Mariestad Stadslopp er et lite løp i byen Mariestad som ligger på østkysten av Vänern. På programmet står 10 og 5 km, og det er både aktiv klasse og mosjonsklasse på begge distanser.

Også i mosjonsklassen var det tidtaking, og norske Jan Billy Aas hadde med sine 19.33 bedre tid enn alle som løp både i den aktive klassen og i mosjonsklassen. Det skal riktignok legges til at det på 5 km var aktiv klasse bare for ungdommer og veteraner fra 60 år og oppover.

Med fellesstart for både 5 og 10 km hadde ikke Jan Billy noen oversikt over hvordan han lå an underveis, og seier hadde han ikke i tankene.

– At det skulle bli førsteplass, var veldig overraskende for min del. Jeg så ikke den komme med tanke på den elendige formen jeg er i for tiden, forteller Jan Billy til Kondis og legger til: 

– Men jeg følte meg pigg selv om det gikk tregere enn det føltes. Premie fikk jeg ikke siden jeg hadde meldt meg på i mosjonsklassen, men jeg vant et gavekort på 150 kroner på startnummeret. Dermed ble det en tur opp på scenen der jeg ble presentert som den eneste internasjonale deltakeren. Så da ble det norsk seier i Sverige, forteller Jan Billy Aas som løp for Kråkstad friidrett, Norge. 

Den 5 km lange rundløypa var ifølge den norske representanten forholdsvis lett. I alt var det 57 som løp 5 kilometeren med 19 av dem i mosjonsklassen. På 10 km fullførte 72 løpere, og her var Peter Gross og Hanna Thorold raskest med 33.03 og 38.35. Raskeste dame på 5 km var Aleksandra Gustafsson som løp på 23.05. 


Les om Martin Kjäll-Ohlssons seier i Sverige samme helg!

Mariestad-Stadslopp-felt.jpg
Deltakerne i Mariestad Stadslopp fikk seg en fin trimtur på en vakker vårdag. (Foto: Jan Fleischmann) 
 

  Menn 5 km    
1 Jan Billy Aas  Kråkstad friidrett Norge  00:19:33
1 Viktor Johansson  Trollhättan IF Friidrott  00:20:12
2 Henrik Gullberg  Mariestad  00:20:48
2 Asko Sarja  Mariestads AIF  00:21:12
1 Leif Bergström  IFK Skövde FIK  00:20:49


Alle resultat
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957