver ikke være født som maratonjente for å bli i stand til å gjennomføre et maratonløp. Alle som er glad i å trene i fellesskap og med mye sosialt miljø, vil klare dette.”
 

Jomfrureiser gikk ut med initiativet og Aftenposten fulgte opp noen uker senere i fjor sommer. Da fikk de 200 henvendelser. I dag er 135 damer snart klare for Roma Marathon som går 23. mars. Prosjektet "FemiRoma" er tilrettelagt av coach and motivator Vibeke Bjerg.

femi_roma_IMG_9376.jpg
Foto: Oddvar Røsten

I Oslo-området har de faste treninger på steder som Bislett, ved Østensjøvann og i Frognerparken. Og det er grupper i Bærum, Bergen og Trondheim. En fast dag i måneden er det sosialt treff i Oslo hvor foredrag og motivasjon står på programmet. I begynnelsen av februar går turen til Kiel med løping og motivasjonsforedrag. Påmeldingene strekker seg fra Kristiansand i sør, til nord i Finnmark.

femi_roma_IMG_9405.jpg
Foto: Oddvar Røsten

FemiRoma er en ikke-kommersiell frivillig organisasjon som er initiert av Vibeke Bjerg.

«900 interessenter har vært inne på facebooksiden hvor vi legger ut nyheter, hjelper samt heier på hverandre.» Svarer Charlotte Ehde-Eliassen i en mail til kondis.no.

Oppslag i Aftenpostens Osloby


Femiromas blogg med innslag fra foredrag om trening og tips for Roma Marathon
 

Kvinner kan bli venn med - og lese mer på FemiRoma på Facebook

Jomfrureiser

roma-maraton-trase-2013.jpg

 

Trasè - last ned PDF:
trase-roma-maraton-2014.pdf

Video

Roma Marathon hjemmeside