En ukrainer tar teten mens Sondre (tv) og Sindre (th) legger seg på hjul.

Mens Oslo Maraton pågikk, sto Vidar-guttene på startstreken i Utrecht lokket av en rask løypa, start- og reisepenger og bonus om det gikk fort unna. Sindre Buraas og Sondre Nordstad Moen startet i godt tempo i håp om å vinne noen bonuskroner. Men siden de er ikke helt i samme form som i sommer, så ble det ikke noe rekordløp for duoen.

Sindre tok igjen Sondre etter 7 km, og fra 8 km og inn ble det 16 sekunder mellom dem. Men det gikk langt raskere enn i Oslo, hvor 10 km ble vunnet på drøye 32 minutter. Likevel håper vi at de vil delta på hjemmebane i Oslo neste gang når klubben deres står bak et arrangement som er større enn løpet i Utrecht. Vi så forøvrig Sindre på Rådhusplassen i sving i profesjonelt arbeidstøy fredag med rigging foran Oslo Maraton, så han har også gitt sitt bidrag til årets arrangement.

Det gikk ikke like fort som i fjor for afrikanerne heller, men med fire kenyanere under 28 minutter, (en av dem representerer nå Quatar), ble det likevel et kvalitetsløp. Sindre, på 8. plass, hadde beste nederlender noen sekunder foran seg, men forøvrig var det bare afrikanere som løp fortere enn han.

Det var den 61. utgaven av Singelloop i år, som gikk for første gang i 1925 med 37 deltakere. Løpet liker å omtale seg som verdens raskeste 10 km. Av videoen nedenfor ser vi at det er flate og rette strekk i løypa, så bare vinden tar seg en pause, så er dette en rekordløype. Det var rundt 8000 deltakere i årets løp.