Bildet: Tirsdag 16. oktober er det fram igjen med refleksvestene for alle snøkutere. Her ved de tre beste damene i fjorårets Snøkut-premie (fra venstre) Kari Mette Vika, Lise Busterud Nordal og Maren Norstad Johansen.

Værprognosene antyder at det kan bli SNØ før sesongåpningen i Snøkuten kommende tirsdag. Spørsmålet om det også vil SNU mht. oppslutningen er mer spennende for arrangørene i Veldre Friidrett. Det som er helt sikkert er at det er den 6,9 km lange Kaashagarunden "medsols" som står på programmet i på tirsdag.

Snøkuten har hatt holdt stand siden oppstarten i 1979. Da løping generelt var nede i en bølgedal for ti år siden, strømmet både aktive løpere og mosjonister til det sosiale arrangementet ved Kirkekretsen skole i Ringsaker. I 2003-04 deltok over 500 løpere og mosjonister i minst fire løp som må til for å få karusellpremien.

De to foregående sesongene har imidlerid karusellen hatt en tilbakegang i deltakelsen. Som vanlig var det oktoberløpet som var mest poulært også for et år siden med heholdsvis 55 på tid og 305 totalt, mens det stilte opp 45 aktive og 269 totalt i november. Forøvrig var det i underkant av 200 deltakere i de fire andre løpene i 2011-12-sesongen med et normalt bunnivå i det lengste løpet i desember.

Årets opplegg er som "i alle år" med seks løp hver fjerde tirsdag fra oktober til mars. Første løp går altså i den 6,9 km lange Kaashagarunden den 16. okober. Deretter løpes Nordhagarunden på 9,5 km og den 11,4 km lange Houmsrunden før jul. På etterjulsvinteren snus både løpsretning og rekkefølge på de tre løpene, og karusellen avsluttes 5. mars 2012.

Bildet: Et annet meget interessant poeng i den 34. Snøkuten vil bli om Per Briskelund kan komme tilbake fra skade og ta sin 50. totalseier! Her i avslutningsløpet i fjorårets karusell hvor han etter hvert dro fra Vidar Åsly og Jan Olav Endrerud og tok sin seier nr. 49!

Løpsinnbydelse
Snøkuten på terminlista
Samleside for Snøkuten (Med reportasjer, bilder og resultater fra alle 60 løpene de 10 siste sesongene!)